Ухвала
від 22.01.2018 по справі 359/552/18
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/552/18

Провадження № 1-кс/359/159/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 січня 2018 року м. Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 ,

за участю прокурора ОСОБА_2 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду з технічною фіксацією клопотання т.в.о. начальника 1-го слідчого відділення слідчого відділу Бориспільського відділу поліції ГУ НП в Київській області капітана поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, -

в с т а н о в и в:

22.01.2017 року т.в.о. начальника 1-го слідчого відділення слідчого відділу Бориспільського відділу поліції ГУ НП в Київській області капітана поліції ОСОБА_5 за згодою прокурора Бориспільської місцевої прокуратури, звернулася до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку, в приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича компанія «Горизонт» за адресою: м. Київ, вул. Харківське шосе, 201/203, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 1201711010001815 від 09.08.2017, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що займаючи посаду начальника управління земельних ресурсів у Обухівському районі Київської області, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов`язки, будучи службовою особою, маючи при цьому реальну можливість виконувати покладені на нього службові обов`язки належним чином, тобто міг діяти так, як того вимагають інтереси служби, не передбачаючи можливості настання суспільно небезпечних наслідків свого діяння (дії або бездіяльності), хоча повинен був і міг їх передбачити, в порушення вимог Положення про управління земельних ресурсів у Обухівському районі Київської області, затвердженого наказом Держземагенства України № 115 від 08.08.2007, Розподілу обов`язків між начальником та заступниками управління земельних ресурсів в Обухівському районі, затвердженого наказом управління земельних ресурсів у Обухівському районі № 34-ОД від 22.10.2007, розподілу обов`язків між начальником та заступниками управління земельних ресурсів в Обухівському районі затвердженого наказом управління земельних ресурсів у Обухівському районі № 51-ОД від 28.12.2007, Земельного кодексу України (в редакції від 20.06.2007), Закону України «Про Закону України «Про розмежування земель державної та комунальної власності» від 05.02.2004 (втратив чинність на підставі Закону № 5245-VІ від 06.09.2012)», Порядку розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердженого Постановою КМУ від 26.05.2004 № 677, Інструкції про порядок складання, видачі, реєстрації і зберігання державних актів на право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою та договорів оренди землі, затвердженої наказом Державного комітету України по земельних ресурсах № 43 від 04.05.1999,

за відсутності проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки СТ «Флора», без його погодження, у невстановлений досудовим розслідуванням час у приміщенні загального відділу Обухівської РДА ОСОБА_6 поставив свій підпис на розпорядженні № 1861 від 06.12.2007 «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку 134-ом громадянам в громадській організації с/т «Флора» в адміністративних межах Обухівської міської ради Київської області», засвідчивши цим те, що вказане розпорядження відповідає вимогам земельного законодавства та Обухівська районна державна адміністрація має повноваження щодо передачі у власність земельної ділянки, яка, відповідно до Постанови Верховної Ради України № 3571-IV від 16.03.2006 «Про встановлення меж міста Обухів Обухівського району Київської області», на момент передачі у приватну власність розташована у межах міста Обухів.

В подальшому, за відсутності проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки СТ «Флора», 27.12.2007 у приміщенні управління земельних ресурсів в Обухівському районі ОСОБА_6 погодив технічну документацію із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку 134-ом громадянам в громадській організації с/т «Флора» в адміністративних межах Обухівської міської ради Київської області», надавши висновок про наявні обмеженні на використання земельних ділянок та у період часу з 27.12.2007 по 05.02.2008 засвідчив своїм підписом, що розпорядження Обухівської РДА № 118 від 05.02.2008 «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів, що посвідчують право власності на земельні ділянки НОМЕР_1 громадянам для ведення садівництва в СТ «Флора» в адміністративних межах Обухівської міської ради Обухівського району Київської області», на підставі якого Обухівська районна адміністрація передала 134-ом громадянам у власність земельні ділянки, розташовані в межах міста Обухів, відповідає вимогам земельного законодавства.

Неналежне виконання своїх службових обов`язків ОСОБА_6 через несумлінне ставлення до них призвело до спричинення тяжких наслідків, які полягають у передачі земельної ділянки комунальної власності, загальною площею 16,08 га із власності територіальної громади м. Обухів, у приватну власність 134-ом громадянам.

Загальна вартість вказаної земельної ділянки становить 54000584,32 грн., яка у двісті п`ятдесят і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Таким чином, ОСОБА_6 підозрюється у вчиненні службової недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило завдання тяжких наслідків інтересам територіальній громаді міста Обухів в особі Обухівської міської ради, тобто у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

26 червня 2017 року ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю с. Загальці Київської області, громадянину України, який працює на посаді директора ТОВ «НВК Горизонт», проживаючому за адресою: АДРЕСА_1 , повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що проект із землеустрою щодо відведення земельної ділянки, площею 16,08 га для ведення садівництва СТ «Флора» не розроблявся та не був затверджений в порядку, передбаченому законодавством.

Разом з тим, під час додаткового допиту підозрюваного ОСОБА_6 від 29.12.2017, останній повідомив, що проект із землеустрою щодо відведення земельної ділянки СТ «Флора» розроблено та затверджено.

Також, ОСОБА_6 вказав, що він є директором товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича компанія «Горизонт», яким було розроблено технічну документацію із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельні ділянки для ведення садівництва 134-ом громадянам в межах Обухівської міської ради, с/т «Флора» Обухівського району Київської області.

Враховуючи те, що організації, які виготовляють технічну документацію зазвичай виготовляють і проект із землеустрою, зважаючи на покази ОСОБА_6 є підстави вважати, що у приміщенні ТОВ НВК «Горизонт» може зберігатись проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки СТ «Флора», який на даний час органом досудового розслідування не знайдений.

Відповідно до ч. 2 ст. 233 КПК України під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Приміщення ТОВ «НВК Горизонт» (ЄДРПОУ 32732649) розташовано за юридичною адресою: м. Київ, вул. Харківське шосе, будинок 201-203, керівником, починаючи з 14.11.2011, якого є, у відповідності до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ОСОБА_6 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомо майна щодо об`єкта нерухомого майна власником помешкання за адресою м. Київ, вул. Харківське шосе, будинок 201-203 належить: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ПАТ Кордон Авіа Сервіс, ТОВ «Бізнес центр «Харківський», ТОВ «Асоціація «Світлотехніка», ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ПАТ «Південь», ТОВ «Баланс бізнес букс», ТОВ «Б Спейс», ТОВ «Пегас туристик», ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ПАТ «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України», ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ТОВ науково-виробнича фірма «Реле», ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , ТОВ «АТЛ».

Оригінал проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність СТ «Флора», який планується відшукати, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, підлягає вивченню і в подальшому направленню для проведення експертиз, може бути використані як доказ, оскільки містить відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та осіб, які причетні до його вчинення.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У зв`язку з вище викладеним просить суд задовольнити клопотання для вставлення місцезнаходження проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність СТ «Флора».

У судове засідання прокурор Бориспільської місцевої прокуратури ОСОБА_2 з`явилася, клопотання підтримала в повному обсязі та просила задовольнити з підстав зазначених ньому.

Представник ТОВ «НВК Горизонт» у судове засідання не з`явився. Його неявка не перешкоджає розгляду клопотання.

Дослідивши клопотання та додані матеріали до нього, заслухавши пояснення прокурора, слідчий суддя дійшов до таких висновків.

Згідно із ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

З матеріалів клопотання про проведення обшуку встановлено, що вимоги ст. 234 КПК України, говорить про обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Однією з головних підстав для проведення обшукує є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети. При наявності достатніх даних, що вказують на необхідність проведення обшуку, слідчий чи прокурор приймає рішення про його проведення. З огляду на вищевикладене, оригінал проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність СТ «Флора», є основним документом який має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, підлягає вивченню і в подальшому направленню для проведення експертиз, може бути використаний як доказ, оскільки містить відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та осіб, які причетні до його вчинення. Тому для законного та обґрунтованого рішення суду достатньо наданих підстав для надання дозволу проведення обшуку.

Згідно ст. 19 Конституції України, органи державної влади, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбаченіКонституцієюта законами України.

На підставі викладеного та беручи до уваги вимоги чинного законодавства, суд прийшов до переконання у задоволені клопотанні т.в.о. начальника 1-го слідчого відділення слідчого відділу Бориспільського відділу поліції ГУ НП в Київській області капітана поліції ОСОБА_4 , в кримінальному провадженні №1201711010001815, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.08.2017, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку.

Керуючись ст.ст.7, 9, 11, 12, 16,233-234 КПК України, слідчий суддя,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому 1-го відділення СВ Бориспільського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_34 , старшому слідчому 1-го відділення СВ Бориспільського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_35 , слідчому 3-го відділення СВ Бориспільського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_36 , або уповноваженій особі за дорученням слідчого дозвіл на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 1201711010001815 від 09.08.2017 у приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича компанія «Горизонт» за адресою: м. Київ, вул. Харківське шосе, 201/203, що належить ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ПАТ Кордон Авіа Сервіс, ТОВ «Бізнес центр «Харківський», ТОВ «Асоціація «Світлотехніка», ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ПАТ «Південь», ТОВ «Баланс бізнес букс», ТОВ «Б Спейс», ТОВ «Пегас туристик», ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ПАТ «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України», ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ТОВ науково-виробнича фірма «Реле», ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , ТОВ «АТЛ», керівником якого є ОСОБА_6 , з метою відшукання проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 16,08 га для ведення садівництва

СТ «Флора».

Виконання ухвали на проведення обшуку доручити особам, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні № 1201711010001815 від 09.08.2017 та за дорученням іншим працівникам поліції.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали і надає право проникнення до приміщення лише один раз. Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.01.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу71751942
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —359/552/18

Ухвала від 22.01.2018

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 22.01.2018

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні