Ухвала
від 10.01.2018 по справі 607/434/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

10.01.2018 Справа №607/434/18

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Слідчим управлінням ГУНП в Тернопільській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12016210000000216 від 12 грудня 2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 272 КК України.

Старший слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , звернувся в суд із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в нежитловій незареєстрованій малій архітектурній формі, що знаходиться на території земельної ділянки із кадастровим номером 6110100000:09:002:0004, яка належить Тернопільській міській раді і перебуває в оренді у ТОВ «Ілла» на підставі договору оренди землі № 4665 від 14.08.2012 року, де здійснюється збут пального неналежної якості, з метою відшукання та вилучення: пального, яке зберігається з метою збуту; обладнання за допомогою якого здійснюється реалізація вказаного пального; документів, записників та чорнових записів, де може міститись інформація про реалізацію пального, осіб які його збувають та постачають та кількість реалізованого пального; грошових коштів отриманих внаслідок реалізації вказаного пального, які мають значення для досудового розслідування і будуть використані в якості доказів у кримінальному провадженні, а також дозволять встановити осіб причетних до вчинення вказаного злочину.

Як вбачається із клопотання, в ході проведеного досудового розслідування встановлено, що на території Тернопільської області, під виглядом діяльності АЗС, невстановлені особи, шляхом обману, заволодівають коштами громадян у великих розмірах, реалізуючи їм пальне неналежної якості, здійснюючи вказану діяльність з порушенням правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою.

Вказані кримінальні правопорушення кваліфікуються за ч. 3 ст. 190 та ч. 1 ст. 272 КК України.

З метою швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування а також у зв`язку із необхідністю припинення злочинної діяльності пов`язаної із реалізацією недоброякісного пального внаслідок реалізації якого, здійснюється шахрайське заволодіння коштами громадян, а також здійсненні робіт з підвищеною небезпекою виникла необхідність у відшуканні та вилученні: пального, яке зберігається з метою збуту а також обладнання за допомогою якого здійснюється реалізація вказаного пального, документів записників та чорнових записів, де може міститись інформація про реалізацію пального осіб які його збувають та постачають та кількість реалізованого пального, а також грошових коштів отриманих внаслідок реалізації вказаного пального.

Вказане пальне, яке зберігається з метою збуту; обладнання за допомогою якого здійснюється реалізація вказаного пального; документи записники та чорнові записи, де може міститись інформація про реалізацію пального, осіб які його збувають та постачають та кількість реалізованого пального; грошові кошти отримані внаслідок реалізації вказаного пального, що будуть вилучені в ході обшуку будуть використані в якості доказів та дозволять встановити осіб причетних до шахрайського заволодіння коштів громадян, шляхом реалізації пального неналежної якості.

Встановлено, що речі та документи, які планується відшукати та вилучити в ході проведення обшуку, зберігаються в нежитловій незареєстрованій малій архітектурній формі, що знаходиться на земельній ділянці із кадастровим номером 6110100000:09:002:0004, що по вул. Гайова, 54 в м. Тернополі, де здійснюється збут пального неналежної якості.

Згідно інформаційної довідки № 81999207 від 07.03.2017, земельна ділянка із кадастровим номером 6110100000:09:002:0004, належить Тернопільській міській раді і перебуває в оренді у ТОВ «Ілла» на підставі договору оренди землі № 4665 від 14.08.2012 року.

Ураховуючи вищевикладене та те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в нежитлових приміщеннях та на території земельних ділянок, що по вул. Гайова, 54 в м. Тернополі, де здійснюється збут пального неналежної якості, можуть зберігатись пальне, яке зберігається з метою збуту; обладнання за допомогою якого здійснюється реалізація вказаного пального; документи записники та чорнові записи, де може міститись інформація про реалізацію пального, осіб які його збувають та постачають та кількість реалізованого пального; грошові кошти отримані внаслідок реалізації вказаного пального, виникла необхідність у їх виявлені та вилученні.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Всупереч вимогам даної норми КПК України у клопотанні слідчим не доведено значення значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні для встановлення обставин у кримінальному провадженні та відповідно не обґрунтовано необхідність у їх обшуку.

За таких обставин, слідчий суддя вважає, що клопотання до задоволення не підлягає.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення10.01.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу71943248
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/434/18

Ухвала від 10.01.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дуда О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні