Ухвала
від 26.01.2018 по справі 908/114/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/5/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

26.01.2018 Справа № 908/114/18

Господарський суд Запорізької області у складі судді Юлдашева Олексія Олексійовича , розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю УКРАГРОПРОДУКТ , код ЄДРПОУ 31222646 (АДРЕСА_1, 72319)

про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю БІЗНЕСІНТЕРГРУП , код ЄДРПОУ 34373171 (АДРЕСА_2, 69120)

Шляхом застосування автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство у даній справі визначено арбітражного керуючого ОСОБА_1 (свідоцтво Міністерства юстиції України №1291 від 22.07.2013р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_1; адреса для листування: АДРЕСА_3, 25031).

При цьому, разом із заявою про порушення справи про банкрутство, кредитором подано заяву про відстрочення сплати судового збору до винесення ухвали про порушення справи про банкрутство ТОВ БІЗНЕСІНТЕРГРУП , м. Запоріжжя.

Згідно зі ст. 8 Закону України «Про судовий збір» , враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Як зазначено в п. 3.1. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013. №7 «Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України» єдиною підставою для вчинення господарським судом дій, зазначених у статті 8 Закону, є врахування ним майнового стану сторін. Клопотання про відстрочення (розстрочення) сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до господарського суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті нею судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Тобто, обов'язковою умовою для звільнення заявника від сплати судового збору є наявність обґрунтованих обставин, що свідчать про неможливість сплати судового збору. При цьому, обов'язок по доведенню наявності таких обставин покладається на заявника.

Зважаючи на наявність обставин, а саме: на політичні та економічні зміни в країні протягом останніх років та збитки завдані підприємству боржником, які дійсно свідчать про утруднення в здійсненні оплати судового збору у встановлені строки, з метою забезпечення доступу до правосуддя, суд дійшов висновку про обґрунтованість заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАГРОПРОДУКТ» та можливість відстрочення сплати судового збору до винесення господарським судом Запорізької області ухвали про порушення справи про банкрутство останнього.

Керуючись статтями 9, 10, 12, 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. ст. 12, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву про порушення справи про банкрутство до розгляду.

Присвоїти справі номер провадження - 26/5/18.

Відстрочити сплату судового збору до винесення господарським судом Запорізької області ухвали про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «БІЗНЕСІНТЕРГРУП» , м. Запоріжжя.

Підготовче засідання суду, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: вул. Гетьманська, 4, м. Запоріжжя, 69001, корпус - 2, каб. 213, призначити на 06.02.2018р. о 10-45.

Зобов'язати надати суду:

кредитора - оригінали доданих до заяви документів для огляду; докази вжиття заходів для отримання заборгованості у встановленому законом порядку, докази сплати судового збору.;

боржника - правовстановлюючі документи, які посвідчують правовий статус юридичної особи (копії до справи) із зазначенням засновників підприємства-боржника; відзив на заяву ініціюючого кредитора, докази надсилання відзиву кредитору; обґрунтовані заперечення, докази на підтвердження заперечень; довідку про загальну суму заборгованості перед кредиторами, в т.ч. по заробітній платі працівникам, а також заборгованості по податках і зборах (обов'язкових платежах); довідку про майно, в т.ч. про кошти, які знаходяться на рахунках в банківських чи інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків, їх поштові адреси; баланс підприємства на останню звітну дату щодо фінансового та майнового стану підприємства.

ВДВС - довідку про наявність виконавчих документів щодо боржника та про вжиті заходи щодо стягнення безспірних сум з боржника з документальним підтвердженням; витяг з Державного реєстру виконавчих проваджень про наявні виконавчі провадження за участю боржника;

арбітражного керуючого ОСОБА_1 - протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали надати заяву на участь у цій справі відповідно до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» разом з належно посвідченими копіями договору страхування ризиків діяльності (оригінал для огляду в судове засідання) та свідоцтва.

Явку в судове засідання арбітражного керуючого ОСОБА_1, уповноважених представників кредитора і боржника визнати обов'язковою.

Пояснення у справі надавати у письмовому вигляді.

Копію ухвали надіслати: кредитору, боржнику, арбітражному керуючому ОСОБА_1, Шевченківському ВДВС м. Запоріжжя, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Ухвала набирає законної сили 26.01.2018р. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку згідно зі ст.ст. 254-259 ГПК України.

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення26.01.2018
Оприлюднено30.01.2018
Номер документу71859399
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. ст. 12, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

Судовий реєстр по справі —908/114/18

Ухвала від 20.02.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 06.02.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 26.01.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні