Ухвала
від 16.01.2018 по справі 342/38/18
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/38/18

Провадження № 2/342/224/2018

УХВАЛА

16 січня 2018 року м. Городенка

Суддя Городенківського районного суду Івано-Франківської області Федів Л.М. ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до Гвіздецької районної лікарні №2 про виправлення помилкового запису в трудовій книжці

ВСТАНОВИВ:

12.01.2018 року ОСОБА_1 звернувся в Городенківський районний суд Івано-Франківської області із позовною заявою до Гвіздецької районної лікарні №2 про виправлення помилкового запису в трудовій книжці.

За результатами автоматизованого розподілу судової справи між суддями Городенківського районного суду Івано-Франківської області, справі присвоєно єдиний унікальний номер 342/38/18, номер провадження: 2/342/224/2018; суть судової справи: про виправлення помилкового запису в трудовій книжці; головуючим суддею по справі визначено суддю Федів Лідію Миколаївну.

Справа № 342/38/18 відноситься до юрисдикції місцевого загального суду, як суду першої інстанції. Справа підлягає розгляду в порядку позовного провадження.

До відкриття провадження по справі, суд перевіряє дотримання позивачем вимог ст. 27 ЦПК України.

Дотримання судами процесуальних норм інституту підсудності є вимогою статті шостої Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яка гарантує, що кожен при вирішенні спору щодо його цивільних прав та обовязків або при встановленні обґрунтованості будь-якого кримінального обвинувачення, висунутого проти нього, має право на справедливий і відкритий розгляд упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Положеннями ч. 2 ст. 27 ЦПК України встановлено, що позови до юридичних осіб пред'являються в суд за їхнім місцезнаходженням з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Як вбачається з позовної заяви, позивач - ОСОБА_1 із позовною заявою до Гвіздецької районної лікарні №2 про виправлення помилкового запису в трудовій книжці звернувся в Городенківський районний суд Івано-Франківської області.

Згідно витягу Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань встановлено, що місце знаходження юридичної особи - Гвіздецької районної лікарні №2, ЄДРПОУ 01993434 є вулиця Петрака, буд.3 смт. Гвіздець, Коломийський район Івано-Франківська область.

Таким чином справа № 342/38/18 за позовом ОСОБА_1 до Гвіздецької районної лікарні №2 про виправлення помилкового запису в трудовій книжці належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

За таких обставин, відповідно до п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України, позовну заяву ОСОБА_1 необхідно передати за підсудністю до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

Керуючись п.1 ч. 1, ч.3 ст. 31, 260, 261, 272 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Передати цивільну справу № 342/38/18 (провадження 2/342/224/2018) за позовом ОСОБА_1 до Гвіздецької районної лікарні №2 про виправлення помилкового запису в трудовій книжці до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області для вирішення питання щодо відкриття провадження у справі та подальшого розгляду справи.

Передачу справи на розгляд Коломийському міськрайонному суду Івано-Франківської області здійснити на підставі ухвали суду не пізніше п'яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п'яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Копію ухвали надіслати позивачеві протягом двох днів з дня її складення рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

У відповідності до п.п. 15.5 п. 1 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду Івано-Франківської області через Городенківський районний суд Івано-Франківської області.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом пятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Федів Л.М.

Дата ухвалення рішення16.01.2018
Оприлюднено19.01.2018
Номер документу71662743
СудочинствоЦивільне
Сутьвиправлення помилкового запису в трудовій книжці

Судовий реєстр по справі —342/38/18

Ухвала від 18.10.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Потятинник Ю. Р.

Ухвала від 04.06.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Потятинник Ю. Р.

Рішення від 04.06.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Потятинник Ю. Р.

Рішення від 03.06.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Потятинник Ю. Р.

Ухвала від 01.03.2018

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Потятинник Ю. Р.

Ухвала від 16.01.2018

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л.М. Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні