Ухвала
від 31.01.2018 по справі 813/4272/17
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження в адміністративній справі

31 січня 2018 року                                                                       № 813/4272/17

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючої судді Карп`як О.О.,

секретар судового засідання Харів М.Ю.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у м.Львові питання про закриття провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “ІНПУК ІНЖИНІРИНГ” до ДФС України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії , -

в с т а н о в и в:

До суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю “ІНПУК ІНЖИНІРИНГ” до Головного управління ДФС у Львівській області про визнання протиправним та скасування рішення № 181882/40989599 від 25.09.2017 року щодо відмови у реєстрації податкової накладної № 16 від 16.08.2017 року та зобовязання вчинити дії.

25.01.2018 року представник позивача через канцелярію суду подав клопотання про закриття провадження у справі та повернення судового збору. Клопотання мотивоване тим, що податкова накладна по якій прийнято рішення про відмову у реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, була зареєстрована ДФС України відповідно до вимог п.57-1 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, що підтверджується квитанцією про реєстрацію податкової накладної/розрахунку. У зв'язку з усуненням порушень прав позивача, останній вважає за можливе закрити провадження у справі на підставі п.8 ч.1 ст.238 КАС України.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, хоча належним чином повідомлявся про дату, час і місце його проведення.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча належним чином повідомлявся про дату, час і місце його проведення. Клопотань про розгляд справи без його участі до суду не надходило.

Дослідивши клопотання представника позивача та матеріали справи, суд вважає, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб'єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб'єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Судом встановлено, що відповідачем зареєстровано податкову накладну №16 від 16.08.2017 року відповідно до вимог п.57-1 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, що підтверджується квитанцією про реєстрацію податкової накладної/розрахунку (долучена до матеріалів справи) до розгляду справи по суті у судовому засіданні.

Таким чином, відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд дійшов висновку про необхідність закриття провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “ІНПУК ІНЖИНІРИНГ” до Головного управління ДФС у Львівській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Щодо повернення судового збору, слід зазначити наступне.

Ч.2 ст.238 КАС України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 7 Закону України “Про судовий збір” сплачена сум судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв'язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Таким чином, судовий збір, сплачений позивачем відповідно до платіжного доручення №651 від 22.11.2017 в розмірі 1600,00 грн. підлягає поверненню.

Керуючись п.5 ч.1 ст. 7 Закону України “Про судовий збір”, п.8 ч.1 ст. 238, статей 239, 248, 256, 293-295, підп.15.5 п.15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

1. Клопотання представника позивача - задовольнити.

2.Закрити провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “ІНПУК ІНЖИНІРИНГ” до ДФС України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

3. Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю “ІНПУК ІНЖИНІРИНГ” (код ЄДРПОУ 40989599) з бюджету сплачений судовий збір згідно платіжного доручення №651 від 22.11.2017 в розмірі 1600,00 грн.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддями.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Львівський оружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

                     Суддя Карп`як О.О.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.01.2018
Оприлюднено05.02.2018
Номер документу71933827
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4272/17

Ухвала від 31.01.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 24.11.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні