Ухвала
від 16.01.2018 по справі 489/6234/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

16.01.2018

Справа №489/6234/18

Провадження №2/489/974/18

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

16 січня 2018 року м. Миколаїв

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва Рум'янцева Н.О., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Зайчевське в особі голови правління ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИЛА:

28 грудня 2017 року Обслуговуючий кооператив Садівниче товариство Зайчевське в особі голови правління ОСОБА_1 звернувся до суду із позовною заявою до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

Відповідно до вимог ст.185 Цивільного процесуального кодексу (далі ЦПК) України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України в позовній заяві повинна бути зазначена ціна позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

В порушення зазначених вимог, позивачем не визначено ціну позову, тоді як предмет позову стягнення грошових коштів.

На підставі п. 8 ч. 3 ЦПК України позовна заява повинна містити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

В порушення вимог зазначеної статті, позивачем не долучено до матеріалів справи: документів, які підтверджують встановлення тарифів за користування земельною ділянкою, яка знаходиться на території обслуговуючого кооперативу та відомості щодо встановлення тарифів на членські внески; відомості щодо вступу до членства обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Зайчевське відповідача ОСОБА_2

Згідно п. 9 ч. 3 ст. 175 Цивільного процесуального кодексу України, до позовної заяви повинно бути долучено попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи.

При подачі позовної заяви позивачем не зроблено попередній розрахунок суми судових витрат, які вона понесла та які очікує понести у зв'язку з розглядом справи.

Відповідно до п. 10 ч. 3 ст. 175 Цивільного процесуального кодексу України, позивач повинен подати до позовної заяви підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

У тексті позовної заяви відсутнє зазначене підтвердження, окремим документом доданим до позовної заяви, воно не оформлене.

Таким чином,позивачу необхідно надати письмове підтвердження в порядку п.10 ч.3 ст. 175 ЦПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 62 Цивільного процесуального кодексу України, до позовної заяви , поданої представником позивача, додається довіреність або інший документ, який підтверджує його повноваження.

Позов подано головою правління обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Зайчевське , про що свідчить його підпис на позовній заяві, але до позовної заяви не додано документу на підтвердження повноважень голови правління.

Враховуючи, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. ст. 175-177 Цивільного процесуального кодексу України, позовна заява підлягає залишенню без руху.

Враховуючи приписи ст. ст. 274, 276 ЦПК України вважаю за необхідне роз'яснити позивачу право на звернення до суду з клопотанням про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням або без повідомлення сторін.

Керуючись ст. ст. 4, 175-177, 185, 259-261 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,-

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву Обслуговуючого кооперативу Садівниче товариство Зайчевське в особі голови правління ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості - залишити без руху.

Надати позивачу десять днів з дня отримання ними копії ухвали для усунення недоліків вказаних в мотивувальній частині ухвали суду.

У разі не виконання вимог ухвали в установлений судом строк заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення і оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудЛенінський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення16.01.2018
Оприлюднено22.01.2018
Номер документу71695062
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —489/6234/17

Рішення від 26.06.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 03.05.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 12.02.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 16.01.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні