Ухвала
від 31.01.2018 по справі 903/795/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

м. Луцьк, пр. Волі, 54А, 43010, E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua, тел. (0332) 72-41-03,

fax (0332) 72-41-10

УХВАЛА

"31" січня 2018 р. № 903/795/16

за заявою Луцької об'єднаної державної податкової інспекції ОСОБА_1 управління державної фіскальної служби України у Волинській області, м. Луцьк

до товариства з обмеженою відповідальністю "Міртон", м.Луцьк

про банкрутство

Представники:

від заявника: н/з

ліквідатор: н/з

встановив: ухвалою господарського суду від 11.11.2016 року порушено провадження у справі про банкрутство боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Міртон"; визнано безспірні кредиторські вимоги Луцької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Міртон" в сумі 529 395 грн. 47 коп. з врахуванням 13 780 грн. 00 коп. судових витрат; розпорядником майна призначено ОСОБА_2(а.с. 56-58).

Ухвалою господарського суду від 16.01.2017 року затверджено реєстр вимог кредиторів боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Міртон", згідно якого визнано вимоги конкурсних кредиторів:

- Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області в сумі 529 395 грн. 47 коп. (515 615 грн. 47 коп. - вимоги третьої черги, 13 780 грн. 00 коп. - вимоги першої черги).

Постановою господарського суду від 27.03.2017 року товариство з обмеженою відповідальністю "Міртон" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців, ліквідатором призначено арбітражного керуючого ОСОБА_3.(а.с. 214-217).

Повідомлення про визнання банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури ТОВ «Міртон» оприлюднено на офіційному веб - сайті ВГС України 27.03.2017 року (а.с. 218).

28.11.2017 року на адресу суду від арбітражного керуючого ОСОБА_3 надійшов звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс боржника.

Луцька ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області у клопотанні від 31.01.2018 року розгляд справи просить провести без участі її представника, затвердження звіту та ліквідаційного балансу боржника підтримує.

Дослідивши матеріали справи, господарський суд, -

в с т а н о в и в :

ТОВ "Міртон" зареєстроване за юридичною адресою: м. Луцьк, пр. Грушевського, 30.

На виконання вимог чинного законодавства арбітражним керуючим зроблено запити до Державної інспекції сільського господарства у Волинській області, ОСОБА_1 управління статистики у Волинській області, Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області, Волинського обласного бюро технічної інвентаризації, Виконавчого комітету Луцької міської ради - Відділу державної реєстрації, Луцької об'єднананої державної податкової інспекції ГУ ДФС у Волинській області, Відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції, Управління Держземагенства у м. Луцьку Волинської області, Регіонального сервісного центру у Волинській області, Державної служби інтелектуальної власності, Державного підприємства Український - інститут інтелектуальної власності, Департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, ОСОБА_1 інформаційно-обчислювального центру Укрзалізниці, Державної авіаційної служби України, Волинської митниці ДФС, ОСОБА_1 управління держпраці у Волинській області (том 2, а.с. 115-130).

Згідно отриманих відповідей за боржником земельні ділянки, вантажопідйомні крани, крани екскаватори, однорейкові візки, талі, кранові підйомники, лебідки для підіймання вантажу і (або) працівників, колиски для підіймання працівників, вантажозахоплювальні органи, знімні вантажозахоплювальні пристрої, транспортні засоби, повітряні судна, вантажні вагони не зареєстровані. Відкриті банківські рахунки відсутні. Фінансову звітність в головне управління статистики у Волинській області товариство не подавало. В Єдиному реєстрі документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів відсутня інформація щодо боржника. ТОВ Міртон не перебуває на обліку в митних органах України, митного оформлення товарів не здійснювало. Серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів (10 відсотків і більше статутного капіталу), товариство відсутнє. На обліку та контролі виконання в Першому відділі ДВС міста ОСОБА_1 територіального управління юстиції у Волинській області по стягненню коштів на користь держави, фізичних та юридичних осіб боржник не перебуває (том 2, а.с. 131-146).

Ліквідатором отримано інформаційну довідку із змісту якої не вбачається наявності у ТОВ Міртон прав власності на нерухоме майно чи земельні ділянки (том 2, а.с. 149).

На зборах кредиторів 21.06.2017 року вирішено обрати комітет кредиторів боржника, у складі однієї особи, а саме: Луцької ОДПІ ОСОБА_1 управління ДФС у Волинській області.

21 червня 2017 року ліквідатором проведено інвентаризацію майна банкрута про що складено акт інвентаризації товарно-матеріальних цінностей та акт інвентаризації основних засобів (том 2, а.с. 111-112).

Ухвалою господарського суду Волинської області від 28 серпня 2017 року задоволено клопотання ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю Міртон та зобов'язано ОСОБА_4, що перебував на посаді директора боржника, передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки, штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору ОСОБА_3

Станом на 27.11.2017 року вимоги ухвали господарського суду Волинської області від 28 серпня 2017 року не виконані, а бухгалтерська та інша документація банкрута, печатки, штампи, матеріальні та інші цінності банкрута у відання ліквідатора передані не були.

Під час ліквідаційної процедури не виявлено жодних видів майнових активів ТОВ "Міртон", від продажу яких можна було б задовольнити вимоги кредитора, відшкодувати грошову винагороду та витрати ліквідатора боржника.

Ліквідатором складено ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Вимоги кредитора не задоволені у зв'язку з відсутністю майна боржника.

Відповідно до ч.1 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржник або визнання його банкрутом» звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

На засіданні комітету кредиторів 27.11.2017 року, зокрема, роботу ліквідатора визнано задовільною, схвалено звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс боржника (том 2, а.с. 158-161).

Заяви від юридичних осіб та громадян, які б бажали взяти участь у санації боржника, не надходили.

Відповідно до підпункту 6 п.1 . ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржник або визнання його банкрутом» господарський суд припиняє провадження у справі, якщо затверджений звіт ліквідатора.

Пунктом 4 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржник або визнання його банкрутом» передбачено, що у випадках, передбачених пунктами 4 - 7 частини першої цієї статті, (п. 6 - затверджений звіт ліквідатора) господарський суд в ухвалі про припинення провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Згідно п. 7 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржник або визнання його банкрутом» ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Архівні документи ТОВ "Міртон" ліквідатором на зберігання не передавались у зв'язку з їх відсутністю.

Фактів доведення до банкрутства чи фіктивного банкрутства, укладення договорів, які б ущемляли права кредиторів за рік до порушення провадження в справі про банкрутство ТОВ "Міртон", ліквідатором не встановлено.

Керуючись ст. ст. 46, 48, 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1. Звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс товариства з обмеженою відповідальністю "Міртон" (43000 м. Луцьк, пр. Грушевського, 30, код ЄДРПОУ 38785806) затвердити .

2. Ліквідувати юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Міртон" (43000 м. Луцьк, пр. Грушевського, 30, код ЄДРПОУ 38785806).

3. Провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Міртон" (43000 м. Луцьк, пр. Грушевського, 30, код ЄДРПОУ 38785806) припинити.

4. Зобов'язати державного реєстратора вчинити дії, передбачені Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та спрямовані на припинення юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю "Міртон" (43000 м. Луцьк, пр. Грушевського, 30, код ЄДРПОУ 38785806).

5. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

6.Ухвалу надіслати:

- сектору з питань банкрутства ОСОБА_1 управління юстиції у Волинській області, вул. Володимирська, 1, м. Луцьк;

- відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції, вул.Винниченка, 27а, м. Луцьк;

- державному реєстратору;

- Луцькій об'єднаній державній податковій інспекції ГУ ДФС у Волинській області (43010, м.Луцьк, Київський майдан, 4,);

- ліквідатору ОСОБА_3 (43010, м. Луцьк, вул. Коперника, 36/А2).

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її підписання відповідно до ч.2 ст. 235 ГПК України.

Ухвала суду підписана 31.01.2018 року.

Ухвала суду може бути оскаржена до Рівненського апеляційного господарського суду відповідно до ст. 256 ГПК України.

Інформацію по справі можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua.

Суддя А. М. Кравчук

Дата ухвалення рішення31.01.2018
Оприлюднено04.02.2018
Номер документу71953464
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —903/795/16

Судовий наказ від 31.01.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 31.01.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 31.01.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 17.01.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 08.11.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 24.10.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 28.08.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 28.08.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 07.06.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 30.05.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні