Ухвала
від 15.01.2018 по справі 914/2576/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

повідомлення про судове засідання

15.01.2018 р. Справа № 914/2576/17

Господарський суд Львівської області розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали справи:

за позовом: Ставчанської сільської ради Пустомитівського району Львівської області, с. Ставчани, Пустомитівський район

до відповідача: Державного підприємства Дослідне господарство Оброшине Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України , с. Ставчани, Пустомитівський район

про: визнання права власності

Суддя: Пазичев В.М.

При секретарі: Вашкевич Н.І.

Представники:

від позивача: ОСОБА_1 - ордер № 088325 від 05.01.2018 року.

від відповідача: не з'явився.

Суть спору: На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Ставчанської сільської ради Пустомитівського району Львівської області до Державного підприємства Дослідне господарство Оброшино Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України про визнання права власності.

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 12.12.2017 року порушено провадження у справі і призначено до розгляду на 26.12.2017 року. Ухвалою Господарського суду Львівської області від 26.12.2017 року підготовче засідання призначене на 15.01.2018 року.

Суд зазначає, що у зв'язку із прийняттям Закону України від 03.10.2017 року № 2147-УІІІ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» , нова редакція Господарського процесуального кодексу України, вступила в дію з 15.12.2017 р.

Відповідно до п. 9 ч. 1 Розділу XІ «Перехідні положення» , за правилами Господарського процесуального кодексу України в редакції Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» від 03.10.2017 р. № 2147-VIII, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Оскільки, за складністю та категорією дану справу, слід розглядати за правилами загального позовного провадження, суд призначає розгляд цієї справи в підготовчому провадженні.

Відповідно до ст. 222 ГПК України, фіксування судового процесу здійснюється з допомогою звукозаписувального технічного засобу, а саме: програмно-апаратного комплексу «Оберіг» .

Позивач вимог ухвали суду про порушення провадження у справі від 12.12.2017 року, про призначення підготовчого засідання від 26.12.2017 року не виконав, явку повноважного представника в судове засідання забезпечив.

26.12.2017 року за вх. № 43887/17 представник позивача подав клопотання.

Відповідач вимог ухвали суду про порушення провадження у справі від 12.12.2017 року, про призначення підготовчого засідання від 26.12.2017 року не виконав, явку повноважного представника в судове засідання не забезпечив, хоча і був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, а явка якого була визнана судом обов'язковою.

27.12.2017 року за вх. № 44175/17 представник відповідача подав клопотання, в якому проти позову не заперечує, позовні вимоги визнає в повному обсязі та просить суд проводити розгляд справи без його участі.

Відповідно до ст. 177 редакції ГПК України у відповідності до Закону України №2147-VII від 03.10.2017 року, завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Згідно ч. 2 ст. 182 ГПК України у підготовчому засіданні суд:

1) оголошує склад суду, а також прізвища секретаря судового засідання, перекладача, спеціаліста, з'ясовує наявність підстав для відводів;

2) з'ясовує, чи бажають сторони укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді;

3) у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви;

4) вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об'єднання справ і роз'єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше;

5) може роз'яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи;

6) з'ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі;

7) з'ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше;

8) вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста;

9) за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення;

10) вирішує заяви та клопотання учасників справи;

11) направляє судові доручення;

12) встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення;

13) встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення;

14) встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення;

15) встановлює порядок з'ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання;

16) з'ясовує розмір заявлених сторонами судових витрат;

17) вирішує питання про колегіальний розгляд справи;

18) призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті;

19) здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Окрім цього, суд роз'яснює, що відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 178 ГПК України, у строк, встановлений судом в ухвалі суду, відповідач має право надіслати позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними в справі матеріалами.

Відповідно до ч. 1 та ч. 3 статті 216 ГПК України, суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Відповідно до статті 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов'язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Суд, вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору 1 - Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України (Львівська обл., м. Пустормити, Оброшине, 81115, код ЄДРПОУ 00496952), залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору 2 - Національну академію аграрних наук України (01010, Київ, вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 9 код ЄДРПОУ 00024360) та залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору 3 - Пустомитівську районну раду (вул. м. Грушевського, 35, м. Пустомити, Львівська обл., 81100 код ЄДРПОУ 04056374).

Враховуючи наведене, в зв'язку із відсутністю представника відповідача та залученням третіх осіб 1,2,3, керуючись ст. ст. 13, 14, 15, 50, 177, ч. 2 ст. 182, п. 3 ч. 2 ст. 183, ст. 216, ст. 234 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Продовжувати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України (Львівська обл., м. Пустормити, Оброшине, 81115, код ЄДРПОУ 00496952).

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Національну академію аграрних наук України (01010, Київ, вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 9 код ЄДРПОУ 00024360).

4. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Пустомитівську районну раду (вул. м. Грушевського, 35, м. Пустомити, Львівська обл., 81100 код ЄДРПОУ 04056374).

5. Підготовче засідання відкласти на: 25.01.18 р. о 11:30 год.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: вул.Личаківська, 128, 2-й поверх.

3. Позивачу в строк до 23.01.2018 року :

- надати письмові заперечення щодо поданого відповідачем відзиву;

надати до 23.01.2018 року належно засвідчені копії для долучення до справи, оригінали - для дослідження в судовому засіданні:

· належні і допустимі докази, на які має місце покликання в позовній заяві;

· докази фактичного виконання зобов'язань у відповідності до умов укладеного договору;

· виконати вимоги ухвали суду про порушення провадження у справі від 12.12.2017 року;

надати до 23.01.2018 року письмові пояснення, в яких вказати:

- уточнену позицію кожного учасника процесу щодо предмету позову із врахуванням обставин, що досліджуються в судовому засіданні;

- надати нормативно і документально підтверджену оцінку позиції протилежної сторони;

- вказати обставини, які на думку представників учасників процесу, необхідні бути дослідженні в ході судового розгляду справи для підтвердження або спростування позовних вимог;

· в разі наявності обставин, які не були досліджені в ході судового розгляду справи, або наявних питань, на які необхідно отримати письмову, нормативно та документально підтверджену відповідь від інших учасників судового процесу, пропонується надати перелік таких питань.

· направити третій особі 1,2,3 копію позовної заяви з додатками. Докази направлення представити суду до наступного судового засідання;

· усі належні та допустимі докази державної реєстрації майна, визнання права власності на майно, яке є предметом позову.

· надати до 23.01.2018 року:

- довідку ЄДРПОУ відносно відповідача станом на момент розгляду справи;

- оригінали - для дослідження в судовому засіданні доказів, копії яких долучені до матеріалів справи та на які має місце посилання в позовній заяві;

Явка повноважного представника, для дачі пояснень з приводу обставин справи, обов'язкова.

5. Відповідачу в строк до 20.01.2018 року :

- надіслати суду та позивачу копію відзиву з долученими документами та доказами.

- за наявності - надати документи, що підтверджують заперечення проти позову (оригінали для огляду, належним чином засвідчені копії - до матеріалів справи);

- надати до 20.01.2018 року належно засвідчені копії для долучення до справи, оригінали - для дослідження в судовому засіданні:

- подати письмовий відзив на позовну заяву з документальним і нормативним обґрунтуванням своїх доводів;

· довідку ЄДРПОУ відносно відповідача станом на момент розгляду справи;

· виконати вимоги ухвали суду про порушення провадження у справі від 12.12.2017 року;

надати до 20.01.2018 року письмові пояснення, в яких вказати:

- уточнену позицію кожного учасника процесу щодо предмету позову із врахуванням обставин, що досліджуються в судовому засіданні;

- надати нормативно і документально підтверджену оцінку позиції протилежної сторони;

- вказати обставини, які на думку представників учасників процесу, необхідні бути дослідженні в ході судового розгляду справи для підтвердження або спростування позовних вимог;

· в разі наявності обставин, які не були досліджені в ході судового розгляду справи, або наявних питань, на які необхідно отримати письмову, нормативно та документально підтверджену відповідь від інших учасників судового процесу, пропонується надати перелік таких питань.

· належні і допустимі докази наявних правових підстав відчуження майна, визнання права власності на майно, яке є предметом позову.

· надати до 22.01.2018 року нормативно та документально підтверджене обгрунтування своєї правової позиції з посиланням по кожному належному та допустимому доказу, що долучені до матеріалів справи, а також усі норми чинного законодавства України, що регулюють спірні правовідносини.

· Явка повноважного представника, для дачі пояснень з приводу обставин справи, обов'язкова;

Третю особу 1,2,3:

· надати до 22.01.2018 року належно засвідчені копії для долучення до справи, оригінали - для дослідження в судовому засіданні:

· - подати письмовий відзив на позовну заяву з документальним і нормативним обґрунтуванням своїх доводів;

· надати до 22.01.2018 року довідку ЄДРПОУ відносно відповідача станом на момент розгляду справи;

· виконати вимоги ухвали суду про порушення провадження у справі від 24.11.2017 року;

· надати до 22.01.2018 року письмові пояснення, в яких вказати:

· - уточнену позицію кожного учасника процесу щодо предмету позову із врахуванням обставин, що досліджуються в судовому засіданні;

· - надати нормативно і документально підтверджену оцінку позиції протилежної сторони;

· - вказати обставини, які на думку представників учасників процесу, необхідні бути дослідженні в ході судового розгляду справи для підтвердження або спростування позовних вимог;

· в разі наявності обставин, які не були досліджені в ході судового розгляду справи, або наявних питань, на які необхідно отримати письмову, нормативно та документально підтверджену відповідь від інших учасників судового процесу, пропонується надати перелік таких питань.

· надати до 22.01.2018 року нормативно та документально підтверджене обгрунтування своєї правової позиції з посиланням по кожному належному та допустимому доказу, що долучені до матеріалів справи, а також усі норми чинного законодавства України, що регулюють спірні правовідносини.

· Явка повноважного представника, для дачі пояснень з приводу обставин справи, обов'язкова;

Суддя Пазичев В.М.

Дата ухвалення рішення15.01.2018
Оприлюднено21.01.2018
Номер документу71673169
СудочинствоГосподарське
Суть: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —914/2576/17

Ухвала від 12.03.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Ухвала від 26.02.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Ухвала від 15.02.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Ухвала від 01.02.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Ухвала від 25.01.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Ухвала від 15.01.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Ухвала від 26.12.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Ухвала від 12.12.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні