Ухвала
від 24.01.2018 по справі 193/1456/17
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН193/1456/17

Провадження №2/193/73/18

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

У Х В А Л А

24 січня 2018 року сел.Софіївка

Софіївський районний суд Дніпропетровської області у складі:

Головуючого судді Кащук Д.А.,

при секретарі судового засідання Ратушній В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, в порядку ч.2 ст.247 ЦПК України , без участі сторін, та без фіксування судового засідання звукозаписувальним пристроєм, позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, третя особа -Софіївська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за законом ,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

15.12.2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів , яким ЦПК Українивикладено в новій редакції.

Згідно пп.9 п.1 Розділу XIII Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч.ч. 3-4 ст.3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи. Закон який встановлює нові обовязки, скасовує чи звужує права, належні учасникам судового процесу, чи обмежує їх використання, не має зворотної дії в часі.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що подальший розгляд цієї справи належить проводити за правилами, що передбачені новою редакцією ЦПК України, в частині у якій вони не встановлюють нових обовязків, скасовують чи звужують прав, що належні учасникам судового процесу, чи обмежують їх використання.

Відповідно до ч.ч. 2-6 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: (зокрема) позовного провадження (загального або спрощеного).

Позивач в судове засідання не з'явився, подав заяву через канцелярію розглядати без його участі.

Відповідачи не з'явилися, в матеріалах справи маються заяви без їх участі.

Представник третьої особи у судове засідання не з'явився, в матеріалах справи мається заява, де просить розглядати справу без участі представника.

Суд, вважає, що відповідно до абз.2 ч.4 ст.19 ЦПК України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Аналізуючи обставини справи, враховуючи, обсяг можливих процесуальних дій у справі, суд доходить до висновку, що справа представляє собою достатню складність, а тому її розгляд у спрощеному провадженні недоцільний.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про те, що справа підлягає подальшому розгляду згідно положень ЦПК України в порядку загального позовного провадження.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.19, 274, п.п.9 п.1 Розділу XIII Перехідних Положень ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, третя особа -Софіївська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за закономрозглядати у загальному позовному провадженні зі стадії розгляду справи по суті.

Ухвали надіслати учасникам судового розгляду.

Роз'яснити позивачу, що відповідно до вимог ч.5 ст.177 ЦПК України, позивач зобовязаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Визначити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобовязаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право предявити зустрічний позов.

Встановити позивачу пятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив,яка має відповідати вимогам частини третьої пятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу пятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої пятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://sf.dp.court.gov.ua

Повідомити учасникам справи, що розгляд вказаної позовної заяви відбудеться в приміщенні Дзержинського районного суду м. Кривий Ріг Дніпропетровської області (пр. Миру, 24) о 14-00 годині 07 лютого 2018 року .

Ухвала може бути оскаржена у звязку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Дніпропетровської області.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Д.А. Кащук

СудСофіївський районний суд Дніпропетровської області 
Дата ухвалення рішення24.01.2018
Оприлюднено25.01.2018
Номер документу71775217
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —193/1456/17

Рішення від 07.02.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 26.01.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 24.01.2018

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 06.12.2017

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні