Ухвала
від 15.01.2018 по справі 804/8741/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

15 січня 2018 року Справа № 804/8741/17

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Жукової Є.О.

при секретарі судового засідання Воробйовій П.В.

за участю:

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м.Дніпрі заяву КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ про заміну неналежного відповідача належним у справі №804/8741/17 за адміністративним позовом Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

15.12.2017 р. до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ про застосування заходів реагування.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 18.12.2017 р. провадження по справі було відкрито та справа призначена до судового розгляду.

В судове засідання, призначене на 15.01.2018 р., з'явились всі сторони у даній справі.

15.01.2018 р. за вх.№1847/18 через канцелярію Дніпропетровського окружного адміністративного суду повноважним представником КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ було подано заяву про заміну неналежного відповідача належним у справі №804/8741/17, яке обгрунтовано наступним.

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебуває справа №804/8741/17 за позовом Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ про застосування заходів реагування.

В поданій заяві відповідач зазначає, що КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ є неналежним відповідачем у даній справі, оскільки відповідно до статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, затвердженого рішенням Вільногірської міської ради Дніпропетровської області 28.09.2017 р. №791-33/VII, копія якого додана до поданої заяви, КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ є закладом, який напряму підпорядковується Департаменту соціально-гуманітарної політики Вільногірської міської ради Дніпропетровської області та здійснює свою діяльність виключно в межах асигнувань хз місцевого бюджету, розпорядником яких є Вільногірська міська рада Дніпропетровської області.

На підставі зазначеного вище, заявник зазначає, що КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ не може самостійно здійснювати обладнання та переобладнання приміщень засобами протипожежної та техногенної безпеки, та просить суд замінити неналежного відповідача, а саме: КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ на належного - Вільногірську міську раду.

При з'ясувАнні судом думки у повноважного представника позивача стосовно заявленої КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ заяви про заміну неналежного відповідача, представник позивача заперечував., обгрунтовуючи свою позицію наступним.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ є юридичною особою, за адресою розташування якої була здійснена безпосередня перевірка правил дотримання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, при цьому Вільногірська міська рада жодної участі у зазначеній перевірці не приймала, знаходиться за іншою адресою, та є іншою юридичною особою.

Суд зазначає, що відповідно до ч.3 ст.48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Однак, диспозиція наведеної вище норми КАС України не передбачає такого права суду, як виключення неналежного відповідача з кола відповідачів у справі.

Відтак, враховуючи факт наявності у даній справі належного відповідача, а саме - відповідача: КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, відносно якого Вільногірським міським відділом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області було проведено планову перевірку щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки за результатами якої складено акт від 13.10.2017 р. №28 та зафіксовані в ньому виявлені порушення, суд приходить до висновку про відмову в задоволені заявленої заяви КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ про заміну неналежного відповідача належним у справі №804/8741/17.

Керуючись п.3 ч.1 ст.48, 242-244, 248, 250, 254, 255 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

у х в а л и в:

У задоволенні заяви КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ про заміну неналежного відповідача належним у справі №804/8741/17 за адміністративним позовом Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «АВАНГАРД» ВІЛЬНОГІРСЬКОЇ ОСОБА_4 ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ про застосування заходів реагування, - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складений 17.01.2018 р.

Суддя ОСОБА_5

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.01.2018
Оприлюднено21.01.2018
Номер документу71681778
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/8741/17

Рішення від 29.01.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Рішення від 29.01.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 15.01.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 15.01.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 18.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Ухвала від 18.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні