Ухвала
від 26.01.2018 по справі 709/19/17
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 709/19/17

У Х В А Л А

про виправлення описки у судовому рішенні

26 січня 2018 року смт. Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Чубая В.В.,

за участі секретаря судового засідання - Кіян С.О.,

заявника - ОСОБА_1,

представника заявника - ОСОБА_2,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області заявуОСОБА_1 про виправлення описки у судовому рішенні у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3, третя особа - ОСОБА_4, про визнання дійсним договору купівлі-продажу будинку та земельної ділянки, -

в с т а н о в и в:

До Чорнобаївського районного суду Черкаської області надійшла заява ОСОБА_1 про виправлення описки у рішенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області від

25 січня 2017 року.

В обґрунтування заяви позивач зазначила, що у тексті рішення містяться помилки у написанні ініціалів відповідача, а саме в п'ятому абзаці описової частини вказано невірно

"ОСОБА_3Б." замість вірного "ОСОБА_3І.". Крім того, в другому та третьому абзацах резолютивної частини невірно вказано адреси земельної ділянки та будинку: "вул. Жовтнева, 2,

с. Жовтневе, Чорнобаївський район, Черкаська область" замість вірного "вул. Жовтнева, 55,

с. Жовтневе, Чорнобаївський район, Черкаська область."

В судовому засіданні заявник та її представник заяву підтримали, просили задоволити з підстав викладених у ній.

Відповідач та третя особа у судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином.

Згідно з ч. 2 ст. 269 ЦПК України питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Заслухавши учасників справи, вивчивши додані до заяви документи, дослідивши матеріали справи, суд встановив таке.

Відповідно до рішення Чорнобаївського районного суду Черкаської області від

25 січня 2017 року визнано дійсним договір купівлі-продажу від 25 червня 2012 року, за яким позивач ОСОБА_1 купила у відповідача ОСОБА_3 земельну ділянку площею 0,2512 га, яка знаходиться за адресою: вул. Жовтнева, 2, с. Жовтневе, Чорнобаївський район, Черкаська область, на якій розташованмй будинок жилий, і визнано за позивачем право власності на житловий будинок з надвірними спорудами, який розташований за адресою: вул. Жовтнева, 2, с. Жовтневе, Чорнобаївський район, Черкаська область та на земельну ділянку площею 0,2512 га, кадастровий номер 7125188800:02:000:1149.

Як вбачається з довідки Староковрайської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області від 9 жовтня 2015 року № 695, житловий будинок, власником якого була

ОСОБА_3, знаходиться за адресою: вул. Жовтнева, 55, с. Жовтневе, Чорнобаївський район, Черкаська область (а.с. 8).

Крім того, у судовому засіданні досліджено погосподарську книгу № 7 за 2011-2015 роки, згідно з якою за номер об'єкта погосподарського обліку 0603-3 ОСОБА_3 є власником житлового будинку, який розташований за адресою: вул. Жовтнева, 55, с. Жовтневе, Чорнобаївський район, Черкаська область.

Допитаний у судовому засіданні у якості свідка голова Староковрайської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області ОСОБА_5 підтвердив викладені у погосподарській книзі відомості.

Згідно з ч. 1 ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Опискою є зроблена судом механічна помилка у визначенні об'єкта присудженого, сторони, строку виконання та інше. Опискою слід вважати помилку, що порушує правила граматики, синтаксису, пунктуації, нумерації, що мають вплив на зміст судового рішення та його виконання.

Згідно з нормами процесуального права виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер: написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

З п. 19 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року № 14

Про судове рішення у цивільній справі вбачається, що вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для виправлення описок у рішенні суду, при цьому їх виправлення не змінює суті прийнятого та проголошеного судового рішення, а тому заява підлягає до задоволення.

З огляду на викладене, керуючисьст.ст. 259, 260, 269 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Виправити описки у рішенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області від

25 січня 2017 року , а саме у п'ятому абзаці описової частини рішення, вказавши замість невірного прізвища, імені, по батькові "ОСОБА_3Б." вірне "ОСОБА_3І.", та у другому і третьому абзацах резолютивної частини рішення, вказавши замість невірної адреси: "вул. Жовтнева, 2, с. Жовтневе, Чорнобаївський район, Черкаська область", вірну "вул. Жовтнева, 55, с. Жовтневе, Чорнобаївський район, Черкаська область".

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 261 ЦПК України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Апеляційного суду Черкаської області.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасником справи до або через відповідний суд.

Суддя В.В. Чубай

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.01.2018
Оприлюднено28.01.2018
Номер документу71835343
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —709/19/17

Ухвала від 26.01.2018

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Рішення від 25.01.2017

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Синецька Л. А.

Ухвала від 13.01.2017

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Синецька Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні