Ухвала
від 15.01.2018 по справі 426/23412/17
СВАТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 426/23412/17

Ухвала

про відкриття провадження

15 січня 2018 року м.Сватове

Суддя Сватівського районного суду Луганської області Половинка В.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1, АДРЕСА_1, до ОСОБА_2, АДРЕСА_2, фермерського господарства Олександрово Сватівського району, Луганська область, Сватівський район, с. Ковалівка про скасування державної реєстрації права власності та іншого речового права у цивільній справі №426/23412/17

встановив:

Позовна заява подана в період чинності ЦПК України в редакції 2004 року та відповідала вимогам ст. ст. 119-120 цієї редакції ЦПК України.

Відповідно до Закону України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів від 3 жовтня 2017 року, Цивільний процесуальний кодекс України викладено в новій редакції, яка набрала чинності 15 грудня 2017 року.

Приписами п 11розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України визначено, що справи у судах першої інстанції, провадження у яких відкрито до набрання чи заяви і скарги, подані до набрання чинності цією редакцією Кодексу, провадження за якими не відкрито на момент набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цієї редакції Кодексу. Такі заяви чи скарги не можуть бути залишені без руху, повернуті або передані за підсудністю, щодо них не може бути прийнято рішення про відмову у прийнятті чи відмову у відкритті провадження за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу, якщо вони подані з додержанням відповідних вимог процесуального закону, які діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Вирішуючи питання про прийняття заяви до провадження судом встановлено, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки Державного реєстратора Державного реєстру речових прав Сватівської міської ради Луганської області, оскільки питання скасування відомостей в Державному реєстрі здійснюється саме Державним реєстратором Сватівської міської ради, тому суд приходить до висновку, що Державного реєстратора Державного реєстру речових прав Сватівської міської ради необхідно залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Виходячи з підстав та предмету позову, відповідно до ч. 6 ст. 19 ЦПК України, суд приходить до висновку про визнання цієї справи малозначною, а тому вона може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 11, ч. 8 ст. 43, 49, 53, 83, 84, 95,

ч. 2 ст. 261, ст. ст. 272, 353-355 ЦПК України, п. 11 розділу ХІІІ перехідних положень ЦПК України, суддя, -

ухвалив:

Відкрити провадження у у цивільній справі №426/23412/17 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, фермерського господарства Олександрово Сватівського району про скасування державної реєстрації права власності та іншого речового права.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Державного реєстратора Державного реєстру речових прав Сватівської міської ради, Луганська область, м. Сватове, пл. 50-річчя Перемоги, 36.

Розгляд справи провести в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами .

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 15 лютого 2018 року о 10:30 год. у приміщенні Сватівського районного суду Луганської області за адресою: м. Сватове пл.. 50-річчя Перемоги 34 під головуванням судді Половинки В.О.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач може подати в строк, що не перевищує п'ятнадцяти днів з дня вручення цієї ухвали у справі, а позивач - не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.

Не пізніше п'ятиденного строку відповідач має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, у разі неподання у встановлений судом строк яких, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин не пізніше п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу, іншому відповідачу та третій особі у справі копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзиви, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачам, третій особі у справі та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач не пізніше п'яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу, іншому відповідачу, третій особі й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Третя особа має право подати суду пояснення щодо позову в п'ятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання, з підтвердженням направлення їх копій з додатками учасникам справи.

Роз'яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою http://sv.lg.court.gov.ua.

Суддя Сватівського

районного суду В.О. Половинка

Дата ухвалення рішення15.01.2018
Оприлюднено18.01.2018
Номер документу71636642
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування державної реєстрації права власності та іншого речового права у цивільній справі №426/23412/17

Судовий реєстр по справі —426/23412/17

Рішення від 15.02.2018

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Половинка В. О.

Ухвала від 15.01.2018

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Половинка В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні