Ухвала
від 18.01.2018 по справі 142/1094/17
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

(про призначення підготовчого засідання)

Справа № 142/1094/17

Провадження № 2/142/61/18

18 січня 2018 року смт. Піщанка

Суддя Піщанського районного суду Вінницької області Гринишина А.А., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом керівника Бершадської місцевої прокуратури (місце знаходження: вул. Шевченка, 4 м. Бершадь Вінницької обдасті) в інтересах держави в особі Піщанської районної ради (місце знаходження: вул. Центральна, 36, смт. Піщанка Піщанського району Вінницької області) та комунальної установи "Піщанська лікарня планового лікування" (місце знаходження: вул. Центральна, 42, смт. Піщанка Піщанського району Вінницької області) до ОСОБА_1 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1) про відшкодування витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від вчинення кримінального правопорушення ,-

ВСТАНОВИВ:

14 листопада 2017 року керівник Бершадської місцевої прокуратури звернувся до суду в інтересах держави в особі Піщанської районної ради та комунальної установи" Піщанська лікарня планового лікування" з позовом до ОСОБА_1, у якому просить стягнути з ОСОБА_1 на користь комунальної установи "Піщанська лікарня планового лікування" кошти витрачені на стаціонарне лікування ОСОБА_2, ОСОБА_3, в сумі 5 711 (п'ять тисяч сімсот одинадцять) гривень 46 копійок.

Ухвалою суду від 22 листопада 2017 року відкрито провадження у справі за позовною заявою керівника Бершадської місцевої прокуратури звернувся до суду в інтересах держави в особі Піщанської районної ради та комунальної установи" Піщанська лікарня планового лікування" з позовом до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від вчинення кримінального правопорушення.

15 грудня 2017 набрав чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів від 3 жовтня 2017 року № 2147-VІІІ , яким, зокрема, Цивільного процесуального кодексу України викладено у новій редакції ( далі - ЦПК України , в редакції Закону України № 2147 - VІІІ ).

Згідно п. 9 ч. 1 Перехідних положень ЦПК України в редакції від 03 жовтня 2017 року, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Частиною 4 ст. 19 ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження, а тому, враховуючи, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, характер доказів у справі, а також відсутність клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження, вважаю за доцільне вказану справу розглянути в порядку загального позовного провадження.

На виконання вимог, викладених в ч. 1 ст. 196 ЦПК України, де зазначено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання, в даній справі слід призначити підготовче судове засідання, про дату і час якого повідомити учасників справи.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 196 ЦПК України, дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Керуючись п.9 ч.1 Перехідних Положень ЦПК України, ст.ст. 196, 274, 187, 189, 258, 260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Розгляд цивільної справи за позовом керівника Бершадської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Піщанської районної ради та комунальної установи" Піщанська лікарня планового лікування" до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від вчинення кримінального правопорушення, проводити за правилами загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити в справі підготовче засідання на 16 лютого 2018 року об 11 годині 00 хвилин в залі № 3 Піщанського районного суду Вінницької області.

Копії ухвали надіслати учасникам справи в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення протягом двох днів з дня її складення,у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Встановити відповідачу строк в п'ятнадцять днів з дня одержання копії цієї ухвали для надіслання до суду відзиву на позовну заяву і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідачу в цей же строк одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

У строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на веб-сторінці Піщанського районного суду на веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://court.gov.ua/fair/sud0219.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлагає.

Суддя:

СудПіщанський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення18.01.2018
Оприлюднено18.01.2018
Номер документу71640165
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —142/1094/17

Ухвала від 25.04.2018

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Рішення від 25.04.2018

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 15.03.2018

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 18.01.2018

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 22.11.2017

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні