Рішення
від 24.05.2007 по справі 13/73пн
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/73пн

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                             Р І Ш Е Н Н Я   

                                                            іменем України

24.05.07 р.                                                                               Справа № 13/73пн                               

Суддя          господарського          суду          Донецької          області Темкіжев І.Х.

при секретарі   Сич Ю.В.

розглянув у відкритому судовому засіданні господарського суду   справу

за позовом  Державної податкової  інспекції  у м. Коаматорську

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю „Крамтрансжилсервис” м. Краматорськ

про припинення юр. особи

за участю представників сторін

від позивача  Павенко Г.С.  – под. інс.

від відповідача  не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

          Державна податкова  інспекція  у м. Краматорську звернулася  з позовом про припинення  юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю „Крамтрансжилсервис” м. Краматорськ у  зв”язку з  ненаданням відповідачем протягом року в податкові органи за місцем реєстрації податкових декларацій та інших документів фінансової  звітності.  

 В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на не дотримання відповідачем вимог щодо своєчасного надання податковому органу податкових декларацій та звітностей, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Про час  і місце слухання справи відповідач був повідомлений у встановленому законом порядку. Ухвала про порушення справи була надіслана відповідачу рекомендованим листом з повідомленням, на повідомленні стоїть відмітка про отримання ухвали судутовариством. Але відповідач у судове засідання не з'явився,  відзив на позов не надав.              

Зважаючи на достатність представлених позивачем документів, суд  вважає можливим розглядати справу по наявним в ній матеріалам відповідно до ст. 75 Господарського процесуального Кодексу  України.   

Розгляд справи здійснювався без застосування засобів технічної фіксації судового процесу     відповідно до ч. 7 ст. 811 Господарсько-процесуального кодексу України.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення сторони, суд встановив, що  розпорядженням голови Краматорської міської ради № 108р від 15.03.1996р. було зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності Товариство з обмеженою відповідальністю „Крамтрансжилсервис” м. Краматорськ.

Згідно даних ДПІ відповідач не надавав  фінансову  і  податкову  звітність з 01.02.06р. Про зазначене свідчить акт  про ненадання звітності від 26.04.2007року.

         Відповідно до п.п. 2 п. 1 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, платники  податків  і   зборів   (обов'язкових   платежів)зобов'язані подавати  до  державних  податкових   органів   та   інших державних органів відповідно до законів декларації,  бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

  Строки надання звітності встановленні  ЗУ “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами й державними цільовими фондами” від 21.12.2000р. № 2181-111, ЗУ “Про оподаткування прибутку підприємств” від 28.12.1994р. № 334/94-ВР (зі змінами й доповненнями).

Таким чином, рік, протягом якого суб'єкт підприємницької діяльності не звітувався перед відповідними  податковими органами , повинен обчислюватися з дати, коли необхідна звітність була надана в останній раз.

Згідно ст.38 Закону України “ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців”  неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової  звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Беручи до уваги вищевикладене і враховуючи, що відповідач не представив доказів надання податкових декларацій та документів фінансової звітності в податкові органи протягом року , керуючись:  п.п.1, 2  ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців”, ст. ст. 33, 43, 49 , 75 ГПК України,-

                                                 В И Р І Ш И В :

Припинити юридичну особу – Товариство з обмеженою відповідальністю „Крамтрансжилсервис” м. Краматорськ ЄДРПОУ 24308808  у  зв”язку з неподанням протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій і документів  фінансової  звітності, передбачених законодавством.

У день набрання рішенням законної сили – 04. 06. 2007р. направити копію рішення державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю „Крамтрансжилсервис” м. Краматорськ в доход держбюджету України  держмито в сумі 85 грн.

У судовому засіданні 24.05.07 року оголошено повний текст рішення.           

Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття.  

          

Суддя                                                                                                        

Надруковано 4 примірника:

          1-до справи,

          2,3- сторонам 4- управлінню д/р

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення24.05.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу717574
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/73пн

Рішення від 24.05.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Темкіжев І.Х.

Ухвала від 08.05.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Темкіжев І.Х.

Рішення від 05.03.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 14.02.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні