Ухвала
від 23.01.2018 по справі 361/384/18
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 361/384/18

Провадження № 1-кс/361/114/18

23.01.2018

У Х В А Л А

23 січня 2018 року м. Бровари

Слідчий суддя Броварського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Броварської міжрайонної прокуратури ОСОБА_4 , про арешт майна,

В С Т А Н О В И В :

22.01.2018 слідчий СВ Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про про арешт майна, за матеріалами кримінального провадження внесеного 19.01.2018 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018110130000412, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, посилаючись на те, що в ході досудового розслідування встановлено наступне.

19.01.2018, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 , перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , вирішив проникнути в середину зазначеного будинку та викрасти будь-яке майно, яке знаходиться в середині.

У подальшому, 19.01.2018, точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 , реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, поєднаного з проникненням у житло, маючи не зняту та не погашену в законному порядку судимість, підійшов до дверей будинку, за адресою: АДРЕСА_1 , та він за допомогою раніше підготовленого набору ключів, шляхом підбору, з метою здійснення свого злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, відчинив врізаний замок вхідних дверей, зазначеного будинку, та проник в середину.

В подальшому розуміючи та усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, будучи впевненими, що за його діями ніхто не спостерігає, тим самим створивши всі необхідні умови для реалізації свого злочинного умислу ОСОБА_5 перебуваючи в середині будинку викрав краскопульт марки «Bosch», належний ОСОБА_6 , завдавши останньому майнової шкоди на загальну суму приблизно 2000 гривень, після чого зник з місця вчинення злочину з викраденим майном, розпорядившись ним на власний розсуд.

За даним фактом 19.01.2018 було розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України.

19.01.2018 працівниками Броварського ВП ТУ НП в Київській області затримано ОСОБА_5 в порядку ст. 208 КПК України та під час затримання, в порядку ч. 3 ст. 208 КПК України, з дотриманням правил, передбачених ч. 7 ст. 223, ст. 236 КПК України, було проведено обшук ОСОБА_5 , під час якого було виявлено та вилучено: пластикову коробку чорного кольору з рибацьким приладдям, металевий лом чорного кольору, гайковий ключ № 15, кулькову ручку синього кольору, складний ніж з ручкою коричневого кольору, складний ніж з ручкою темно-коричневого кольору, кухонний ніж з ручкою коричневого кольору з надписом на лезі «Tramontina», розвідний ключ з жовто-червоною ручкою, телевізійну антену чорного кольору марки «Eurosky. поліетиленову прозору сумку з надписом «Рита», переносну електричну лампу з ручкою чорного кольору, силовий кабель ВВГ 2*1,5, поліетиленовий пакет з застібкою, в якому сантехнічне приладдя, краскопульт марки «Bosch», моделі «PFS-55», s/n: 106002364, зеленого кольору, зв`язку з 15 ключів, рюкзак чорного кольору, складний ніж з ручкою червоного кольору, ліхтарик чорного кольору.

Крім цього, з метою отримання (збирання) доказів у вказаному кримінальному провадженні та виявленні інших важливих обставин, під час проведення обшуку ОСОБА_5 було виявлено та вилучено його особисте взуття в яке він був одягнутий, а саме кросівки чорного кольору з емблемою марки «Nike».

19.01.2018 під час проведення огляду місця події за адресою: АДРЕСА_1 було виявлено та вилучено: на території подвір`я слід від взуття, слід від взуття в будинку, рукавичку з рукавичкою в середині, сліди папілярних ліній.

19.01.2018 слідчим СВ Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 винесено постанову про визнання зазначених вище речей речовими доказами по матеріалам кримінального провадження.

За доводами слідчого, у зв`язку з розслідуванням даного кримінального провадження, необхідністю доказування стороною обвинувачення фактів та обставин вчинення кримінального правопорушення, а також встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення, з метою проведення дослідження, призначення судових експертиз (в тому числі, судово - трасологічної експертизи) виникла необхідність накладанні арешту на речі, які були виявлені та вилучені у підозрюваного ОСОБА_5 , а саме пластикова коробка чорного кольору з рибацьким приладдям, металевий лом чорного кольору, гайковий ключ № 15, кулькова ручка синього кольору, складний ніж з ручкою коричневого кольору, складний ніж з ручкою темно-коричневого кольору, кухонний ніж з ручкою коричневого кольору з надписом на лезі «Tramontina», розвідний ключ з жовто-червоною ручкою, телевізійна антена чорного кольору марки «Eurosky, поліетиленова прозора сумка з надписом «Рита», переносна електрична лампа з ручкою чорного кольору, силовий кабель ВВГ 2*1,5, поліетиленовий пакет з застібкою, в якому сантехнічне приладдя, краскопульт марки «Bosch», моделі «PFS-55», s/n: 106002364, зеленого кольору, зв`язка з 15 ключів, рюкзак чорного кольору, складний ніж з ручкою червоного кольору, ліхтарик чорного кольору, кросівки чорного кольору з емблемою марки «Nike».

В судове засідання слідчий СВ Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 не прибув з невідомих причин, хоча належним чином повідомлялися про дату і час розгляду клопотання. Відсутність слідчого, відповідно до частини четвертої статті 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду клопотання та зумовлює його розгляд без фіксування за допомогою технічних засобів за правилами частини четвертої статті 107 КПК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у межах якого було подано клопотання та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч. 1 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 7 ч. 1 ст. 131 КПК України передбачено, що одним із заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Пунктом 2 цієї статті передбачено, що арешт майна допускається з метою забезпечення:

1) збереження речових доказів;

2) спеціальної конфіскації;

3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи;

4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Керуючись ст. ст. 110, ст. ст. 170-172, ч. 7 ст. 236 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на наступні речі, а саме: пластикову коробку чорного кольору з рибацьким приладдям, металевий лом чорного кольору, гайковий ключ № 15, кулькову ручку синього кольору, складний ніж з ручкою коричневого кольору, складний ніж з ручкою темно-коричневого кольору, кухонний ніж з ручкою коричневого кольору з надписом на лезі «Tramontina», розвідний ключ з жовто-червоною ручкою, телевізійну антену чорного кольору марки «Eurosky, поліетиленову прозору сумку з надписом «Рита», переносну електричну лампу з ручкою чорного кольору, силовий кабель ВВГ 2*1,5, поліетиленовий пакет з застібкою, в якому сантехнічне приладдя, краскопульт марки «Bosch», моделі «PFS-55», s/n: 106002364, зеленого кольору, зв`язку з 15 ключів, рюкзак чорного кольору, складний ніж з ручкою червоного кольору, ліхтарик чорного кольору, кросівки чорного кольору з емблемою марки «Nike».

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області протягом п`яти днів з моменту її прийняття.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.01.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу71750390
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —361/384/18

Ухвала від 23.01.2018

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Батюк В. В.

Ухвала від 20.01.2018

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Батюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні