Ухвала
від 02.01.2018 по справі 923/1207/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

02 січня 2018 року Справа № 923/1207/17

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пригузи П.Д. , розглянувши справу

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК ОСОБА_1", ідентифікаційний код 38270209, пров. Робочий, 2, смт. Нова Маячка Олешківського району Херсонської області,

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК ОСОБА_1", ідентифікаційний код 38270209, пров. Робочий, 2, смт. Нова Маячка Олешківського району Херсонської області,

до: ОСОБА_2 підприємства "Торгово-виробнича компанія "Укрспецтехніка" в особі ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_3, код ЄДРПОУ 33172770, АДРЕСА_1, пошт. адреса: вул. Канатна, 3, офіс 5, м. Херсон,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю "РО-СЛА", ідентифікаційний код 33511102, вул. Миру, 33, м. Херсон,

про визнання права власності на нерухоме майно,

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю "АПК ОСОБА_1" звернулось до господарського суду з позовною заявою до ОСОБА_2 підприємства "Торгово-виробнича компанія "Укрспецтехніка" в особі ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_3, про визнання за позивачем права власності на об'єкт нерухомого майна: нежитлові будівлі центральної ремонтної майстерні, який розташований за адресою: Херсонська область, Олешківський район, смт. Нова Маячка, пров. Робочий, 2а, реєстраційний номер об'єкта нерухомого майна: 166641665250.

Товариство з обмеженою відповідальністю "РО-СЛА" визначено як третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Заява подана відповідно до приписів ч. 4 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", згідно яких суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, вирішує усі майнові спори з вимогами до боржника, у тому числі спори про визнання недійсними будь-яких правочинів (договорів), укладених боржником; про сплату податків, зборів (обов'язкових платежів); стягнення заробітної плати; поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника, а також визнання недійсними рішень державних органів, пов'язаних з майновими вимогами до боржника.

Заявником у відповідності до ст. 4 Закону України "Про судовий збір" сплачено судовий збір у сумі 2430,00 грн.

Станом на дату надходження до господарського суду цієї позовної заяви господарським судом Херсонської області розглядається справа про банкрутство ОСОБА_2 підприємства "Торгово-виробнича компанія "Укрспецтехніка" за номером № 5/1-Б-11.

За таких обставин, у відповідності до приписів наведених правових норм позов Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК ОСОБА_1", має розглядатися господарським судом, у провадженні якого перебуває справа № 5/1-Б-11 про банкрутство ОСОБА_2 підприємства "Торгово-виробнича компанія "Укрспецтехніка", у межах провадження у вказаній справі про банкрутство, за правилами позовного провадження.

Відповідно до припису п. 9 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України, чинного з 15.12.2017 року, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ст. 173 ГПК України передбачена можливість об'єднання позовних вимог або справ. Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об'єднати в одне провадження декілька справ за позовами:

1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача;

2) одного й того самого позивача до різних відповідачів;

3) різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Об'єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

Отже, з урахуванням приписів ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та ст. 173 ГПК України, матеріали справи № 923/1207/17 підлягають приєднанню (об'єднанню) до справи № 5/1-Б-11 про банкрутство ОСОБА_2 підприємства "Торгово-виробнича компанія "Укрспецтехніка", та мають розглядатись у межах провадження у вказаній справі про банкрутство, за правилами позовного провадження.

Справі № 923/1207/17 присвоюється № 5/1-Б-11.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 12, 162 - 165, 173, 176, 234, 235 ГПК України, суд, -

у х в а л и в:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Присвоїти справі № 923/1207/17 (за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК ОСОБА_1", ідентифікаційний код 38270209, пров. Робочий, 2, смт. Нова Маячка Олешківського району Херсонської області, до відповідача: ОСОБА_2 підприємства "Торгово-виробнича компанія "Укрспецтехніка" в особі ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_3, код ЄДРПОУ 33172770, АДРЕСА_1, пошт. адреса: вул. Канатна, 3, офіс 5, м. Херсон, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю "РО-СЛА", ідентифікаційний код 33511102, вул. Миру, 33, м. Херсон, про визнання права власності на нерухоме майно,) номер справи про банкрутство № 5/1-Б-11 , розглядати даний позов у межах провадження у вказаній справі про банкрутство, у відокремленому провадженні за правилами позовного провадження.

4. Призначити підготовче засідання по справі на 01 лютого 2018 року на 14:30 год. за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, зал судових засідань № 214 (другий поверх) .

5. Явку в засідання представників сторін з доказами про повноваження, визнати обов'язковою.

6. Витребувати від відповідача ОСОБА_2 підприємства "Торгово-виробнича компанія "Укрспецтехніка" в особі ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_3 та третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю "РО-СЛА" відзив на позов з документальним та правовим обґрунтуванням своєї правової позиції, копії статутних та реєстраційних документів, які надати до суду до 17.01.2018 року.

7. Довести до відома сторін, що відповідно до ст. 135 ГПК України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках:

1) невиконання процесуальних обов'язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

2) зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству;

3) неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин;

4) невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів, ненадання копії відзиву на позов, апеляційну чи касаційну скаргу, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк;

5) порушення заборон, встановлених частиною десятою статті 188 цього Кодексу.

У випадку невиконання процесуальних обов'язків, зловживання процесуальними правами представником учасника справи суд, з урахуванням конкретних обставин справи може стягнути штраф як з учасника справи, так і з його представника.

8. Ухвали направити: заявнику, відповідачу, третій особі та всім учасникам справи про банкрутство № 5/1-Б-11.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: ks.arbitr.gov.ua/sud5024

Ухвала набрала чинності 02.01.2018 та оскарженню не підлягає.

Суддя П.Д. Пригуза

Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1.Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2.Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення02.01.2018
Оприлюднено24.01.2018
Номер документу71737983
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/1207/17

Ухвала від 02.01.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні