Ухвала
від 01.02.2018 по справі 757/4808/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районнИй суд міста києва

Справа № 757/4808/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 лютого 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

30.01.2018 р. до Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів, що знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 .

У судове засідання прокурор не з`явився, про дату, місце та час розгляду клопотання повідомлений належним чином, до суду подав заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий суддя визнав за можливе розглянути клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється розслідування у кримінальному провадженні № 12017000000001548 від 22.11.2017 за фактом заволодіння бюджетними коштам, виділеними у 2017 році закладам охорони здоров`я на закупівлю медичних виробів шляхом можливого підроблення сертифікатів відповідності на вказані медичні вироби та реалізації за бюджетні кошти неякісних та не забезпечених гарантійним та сервісним обслуговуванням медичних виробів за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідчий вказує, що ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МОЗ України код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , приватне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_8 код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , Державне українське об`єднання « ІНФОРМАЦІЯ_11 » код ЄДРПОУ НОМЕР_10 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_12 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » код ЄДРПОУ НОМЕР_13 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 код ЄДРПОУ НОМЕР_13 , є органами сертифікації медичних виробів та які здійснюють оцінку відповідності та видувають сертифікати відповідності на медичні вироби з можливими порушення вимог технічного регламенту, що може призвести до введення в обіг в Україні неякісних та незабезпечених гарантійним та сервісних обслуговуванням медичних виробів, які також не підтверджені за показниками безпеки та ефективності.

Так, зазначає слідчий, що ІНФОРМАЦІЯ_16 здійснює акредитацію (підтвердження компетенції) органів оцінки відповідності згідно із визначеною сферою акредитації у відповідності до вимог нормативних документів у сфері акредитації та оцінки відповідності, а також здійснює перевірки щодо дотримання органами оцінки відповідності вимог Технічного регламенту щодо медичних виробів, що затверджений постановою КМУ № 753 від 02.10.2013.

Слідчий суддя дослідивши матеріали провадження, приходить до наступного висновку.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки вказані вище документи можуть бути використані, як доказ у кримінальному провадженні та їх здобуття направлено на досягнення істини у кримінальному провадженні та встановлення причетних осіб до вчинення даного кримінального правопорушення.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159, 162, 163 ч. 6, ст. 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, яким доручено здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12017000000001548, тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення копій документів, що знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 , що можуть містити відомості, що становлять комерційну таємницю, а саме:

належним чином завірених актів перевірок та матеріалів, які готувались як додатки до вказаних актів, що проводились в період 2016, 2017 років у наступних органах сертифікації медичних виробів, а саме: ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МОЗ України код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , приватне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_8 код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , Державне українське об`єднання « ІНФОРМАЦІЯ_11 » код ЄДРПОУ НОМЕР_10 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_12 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » код ЄДРПОУ НОМЕР_13 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 код ЄДРПОУ НОМЕР_13 .

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її винесення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1- матеріали судового провадження № 757/4808/18-к

Примірник 2 та копія ухвали наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.02.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/4808/18-к

Ухвала від 01.02.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні