Ухвала
від 17.01.2018 по справі 369/14255/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/14255/17

Провадження №2/369/134/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.01.2018 року м. Київ

Суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Дубас Т.В., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ РТ ТРЕЙДЕР , ОСОБА_2, третя особа Київський державний нотаріальний архів про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки та усунення перешкод у користуванні власністю, -

ВСТАНОВИЛА:

Позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ РТ ТРЕЙДЕР , ОСОБА_2, третя особа Київський державний нотаріальний архів про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки та усунення перешкод у користуванні власністю ухвалою судді Києво-Святошинського району Київської області ОСОБА_3 від 27.12.2017 року була залишена без руху у відповідності до ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України, оскільки позивачем не дотримано вимог ст. 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України, а саме: позивачем не викладено зміст позовних вимог: не вказано між ким було укладено договори, які позивач просить визнати недійсними; не зазначена інформація щодо доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; не надано відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися; не надано відомості про вжиття заходів забезпечення доказів до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; не надано попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи; не надано підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав, що може бути оформлено шляхом складання письмової заяви із зазначенням таких відомостей або іншим зручним способом; не надано копію договору купівлі-продажу земельної ділянки, який він просить визнати недійсними .

Для усунення вказаних недоліків позивачу суддею Дубас Т.В. був наданий строк протягом десяти днів з дня отримання ухвали.

На виконання ухвали судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Дубас Т.В. від 27.12.2017 року представником позивача було подано до суду виправлену позовну заяву. В своїй позовні заяві позивач просить для забезпечення можливості розгляду справи по суті та надання відповідних доказів, ухвалити рішення згідно з яким зобов'язати Київський міський нотаріальний архів надати суду копії нотаріальних справ оформлених нотаріусом ОСОБА_2 25.09.2014. нотаріальна контора якого знаходиться за адресою: м. Київ, пр.-т Васильківський, (40-річчя Жовтня), буд. 70 кім. 238, щодо укладання між ним та ТОВ РТ ТРейд договорів купівлі-продажу земельних ділянок кадастровий номер 3222488200:07:003:0064 площею 1,91 га, та кадастровий номер 3222488200:07:003:0052 площею 0,9698 га.

Вимогами позивача залишись вимоги: після отримання від нотаріального архіву необхідних документів та уточнення ним, з їх врахуванням, позовних вимог визнати недійсними договори-купівлі продажу земельних ділянок кадастровий номер 3222488200:07:003:0064 площею 1 91 га, та кадастровий номер 3222488200:07:003:0052 площею 0,9698 га від 25.09.2014 року, укладені між невідомою йому особою та ТОВ РТ ТРЕЙДЕР ідентифікаційний код 36049538, адреса: АДРЕСА_1 та посвідчений приватним нотаріусом Київського територіального округу ОСОБА_4, про що внести відпорні відомості до нотаріальної системи. Крім того, позивачем не надано відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися; не надано відомості про вжиття заходів забезпечення доказів до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; не надано попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи; не надано підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав, що може бути оформлено шляхом складання письмової заяви із зазначенням таких відомостей або іншим зручним способом; не надано копію договору купівлі-продажу земельної ділянки, який він просить визнати недійсними.

Згідно ч.1 ст. 84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч. 4 ст. 84ЦПК України суд може витребувати докази також до подання позову як захід забезпечення доказів у порядку, встановленому статтями 116-118 цього Кодексу.

Згідно ч.3-5 ст. 116ЦПК України заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви. Забезпечення доказів до подання позовної заяви здійснюється судом першої інстанції за місцезнаходженням засобу доказування або за місцем, де повинна бути вчинена відповідна процесуальна дія. Забезпечення доказів після подання позовної заяви здійснюється судом, який розглядає справу. У разі подання заяви про забезпечення доказів до подання позовної заяви заявник повинен подати позовну заяву протягом десяти днів з дня постановлення ухвали про забезпечення доказів. У разі неподання позовної заяви у зазначений строк, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження суд скасовує ухвалу про вжиття заходів забезпечення доказів не пізніше наступного дня після закінчення такого строку або постановлення судом ухвали про повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

За таких обставин, позивачу необхідно звернутись до суду з заявою про витребування доказів до подання позову як захід забезпечення доказів у порядку, встановленому статтями 116-118 цього Кодексу.

Тобто, позивачем вимоги, викладені в ухвалі судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Дубас Т.В. від 27.12.2017 року, виконані не були.

Згідно ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Згідно ч.ч. 5-7 ст. 185 ЦПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п'яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків. Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Ухвалу про повернення позовної заяви може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Зважаючи на вищенаведене та керуючись ст.185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ РТ ТРЕЙДЕР , ОСОБА_2, третя особа Київський державний нотаріальний архів про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки та усунення перешкод у користуванні власністю, вважати неподаною та повернути позивачу.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення, до Апеляційного суду Київської області через Києво-Святошинський районний суд Київської області.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Дубас Т.В.

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.01.2018
Оприлюднено21.01.2018
Номер документу71678397
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —369/14255/17

Ухвала від 17.01.2018

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 27.12.2017

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні