Ухвала
від 16.01.2018 по справі 344/657/18
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/657/18

Провадження № 1-кс/344/289/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2018 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора Івано-Франківської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 42017091010000099 від 07.11.2017р.,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого посилався на те, що слідчим відділом Івано-Франківського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017091010000099 від 07.11.2017р. за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, за фактом вимагання службовими особами одного із підприємств Івано-Франківської області неправомірної вигоди в підприємця м. Івано-Франківська.

Досудовим розслідуванням встановлено, що представник ТОВ «Лесінвест» ОСОБА_4 23.10.2017 звернувся до виконуючого обов`язки директора ДП «Надвірнянське лісове господарство» ОСОБА_5 з метою отримання деревини необробленої, право придбання якої ТОВ «Лесівест» виграло на аукціоні. На законні вимоги представника ТОВ «Лесінвест», ОСОБА_5 шляхом обману намагається заволодіти грошовими коштами ТОВ «Лесінвест», а саме вимагає товариство перерахувати грошові кошти на рахунок приватного підприємця за ремонт доріг, в противному випадку ДП «Надвірнянське лісове господарство» не буде продавати деревину вказаному товариству.

28.11.2017 року в ході проведення негласної слідчої (розшукової) дії контроль за вчиненням злочину, виконувач обов`язків директора ДП «Надвірнянське лісове господарство» ОСОБА_5 , вимагав та отримав від представника ТОВ «Лесінвест» ОСОБА_4 грошові кошти в сумі 3000 грн. (купюрами по 100 грн.) за відпущення 30 м. куб. лісоматеріалів, право на придбання яких останнім було виграно на аукціоні.

Матеріалами клопотання зазначено, що з метою відшукання та вилучення оригіналів договорів купівлі продажу лісоматеріалів, укладених між ТОВ «Лесінвест» та ДП «Надвірнянське лісове господарство», товарно транспортних накладних на відпуск лісоматеріалів від ДП «Надвірнянське лісове господарство» до ТОВ «Лесінвест», касових ордерів, платіжних доручень, чорнових записів щодо отримання неправомірної вигоди від підприємств за відпущення лісоматеріалів, грошових коштів отриманих ОСОБА_5 в ході проведення негласної слідчої (розшукової) дії контроль за вчиненням злочину, на даний час виникла необхідність в проведенні обшуку приміщення ДП «Надвірнянське лісове господарство» за адресою: Івано-Франківська область, м. Надвірна, вул. Соборна, 163, яке на праві приватної власності належить ТОВ «Укрплита» (код ЄДРПОУ 30969762).

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задовольнити.

Заслухавши прокурора, дослідивши матеріали клопотання, вважаю наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити відомості про: житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

З матеріалів клопотання вбачається достатньо підстав вважати, що в приміщенні за адресою: Івано-Франківська область, м. Надвірна, вул. Соборна, 163 можуть знаходитися оригінали договорів купівлі продажу лісоматеріалів, укладених між ТОВ «Лесінвест» та ДП «Надвірнянське лісове господарство», товарно транспортні накладні на відпуск лісоматеріалів від ДП «Надвірнянське лісове господарство» до ТОВ «Лесінвест», касові ордера, платіжні доручення, чорнові записи щодо отримання неправомірної вигоди від підприємств за відпущення лісоматеріалів, грошові кошти, отримані ОСОБА_5 в ході проведення негласної слідчої (розшукової) дії контроль за вчиненням злочину.

Метою проведення обшуку прокурор зазначив відшукання та вилучення вищезазначених документів.

В той же час стороною кримінального провадження, яка звернулась з вказаним клопотанням доведено, що на даний час проводиться вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття вказаного вище кримінального правопорушення та встановлення осіб, які його вчинили, а також наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що необхідність проведення такої слідчої дії, як обшук, відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення за адресою: Івано-Франківська область, м. Надвірна, вул. Соборна, 163, яке на праві приватної власності належить ТОВ «Укрплита» (код ЄДРПОУ 30969762), яке займає ДП «Надвірнянське лісове господарство», - з метою відшукання та вилучення оригіналів договорів купівлі продажу лісоматеріалів, укладених між ТОВ «Лесінвест» та ДП «Надвірнянське лісове господарство», товарно транспортних накладних на відпуск лісоматеріалів від ДП «Надвірнянське лісове господарство» до ТОВ «Лесінвест», касових ордерів, платіжних доручень, чорнових записів щодо отримання неправомірної вигоди від підприємств за відпущення лісоматеріалів, грошових коштів отриманих ОСОБА_5 в ході проведення негласної слідчої (розшукової) дії контроль за вчиненням злочину.

Ухвала діє до 15 лютого 2018 року включно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.01.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу71634935
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження № 42017091010000099 від 07.11.2017р

Судовий реєстр по справі —344/657/18

Ухвала від 16.01.2018

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні