Ухвала
від 02.02.2018 по справі 904/386/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство до розгляду

02.02.2018м. ДніпроСправа № 904/386/18

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши матеріали заяви

за заявою ліквідатора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "НОРТЕК УКРАЇНА"

до боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "НОРТЕК УКРАЇНА" (49044, м. Дніпро, вул. Шевченка, 10; ЄДРПОУ 37149305)

про визнання банкрутом

25.09.17р. засновником (учасником) ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "НОРТЕК УКРАЇНА" (далі боржник) прийнято рішення про припинення діяльності боржника шляхом ліквідації та призначено ліквідатора.

Після прийняття рішення про ліквідацію голова ліквідаційної комісії встановив недостатність активів боржника для задоволення вимог кредиторів.

Ліквідатор ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "НОРТЕК УКРАЇНА" 01.02.2018 звернувся до господарського суду Дніпропетровської області з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "НОРТЕК УКРАЇНА" (49044, м. Дніпро, вул. Шевченка, 10; ЄДРПОУ 37149305) .

Підстав для відмови у прийнятті чи повернення заяви без розгляду не встановлено; поданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду в підготовчому засіданні.

Відповідно до ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна.

Цією ж статтею передбачено, що обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Оскільки кандидатура розпорядника майна згідно зі ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначається судом із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, господарський суд здійснив електронний запит і отримав кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_2 (свідоцтво № 56 від 08.02.13р.) для виконання повноважень ліквідатора по даній справі.

Відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий ОСОБА_2 протягом трьох днів повинен надати суду заяву на участь у даній справі, свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), договір страхування ризиків діяльності арбітражного керуючого, відомості щодо організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки ліквідатора та інші обставини, які свідчать про здатність арбітражного керуючого належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки.

Враховуючи викладене, слід прийняти заяву ліквідатора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "НОРТЕК УКРАЇНА" про порушення провадження у справі для розгляду у підготовчому судовому засіданні, визнавши обов'язкову явку у судове засідання засновників боржника та ліквідатора арбітражного керуючого ОСОБА_2, витребувати необхідні для розгляду справи документи.

Керуючись ст.ст. 2, 9, 12, 95, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 121, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву ліквідатора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "НОРТЕК УКРАЇНА" про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "НОРТЕК УКРАЇНА" (49044, м. Дніпро, вул. Шевченка, 10; ЄДРПОУ 37149305) до розгляду в підготовчому засіданні, яке відбудеться 07.02.2018, 09:50 в приміщенні господарського суду, зал судового засідання № 2-201.

Зобов'язати надати суду:

Ліквідатора ТОВ "НОРТЕК УКРАЇНА" до дати проведення підготовчого засідання надати до господарського суду: оригінали документів, доданих до заяви про порушення справи про банкрутство (для огляду у підготовчому засіданні), аудиторський висновок за результатами фінансово - господарської діяльності, документальні докази недостатності майна боржника для задоволення вимог кредиторів, документальні докази дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України, відомості щодо організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки ліквідатора та інші обставини, які свідчать про здатність голови ліквідаційної комісії (ліквідатора) належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки.

Соборний ВДВС м. Дніпра ГТУЮ у Дніпропетровській області - довідку про наявність виконавчих документів на виконанні відносно ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "НОРТЕК УКРАЇНА" (49044, м. Дніпро, вул. Шевченка, 10; ЄДРПОУ 37149305); матеріали виконавчого провадження, де стороною виконавчого провадження є боржник, письмові пояснення щодо нестягнутих грошових сум з боржника на користь кредитора.

Засновника ТОВ "НОРТЕК УКРАЇНА" - до дати проведення підготовчого засідання надати суду письмові пояснення щодо прийняття та підписання рішення щодо ліквідації підприємства боржника.

Арбітражного керуючого ОСОБА_2 протягом трьох днів - надати суду заяву на участь у даній справі, свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), договір страхування ризиків діяльності арбітражного керуючого, відомості щодо організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки ліквідатора та інші обставини, які свідчать про здатність арбітражного керуючого належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки.

Визнати обов'язковою явку в підготовче засідання засновника, ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_2

Копію ухвали надіслати боржнику, Соборному ВДВС м. Дніпра ГТУЮ у Дніпропетровській області, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців управління - реєстраційна служба Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпропетровської міської ради, арбітражному керуючому .

Довести до відома учасників справи про банкрутство, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; за умисне невиконання рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню наступає кримінальна відповідальність за ст. 382 Кримінального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення та не підлягає оскарженню.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення02.02.2018
Оприлюднено04.02.2018
Номер документу71953538
СудочинствоГосподарське
Сутьліквідацію голова ліквідаційної комісії

Судовий реєстр по справі —904/386/18

Ухвала від 18.04.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 26.03.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 20.03.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 07.03.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Постанова від 14.02.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 07.02.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 02.02.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні