Постанова
від 19.01.2018 по справі 641/285/18
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/126/2018 Справа №641/285/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 січня 2018 року року слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участі слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання слідчого СВ Слобідського ВП ГУНП в Харківській області про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017220540001209 від 18.05.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 3612 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

19 січня 2018 року до суду надійшло вказане клопотання слідчого.

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що 17.05.2017 до Слобідського ВП ГУНП в Харківській області надійшла заява ОСОБА_4 про те, що невстановлена особа шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами, чим спричинила матеріальну шкоду.

18.05.2017 відомості про вказану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ОСОБА_4 в ході допиту повідомила, що в квітні 2017 року на Інтернет сайті http://forum.gorod.dp.ua знайшла оголошення про продаж електронної бази митної служби України, її це зацікавило, оскільки вказана інформація необхідна для її діяльності з надання консультацій, щодо ведення зовнішньо економічної діяльності. Під вказаним оголошенням була електронна пошта особи, яка розмістила його. ОСОБА_4 написала електронний лист на вказану пошту ІНФОРМАЦІЯ_1 , повідомивши що її цікавить вказана база. Продавець відповів, що він дійсно може продати їй базу митної служби за 1000 грн. та повідомив номер банківської картки № НОМЕР_1 , після чого ОСОБА_4 перерахувала йому вищевказану суму грошей, однак бази не отримала.

Досудовим розслідуванням встановлено, що власником вищевказаної банківської картки є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянин України, уродженець м. Чернігів.

В ході проведення досудового розслідування кримінального провадження проведено негласну слідчу дію контроль за вчиненням злочину, в ході якої співробітниками ВПК в Харківській області Слобожанського управління кіберполіції на Інтернет сайті http://forum.gorod.dp.ua у ОСОБА_5 замовлено Базу Митної служби України за 2017 рік, останній погодився продати вказану інформацію та з електронної скиньки ІНФОРМАЦІЯ_1 надіслав реквізити своєї банківської картки № НОМЕР_1 . В подальшому на вищевказану банківську картку були перераховані грошові кошти, а з електронної скриньки ІНФОРМАЦІЯ_1 надійшли файли з Базами Митної служби України, які були відкриті за допомогою паролю, наданого ОСОБА_5 .

Після отримання від ОСОБА_5 вищевказаних файлів до Харківської митниці ДФС України направлено запит з метою встановлення, чи є інформація, придбана в ході проведення негласної слідчої дії інформацією з обмеженим доступом.

З відповіді на вказаний запит вбачається, що згідно ст. 11 Митного кодексу України інформація, придбана у ОСОБА_5 стосується експортно-імпортних операцій конкретного суб`єкта зовнішньо економічної діяльності та відноситься до інформації з обмеженим доступом.

Відповідно до ч. 2 ст. 452 Митного кодексу України зазначена інформація може надаватись лише органам досудового розслідування у зв`язку із здійсненням ними кримінального провадження.

В ході виконання доручення слідчого співробітниками ВПК в Харківській області Слобожанського управління кіберполіції встановлена ІР адреса користувача електронної пошти tbaza@i.ua НОМЕР_2 . Встановлено, що вказана ІР адреса належить Інтернет провайдеру ТОВ «Альфа Оіл».

Згідно відповіді на запити ТОВ «Альфа Оіл» використання ІР адреси НОМЕР_2 здійснювалось за адресою: м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 53, вказана адреса являється юридичною адресою ТОВ «Біомікс Україна», керівником якої є ОСОБА_5 ..

Слідчий вважає, що за адресою: м. Чернігів, вул. Івана Мазепи (колишня назва вулиця Щорса), 53, може знаходитись комп`ютерна техніка, електронні носії інформації (карти пам`яті, USB флеш накопичувачі, інше), мобільні телефони, планшети, SIM карти, банківська карта № НОМЕР_1 , які можуть бути знаряддями вчинення даного кримінального правопорушення, платіжна документація, щодо реалізації інформації з обмеженим доступом та проведення обшуку необхідне для виявлення і вилучення вказаних речей, які мають доказове значення у справі.

Встановлено, що будинок АДРЕСА_1 належить ВАТ «Рекламний комбінат» (ЄДРПОУ 14232168).

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав у повному обсязі.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що воно підлягає задоволенню.

Статтею 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогам КПК України.

Під час розгляду клопотання слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, можуть бути доказами під час судового розгляду та речі знаходяться в будинку АДРЕСА_1 , власником якого являється ВАТ «Рекламний комбінат» (ЄДРПОУ 14232168).

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого СВ Слобідського ВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Слобідського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в будинку АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації (карти пам`яті, USB флеш накопичувачі, інше), мобільних телефонів, планшетів, SIM карт, які можуть бути знаряддями вчинення даного кримінального правопорушення, банківської карти № НОМЕР_1 , платіжної документація, щодо реалізації інформації з обмеженим доступом.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

СудКомінтернівський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення19.01.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу71687902
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/285/18

Постанова від 19.01.2018

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Буцький В. В.

Постанова від 19.01.2018

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Буцький В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні