Ухвала
від 25.01.2018 по справі 813/4695/17
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

25 січня 2018 року                                         справа № 813/4695/17

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Брильовського Р.М.,

при секретарі Новак Л.М.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у м.Львові справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "СТЕЙНЛЕС СТІЛЛ ТЕХНОЛОДЖІС" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним і скасування рішення, зобов'язання вчинити дії ,

В С Т А Н О В И В:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю "СТЕЙНЛЕС СТІЛЛ ТЕХНОЛОДЖІС" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним і скасування рішення, зобов'язання вчинити дії .

Представник позивача через канцелярію суду подав клопотання про закриття провадження у справі та повернення судового збору в розмірі 3200, 00 грн. Клопотання мотивоване тим, що податкова накладна по якій прийнято рішення про відмову у реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, була зареєстрована ДФС України відповідно до вимог п.57-1 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України. У зв'язку з усуненням порушень прав позивача, останній вважає за можливе закрити провадження у справ.

Сторони явку уповноважених представників в судове засідання не забезпечили, хоча належним чином були повідомлені про час, дату та місце розгляду справи.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється у відповідності до вимог частини 4 статті 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження).

Дослідивши клопотання представника позивача та матеріали справи, суд вважає, що таке клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до пункту 8 частини 1 статті 238 КАС України, суд закриває провадження у справі щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб'єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб'єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Судом встановлено, що відповідачем зареєстровано податкову накладну, відповідно до вимог п.57-1 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України до розгляду справи по суті у судовому засіданні.

Таким чином, відповідно до пункту 8 частини 1 статті 238 КАС України, суд дійшов до висновку про необхідність закриття провадження у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "СТЕЙНЛЕС СТІЛЛ ТЕХНОЛОДЖІС" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним і скасування рішення, зобов'язання вчинити дії, у зв'язку із виправленням порушень суб'єктом владних повноважень.

Щодо повернення судового збору, суд зазначає наступне .

Відповідно до частини 2 статті 238 КАС України суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 7 Закону України “Про судовий збір”, сплачена сум судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв'язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Водночас, відповідно до статті 140 КАС України, якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

Таким чином, сплачений позивачем судовий збір у розмірі 3200, 00 грн відповідно до платіжного доручення № 823 від 12.12.2017 та враховуючи, що закриття провадження по справі обумовлено усуненням суб'єктом владних повноважень підстав, які слугували причиною для звернення позивача за судовим захистом, суд вважає, що необхідно присудити позивачу понесенні ним судові витрати за рахунок бюджетних асигнувань суб'єкта владних повноважень - Державної фіскальної служби України.

Керуючись ст.ст. 238, 239, 248, 256, 293-295 Кодексу адміністративного судочинства України, підп.15.5 п.15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В :

1. Клопотання представника товариства з обмеженою відповідальністю "СТЕЙНЛЕС СТІЛЛ ТЕХНОЛОДЖІС" - задовольнити.

2. Закрити провадження у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "СТЕЙНЛЕС СТІЛЛ ТЕХНОЛОДЖІС" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним і скасування рішення, зобов'язання вчинити дії.

3. Стягнути з Державної фіскальної служби України (місцезнаходження: 04053, м. Київ, пл. Львівська, 8, код ЄДРПОУ 39292197) за рахунок її бюджетних асигнувань судові витрати в сумі 3200 (три тисячі двісті) гривень на користь товариства з обмеженою відповідальністю "СТЕЙНЛЕС СТІЛЛ ТЕХНОЛОДЖІС" (місцезнаходження: 81051, Львівська область, Яворівський район, смт. Шкло, вул. Червоної Калини, 6, код ЄДРПОУ 39139550).

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Львівський оружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя                                                   Р.М. Брильовський

Дата ухвалення рішення25.01.2018
Оприлюднено30.01.2018
Номер документу71814290
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4695/17

Ухвала від 25.01.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні