Ухвала
від 26.01.2018 по справі 757/4249/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4249/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 січня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні №42017000000001967, -

В С Т А Н О В И В :

26.01.2018 прокурор другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), з можливістю вилучення їх копій, в паперовому вигляді, а саме до реєстраційної справи:

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , корпус адмін;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_4 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що слідчими управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000001967 від 20.06.2017 за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням зокрема встановлено, що упродовж 2015-2017 років група осіб у складі: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та інших, невстановлених слідством осіб, створила та в подальшому контролювала ряд фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності для використання їх з метою надання послуг з мінімізації податкових зобов`язань підприємств реального сектору економіки, шляхом документального відображення безтоварних операцій (послуг) та незаконного обготівкування грошових коштів.

Дані факти підтверджується результатами досудового розслідування та викладені у висновках дослідження фінансово-господарських операцій № 105/16-03/23165614 від 30.05.2017 на предмет наявності ознак правопорушень, пов`язаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом в числі надання податкової вигоди у вигляді штучного формування податкового кредиту, в тому числі ПДВ, проведеного Міжрегіональним управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Враховуючи неведене, в органу досудового розслідування виникла необхідність в перевірці даних про створення фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності, а також осіб, які приймали в цьому участь для проведення необхідних процесуальних дій, а також перевірці причетності до цього ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та інших, для чого необхідно отримати тимчасовий доступ до документів реєстраційних справ і провести вилучення їх копій.

Згідно витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, які розташовані за адресою https://usr.minjust.gov.ua:

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , і місцезнаходження реєстраційної справи зазначене в ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , корпус АДМІН, і місцезнаходження реєстраційної справи зазначене в ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , і місцезнаходження реєстраційної справи зазначене в ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_4 , і місцезнаходження реєстраційної справи зазначене в ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , і місцезнаходження реєстраційної справи зазначене в ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судове засідання слідчий не з`явився. Разом з тим, 26.01.2018 через канцелярію суду надійшло клопотання від прокурора ОСОБА_3 про те, що клопотання підтримує та просить розглядати клопотання за його відсутності.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться речі та документи, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Дослідивши надані в обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з підстав, визначених ч.6 ст.163 КПК України, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, та документи, до яких прокурор просить тимчасовий доступ, перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , мають суттєве значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, запитувані відомості можуть бути використані як докази обставин, які не можливо довести у інший спосіб.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.159, 160, 163, 164, 166, 309 КПК України слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні №4201700000001967 задовольнити.

Надати дозвіл прокурору другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, прокурорам групи прокурорів, на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), а саме до реєстраційної справи:

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , корпус адмін;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_4 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 .

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Підготовлено в 2-ох оригінальних примірниках

Прим. № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/4249/18-к

Примірник 2 та завірена копія надано прокурору другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури України ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1

26.01.2018

Дата ухвалення рішення26.01.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу71964694
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні №42017000000001967

Судовий реєстр по справі —757/4249/18-к

Ухвала від 26.01.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні