Ухвала
від 17.01.2018 по справі 470/498/17
БЕРЕЗНЕГУВАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/470/17/18

Справа № 470/498/17

У Х В А Л А

17 січня 2018 року смт. Березнегувате

Слідчий суддя Березнегуватського районного суду Миколаївської області Орлова С.Ф., за участю начальника Березнегуватського відділу Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області Черніговського В.О., секретаря Михалюк С.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання начальника Березнегуватського відділу Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області Черніговського В.О. про арешт коштів, що знаходяться на банківських рахунках,

ВСТАНОВИВ:

16 січня 2018 року начальник Березнегуватського відділу Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області звернувся до слідчого судді Березнегуватського районного суду Миколаївської області з відповідним клопотанням, у якому зазначив, що Березнегуватським відділом Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні № 12017150160000238 зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань 10.08.2017 року за ознаками ч.4 ст.190 КК України за фактами заволодіння шахрайським шляхом грошовими коштами ПСП Агровіта , фермерського господарства Ріца , ПП ОСТ Лідер - Агро , ТОВ ДІОНІСІЙ VN , фермерського господарства Алмаз в особливо великих розмірах. В ході досудового розслідування за результатами аналізу даних особових банківських рахунків юридичних осіб причетних до вчинення злочину (кримінального правопорушення), а саме ТОВ ГЛТ Груп , ТОВ АРМА ТРЕЙД ГРУП , ТОВ ДЖ.М.АГРОФІНАНС , ТОВ Імпорт Партс , ТОВ УТС ЛТД було встановлено, що грошові кошти потерпілих у вказаному кримінальному провадженні також були перераховані на розрахункові рахунки ТОВ Київ - Прайм ЄДРПОУ 40593168 у ПАТ Сбербанк . Місцезнаходження ТОВ Київ - Прайм зареєстроване за адресою:01011, м.Київ, вул.Рибальська, 2 кабінет 218, його засновником є ОСОБА_2 Посилаючись на те, що грошові кошти, що знаходяться на рахунках ТОВ Київ - Прайм відкритих у ПАТ Сбербанк підпадає під ознаки майна, що має ознаки речових доказів та щодо якого є достатні підстави вважати, що воно було набуте злочинним шляхом та може бути конфісковане для забезпечення цивільного позову прокурор просив накласти арешт на банківський рахунок відкритий в ПАТ Сбербанк .

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання та просив накласти арешт на грошові кошти, що знаходяться на банківському рахунку відкритому ТОВ Київ - Прайм в ПАТ Сбербанк та просив його задовольнити.

Вислухавши думку прокурора, дослідивши клопотання та матеріали долучені до нього, слідчий суддя доходить наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення:

1) збереження речових доказів;

2) спеціальної конфіскації;

3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи;

4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно ч. 10 ст. 170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Не може бути арештовано майно, якщо воно перебуває у власності добросовісного набувача, крім арешту майна з метою забезпечення збереження речових доказів.

Суд доходить висновку, що обставини зазначені у клопотанні прокурором підтверджуються матеріалами клопотання про арешт коштів, та доходить висновку, що є достатні підстави вважати, що майно на яке прокурор просить накласти арешт, відповідає критеріям ст. 170 КПК України.

Більш того, матеріали провадження свідчать про те, що на цьому етапі кримінального провадження потреби досудового розслідування виправдовують таке втручання у права та інтереси власника майна з метою для виконання завдань кримінального провадження.З огляду на викладене, суд доходить висновку про доцільність задоволення клопотання прокурора.

Керуючись ст.ст. 107, 170, 173, 175, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання начальника Березнегуватського відділу Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області про арешт коштів, що знаходяться на банківських рахунках у кримінальному провадженні № 12017150160000238 від 10.08.2017 року за ознаками злочину (кримінального правопорушення) передбаченого ч.4 ст.190 КК України - задовольнити.

Накласти арешт на грошові кошти що знаходяться на банківських рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю КИЇВ - ПРАЙМ (код ЄДРПОУ 40593168) НОМЕР_1 в ПАТ Сбербанк , місцезнаходження якого зареєстровано за адресою:вул.Володимирська,46 м.Київ, 01601.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду Миколаївської області протягом п'яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя С.Ф.Орлова

Дата ухвалення рішення17.01.2018
Оприлюднено17.01.2018
Номер документу71613121
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт коштів, що знаходяться на банківських рахунках

Судовий реєстр по справі —470/498/17

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Орлова С. Ф.

Постанова від 31.07.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Постанова від 31.07.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Постанова від 30.06.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 19.07.2018

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 05.07.2018

Кримінальне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 27.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Куценко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні