Ухвала
від 26.01.2018 по справі 813/4063/17
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловського 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

та повернення судового збору

26 січня 2018 року № 813/4063/17

Львівський окружний адміністративний суд в складі колегії:

головуючий - суддя Коморний О.І.,

суддя Качур Р.П.,

суддя Лунь З.І.,

секретар судового засідання Харів М.Ю.

з участю:

представник позивача Пащинська А.О.

представник відповідача Чабан О.С.

розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Приватного підприємства "Селянський двір" (вул.Стуса,16,м.Судова Вишня, Мостисьий район, Львівська область) про визнання протиправним і скасування рішення Державної фіскальної служби України (пл.Львівська, м.Київ), зобов'язання вчинити дії.

В с т а н о в и в:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Приватного підприємства "Селянський двір" про визнання протиправним і скасування рішення Державної фіскальної служби України, зобов'язання вчинити дії.

Представник позивача в судовому засіданні заявив усне клопотання про закриття провадження у справі та повернення судового збору в розмірі 1600 грн., оскільки податкові накладні, по яких прийнято рішення про відмову у реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, зареєстровані ДФС України.

У зв'язку з усуненням порушень прав позивача, останній вважає за можливе закрити провадження у справі на підставі п.8 ч.1 ст.238 КАС України.

Представник відповідача в судовому засіданні підтвердив наявні обставини та проти закриття провадження у справі не заперечив.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб'єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб'єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Судом встановлено, що відповідачем зареєстровані податкові накладні.

Таким чином, відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд дійшов висновку про необхідність закриття провадження у справі за позовом Приватного підприємства "Селянський двір" про визнання протиправним і скасування рішення Державної фіскальної служби України, зобов'язання вчинити дії.

Щодо повернення судового збору, слід зазначити наступне.

Відповідно до ч.2 ст.238 КАС України, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір", сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв'язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Таким чином, судовий збір, сплачений позивачем відповідно до квитанції про сплату судового збору №34 від 08.11.2017 в розмірі 1600,00 грн. підлягає поверненню.

Керуючись п.8 ч.1, ч2. ст. 238, ст. 239, 248, 256, 293-295, п.5 ч.1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір", суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Клопотання представника позивача - задовольнити.

2. Провадження у справі за позовом Приватного підприємства "Селянський двір" про визнання протиправним і скасування рішення Державної фіскальної служби України, зобов'язання вчинити дії - закрити.

3. Повернути Приватному підприємству "Селянський двір" (адреса:81340, вул. Стуса 16, м.Судова Вишня, Мостисьий район, Львівська область, код ЄДРПОУ 36211767) з державного бюджету сплачений судовий збір згідно квитанції про сплату судового збору №34 від 08.11.2017 в розмірі 1600 (одна тисяча шістсот) грн.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддями.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Львівський оружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення .

Головуючий - суддя Коморний О.І.

суддя Качур Р.П.

суддя Лунь З.І.

Дата ухвалення рішення26.01.2018
Оприлюднено29.01.2018
Номер документу71852446
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним і скасування рішення Державної фіскальної служби України (пл.Львівська, м.Київ), зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —813/4063/17

Ухвала від 26.01.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 22.11.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 10.11.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні