Ухвала
від 16.06.2007 по справі 04-05/5/41-9б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

04-05/5/41-9б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                                У Х В А Л А  

ПРО  ПОВЕРНЕННЯ  ЗАЯВИ ПРО БАНКРУТСТВО

          

16.06.07р.                                                                                        № 04-05/5/41-9б                                                   

Суддя господарського суду Донецької області Чорненька І.К.

Розглянувши матеріали за заявою  кредитора (заявника)   Відкритого акціонерного товариства „Сумсільмаш”, м. Суми

про  банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Сумський регіональний маркетинговий центр”, м. Донецьк

     

ВСТАНОВИВ:

11.06.2007р. до господарського суду Донецької області надійшла заява Відкритого акціонерного товариства „Сумсільмаш”, м. Суми про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Сумський регіональний маркетинговий центр”, м. Донецьк (за адресою: м. Донецьк, вул. Світлоградська, 15), на підставі ст. 6, ст. 7 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

В обгрунтування наданої заяви заявник посилається на наявність заборгованості боржника перед Відкритим акціонерним товариством „Сумсільмаш”, м. Суми у сумі 325 802,94грн.

На підтвердження наявності боргу боржника перед кредитором - Відкритим акціонерним товариством „Сумсільмаш”, м. Суми заявник посилається на рішення господарського суду Сумської області по справі № 4/3-07 від 02.02.2007р. та Постанову від 22.02.2007р. про відкриття виконавчого провадження Державною виконавчою службою у Зарічному районі м. Сум.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України   “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” (далі Закон) справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо : 1) вимоги кредитора  безспірні;  2) грошові вимоги  складають  300 мінімальних  розмірів  заробітної плати  ; 3) вимоги не  задоволенні боржником протягом 3 місяців після встановленого строку для їх погашення.

До заяви про порушення справи про банкрутство надано рішення господарського суду Сумської області по справі № 4/3-07 від 02.02.2007р. про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю „Сумський Регіональний маркетинговий центр” (м. Суми,              вул. Харківська, 6, код 31651648) на користь Відкритого акціонерного товариства „Сумсільмаш” (м. Суми, вул. Харківська, 6, код 00901588) 325 802,94грн. боргу, 3 258,02грн. – державне мито та 118,00грн. – витрати на інформаційно – технічне забезпечення судового процесу.  

Відповідно до ч. 1 статті 7 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі Закон),  заява про порушення справи про банкрутство повинна містити  виклад обставин, які підтверджують неплатоспроможність боржника, з зазначенням  суми боргових вимог кредиторів, а також строку їх виконання, розміру неустойки (штрафів, пені), реквізитів розрахункового документу про списання  коштів з банківського або кореспондентського рахунку боржника та дату його прийняття банківською установою боржника до виконання.

В наданій суду заяві відсутні відомості щодо наявності боргу у боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „Сумський регіональний маркетинговий центр”, за адресою вказаною в заяві - м. Донецьк, вул. Світлоградська, 15 перед Відкритим акціонерним товариством „Сумсільмаш”, м. Суми.

Відповідно до ч. 8 ст. 7 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”: до заяви кредитора про порушення справи додаються відповідні документи, зокрема копії неоплаченого розрахункового документа, за яким відповідно   до   законодавства  здійснюється  списання  коштів  з рахунків боржника, з підтвердженням банківською установою боржника про  прийняття  цього  документа  до виконання із зазначенням дати прийняття,  виконавчі документи (виконавчий лист, виконавчий напис нотаріуса  тощо).

Безспірні вимоги повинні бути реалізовані через стягнення боргу з поточного рахунку боржника через банк.

Враховуючи те, що списання коштів з рахунків боржника в безспірному порядку здійснюється державною виконавчою службою, то порушення справи про банкрутство можливе лише після відкриття виконавчого провадження державною виконавчою службою.

При цьому стаття 6 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” передбачає строк неоплатності вимог кредиторів не меньш трьох місяців.

Відповідно встановлений Законом трьохмісячний строк починає свій відлік після пред'явлення виконавчих документів до виконання до державної виконавчої служби та відкриття виконавчого провадження.

До заяви Відкритого акціонерного товариства „Сумсільмаш”, м. Суми надано Постанову Державної виконавчої служби у Зарічному районі м. Сум про відкриття виконавчого провадження від 22.02.2007р. про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю „Сумський регіональний маркетинговий центр” на користь ВАТ „Сумсільмаш” боргу 325 802,94грн., 3 258,02грн. – державне мито та 118,00грн. – витрати на інформаційно – технічне забезпечення судового процесу. В наданій суду Постанові Державної виконавчої служби у Зарічному районі м. Сум про відкриття виконавчого провадження від 22.02.2007р. зазначена адреса Товариства з обмеженою відповідальністю „Сумський регіональний маркетинговий центр” – м. Суми, вул. Харківська, 6.

Тобто в заяві відсутні відомості щодо відкриття виконавчого провадження відносно боржника – ТОВ „Сумський регіональний маркетинговий центр” зі стягнення заборгованості на користь Відкритого акціонерного товариства „Сумсільмаш”, м. Суми за адресою боржника вказаною в заяві – м. Донецьк, вул. Світлоградська, 15 та до заяви не надані відповідні документи, тобто відсутні докази того, що кредиторські вимоги Відкритого акціонерного товариства „Сумсільмаш” не виконанні боржником - Товариством з обмеженою відповідальністю „Сумський регіональний маркетинговий центр” (м. Донецьк, вул. Світлоградська, 15) протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Таким чином в наданій суду заяві відсутні відомості та не надано належних доказів ознаки неплатоспроможності боржника в розумінні норм Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, за адресою боржника вказаною в заяві - - м. Донецьк, вул. Світлоградська, 15.

Суб'єкт підприємницької діяльності - це зареєстрована в установленому законодавством порядку юридична особа.

Згідно із ст. 5 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”: “Державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців проводиться державним реєстратором виключно у виконавчому комітеті міської ради міста обласного значення або у районній, районній у містах Києві та Севастополі державній адміністрації за  місцезнаходженням юридичної особи або за місцем проживання фізичної особи - підприємця.”

Відомості про юридичну особу або фізичну особу - підприємця включаються до Єдиного державного реєстру шляхом внесення записів на підставі відомостей з відповідних реєстраційних карток (відповідно до ст. 17 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”).

До заяви не надані відповідні документи, які підтверджують включення боржника до ЄДР, станом на день подання заяви до суду – 11.06.2007р.

З огляду на наведене, суд дійшов висновку, що заява Відкритого акціонерного товариства „Сумсільмаш”, м. Суми про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Сумський регіональний маркетинговий центр”, м. Донецьк не містить відомостей щодо неплатоспроможності Товариства з обмеженою відповідальністю „Сумський регіональний маркетинговий центр”, м. Донецьк та до заяви не надані документи, що підтверджують неплатоспроможність, у зв'язку з чим заява Відкритого акціонерного товариства „Сумсільмаш”, м. Суми підлягає поверненню без розгляду.

Згідно ст. 9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”: “Суддя не пізніше п'яти днів з дня  надходження  повертає заяву  про  порушення  справи  про  банкрутство  і  додані  до неї документи без розгляду, про що виносить ухвалу, якщо: у заяві  не  вказано  повне  найменування сторін,  їх поштову адресу та інші відомості, перелічені в статті 7 цього Закону та з інших  підстав,  передбачених   статтею   63   Арбітражного процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Закону”.

Керуючись ч. 3 ст. 6, ст. 7, ст. 9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п. 3 ст. 63 ГПК, ст. 5, ст. 17 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”,  суд, -

                                                             У Х В А Л И В :

Заяву Відкритого акціонерного товариства „Сумсільмаш”, м. Суми про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Сумський регіональний маркетинговий центр”, м. Донецьк повернути без розгляду.

Додаток: заява  з додатком на 8 аркушах, конверт.

                                                                                                              

Суддя                                                                                                             

                    

Вик.  Петрова Л.Є.  тел. 305-67-79

Надруковано примірників -  3 :  

1  - господарському суду Донецької області,  

2 - сторонам,

 

 

 

 

Дата ухвалення рішення16.06.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу716425
СудочинствоГосподарське
СутьБАНКРУТСТВО

Судовий реєстр по справі —04-05/5/41-9б

Ухвала від 23.06.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 16.06.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні