Вирок
від 31.01.2018 по справі 755/17859/17
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/17859/17

1-кп/755/167/2018

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ "31" січня 2018 р.

Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

розглянувши у підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження, відомості про яке внесені до ЄРДР № 320171000200000057 за обвинуваченням:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Чернігів, громадянки України, українки, з середньою освітою, не працюючої, одруженої, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 в силу ст. 89 КК України не судимої, -

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_5 в жовтні 2016 року (точна дата в ході досудового розслідування не встановлена) ОСОБА_5 , в м. Києві, зустрілася з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, за грошову винагороду.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих їй невстановленою слідством особою, ОСОБА_5 з корисливих спонукань, погодилася на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_5 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надала копію паспорту серії НОМЕР_1 виданий Чернігівським PC УДМС України в Чернігівській області 08.11.2014 року та копію облікової картки платника податків № НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол Загальних зборів учасників ТОВ «Константа Трейд ЛТД» (код за ЄДРПОУ 39420571) від 20.10.2016 в якому ОСОБА_5 була зазначена як засновник товариства та договір купівлі - продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Константа Трейд ЛТД».

В подальшому, 20.10.2016 ОСОБА_5 зустрілась з невстановленою слідством особою біля закладу швидкого харчування «McDonald's» (МакДональдз), за адресою Броварський проспект, буд. 27, Дніпровського району, м. Києва, де в присутності невстановленої слідством особи підписала договір купівлі - продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Константа Трейд ЛТД» від 20.10.2016, згідно до якого ОСОБА_5 придбала 50% частки у статутному капіталі та ввійшла до складу учасників Товариства.

Після підписання договору купівлі - продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Константа Трейд ЛТД» від 20.10.2016, ОСОБА_5 передала документи невстановленій слідством особі.

На час підписання ОСОБА_5 договору купівлі - продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Константа Трейд ЛТД», остання розуміла, що вона вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Константа Трейд ЛТД», оскільки ОСОБА_5 та невстановлені слідством особи, домовились, про те, що засновником товариства буде призначено ОСОБА_5 і вона в подальшому до діяльності ТОВ «Константа Трейд ЛТД» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Константа Трейд ЛТД» будуть займатись інші особи.

27.10.2016 на підставі підписаних ОСОБА_5 документів, перереєстровано ТОВ «Константа Трейд ЛТД» у Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації.

За свої злочинні дії, що виразились у внесенні в документи, які відповідно до закону подавались для проведення державної перереєстрації юридичної особи ТОВ «Константа Трейд ЛТД», ОСОБА_5 отримала від невстановленої слідством особи грошову винагороду в розмірі 200 грн.

Обвинувальний акт надійшов до суду разом із угодою про визнання винуватості між прокурором та підозрюваною.

22 листопада 2017 року між прокурором Київської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 та підозрюваною ОСОБА_5 , за участю захисника ОСОБА_4 було укладено угоду про визнання винуватості, згідно якої ОСОБА_5 беззастережно визнала свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Сторони узгодили покарання за ч. 1 ст. 205-1 КК України у виді одно року обмеження волі. На підставі ст. 75 КК України, звільнити від відбування покарання з випробуванням строком один рік.

Відповідно до вимог ст. 469 КПК України угода про визнання вини між прокурором і підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у проваджені щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких кримінальних правопорушень, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Угода про визнання винуватості може ініціюватись в будь-який момент після повідомлення особі про підозру.

Згідно вимог ст. 474 КПК України якщо угоди досягнуто під час досудового розслідування, обвинувальний акт із підписаною між сторонами угодою невідкладно надсилається до суду. Розгляд щодо угоди проводиться судом під час підготовчого судового засідання за обов`язково участі сторін угоди з повідомленням інших учасників судового провадження.

Суд вважає правильною кваліфікацію дій ОСОБА_5 за ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Враховуючи вищевикладене, заслухавши думку прокурора, який просив затвердити угоду про визнання винуватості, думку обвинуваченої ОСОБА_5 яка підтримала думку прокурора, вивчивши обвинувальний акт, перевіривши угоду про визнання винуватості, яка відповідає вимогам ч. 4 ст. 469, ст. 472 КПК України, з`ясувавши у обвинуваченої ОСОБА_5 , що вона розуміє викладені в ч. 4 ст. 474 КПК України обставини, зокрема, те, що вона має право на те, що прокурор зобов`язаний довести кожну обставину щодо кримінальних правопорушень, у вчиненні яких її обвинувачують та має такі права: мовчати, і факт мовчання не матиме для суду жодного доказового значення, мати захисника, у тому числі на отримання правової допомоги безоплатно у порядку та випадках, передбачених законом, або захищатись самостійно, допитати під час судового розгляду свідків обвинувачення, подати клопотання про виклик свідків і подати докази, що свідчать на його користь; наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені ст. 473 КПК України; характер обвинувачення, щодо якого він визнає себе винуватим; вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом, та переконавшись, що укладення даної угоди сторонами є добровільним, суд вважає за необхідне винести у даному провадженні вирок відносно ОСОБА_5 , яким затвердити угоду про визнання ним винуватості, визнати ОСОБА_5 винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України за викладених у вироку обставин, та призначити узгоджену сторонами міру покарання, яка відповідає загальним засадам призначення покарання, передбаченим ст. 65 КК України, та санкції ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Суд визнає доведеною винуватість ОСОБА_5 у внесенні в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей та кваліфікує ці її дії за ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Відповідно до ст. 65 КК України при призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, дані про особу обвинуваченої, її майновий стан, стан здоров`я.

Суд визнає пом`якшуючою покарання обставиною щире каяття обвинуваченої.

Обставин, що обтяжують покарання, судом не встановлено.

Запобіжний захід обвинуваченій ОСОБА_5 не обирався.

Судові витрати підлягають стягненню з обвинуваченого.

Цивільний позов у даному кримінальному провадженні не заявлявся.

Керуючись ст.ст. 314, 368, 472-475 КПК України, -

з а с у д и в:

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 22 листопада 2017 року між прокурором Київської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 та підозрюваною ОСОБА_5 , за участю захисника ОСОБА_4 у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до ЄРДР № 32017100020000057.

ОСОБА_5 визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України та призначити їй покарання у 1 року обмеження волі.

На підставіст. 75 КК Українизвільнити ОСОБА_5 від призначеного покарання, якщо вона протягом 1 року не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов`язки.

Згідност. 76 КК Українипокласти на засуджену наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Речовий доказ копії реєстраційних документів ТОВ «Константа Трейд ЛТД» (код за ЄДРПОУ 39420571), залишити на зберіганні в матеріалах кримінального провадження.

Вирок може бути оскаржено до Апеляційного суду м. Києва через Дніпровський районний суд м. Києва протягом 30 днів з дня проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення31.01.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу71907912
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/17859/17

Вирок від 31.01.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 23.11.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні