Ухвала
від 23.01.2018 по справі 344/835/18
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/835/18

Провадження № 1-кс/344/376/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2018 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 , про проведення огляду в рамках кримінального провадження № 32017090000000005 від 26.01.2017р., -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого зазначив, що службові особи ТОВ «ГПК - М`ясо» упродовж 2016 року здійснювали придбання свиней в живій вазі та свинини, однак в бухгалтерському обліку та податковій звітності реальних обсягів реалізації вказаної м`ясопродукції не відображали, внаслідок чого умисно ухилились від сплати податку на додану вартість в сумі 3 558 640 грн., що становить особливо великі розміри.

Згідно фінансового звіту суб`єкта малого підприємництва оборотні активи (запаси, готова продукція), який подається поквартально, станом на 31.09.2016 на товаристві залишок товару складає на 17 793 200 грн., за 4 квартал ТОВ «ГПК - М`ясо» такого звіту не подало. Однак, для зберігання зазначеної кількості м`ясопродукції у ТОВ «ГПК - М`ясо» не достатньо виробничих та технічних можливостей.

У своєму листі директор ТОВ «ГПК - М`ясо» ОСОБА_5 повідомив, що у господарській діяльності підприємство використовує орендовані складські та виробничі приміщення, що дають змогу зберігати запаси в свіжому, охолодженому та замороженому видах.

Так, із наданої інформації, вбачається, що станом на 01.01.2017 рку підприємство зберігає 139 044 кг запасів на суму 4 796 404,29 грн., а решту - 368 тон на суму 10 974 737,10 грн. для економічної вигоди, очікуючи покращення ситуації на ринку м`яса, зберігає згідно договору відповідального зберігання.

Водночас службові особи ТОВ «ГПК - М`ясо» не надали жодних документів, які б підтверджували таке зберігання.

Окрім того, встановлено, що ТОВ «ГПК - М`ясо» орендує винятково приміщення за адресою: Івано-Франківська область, Галицький район с. Залуква, вул. Верхня, 1А, де й здійснює свою діяльність. Власником вказаних приміщень є ТОВ «КарпатАгроПродукт», керівником якого є керівник ТОВ «ГПК - М`ясо» - ОСОБА_5 .

Таким чином, у слідства достатньо підстав вважати, що службові особи ТОВ «ГПК-М`ясо» реалізували придбану свинину, а з метою ухилення від сплати податків не відобразили проведені операції у бухгалтерському обліку та податковій звітності.

Так, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведення огляду приміщень, де ТОВ «ГПК - М`ясо» здійснює свою діяльність, а саме: Івано-Франківська область, Галицький район с. Залуква, вул. Верхня, 1А, що згідно відомостей із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на праві власності належить Залучанській сільській раді та одрендується ТОВ «КарпатАгроПродукт».

Окрім того, у ході огляду буде встановлено, чи володіє ТОВ «ГПК - М`ясо» виробничими та технічними можливостями для зберігання такої кількості м`ясопродукції, а також наявність на підприємстві забійного цеху, холодильних та морозильних камер, а також інших складських приміщень та їх потужності.

Зазначена слідча дія дасть можливість підвередити або спростувати факт наявності залишку товару на товаристві, а відповідно і зробити висновки про його можливу реалізацію.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів, а ч. 2 цієї статті передбачено, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити відомості про: житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

В поданому клопотанні слідчий зазначає про необхідність у проведенні огляду приміщень за адресою: Івано-Франківська область, Галицький район, с. Залуква, вул. Верхня, 1А, де здійснює діяльність ТОВ «ГПК - М`ясо» (ЄДРПОУ 31789715), що орендуються у ТОВ «КарпатАгроПродукт».

Метою проведення огляду слідчий зазначає встановлення наявності забійного цеху, об`єму можливого зберігання продукції холодильних і морозильних камер та інших складських приміщень, а також перевірки наявності у холодильних та морозильних камерах ТОВ «ГПК - М`ясо» на залишку м`ясопродукції.

В судовому засідання встановлено, що ухвалою слідчого судді від 14.07.2017р. вказане вище клопотання задоволено, надано дозвіл на проведення огляду приміщень за адресою: Івано-Франківська область, Галицький район, с. Залуква, вул. Верхня, 1А, де здійснює діяльність ТОВ «ГПК - М`ясо» (ЄДРПОУ 31789715), що орендуються у ТОВ «КарпатАгроПродукт».

В той же час жодної нової підстави для повторного надання дозвілу на проведення огляду вищезазначених приміщень, стороною кримінального провадження, яка звернулась з даним клопотанням, наведено не було.

Відтак, враховуючи вищенаведене, не вбачаю підстав для задоволення даного клопотання.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 237, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС в Івано-Франківській області ОСОБА_3 про проведення огляду відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.01.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу71740768
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —344/835/18

Ухвала від 23.01.2018

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні