Ухвала
від 20.12.2017 по справі 810/2845/15
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

20 грудня 2017 року м.Київ          №810/2845/15

          Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі

за позовом          Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від                                                   нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у

          Броварському районі Київської області

до           Виробничо – комерційної фірми “Темпо”

про           стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Броварському районі Київської області з позовом до Виробничо – комерційної фірми “Темпо” про стягнення заборгованості у сумі 1318,06 грн.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 07.08.2015 адміністративний позов задоволено.

          Рішення суду набрало законної сили 29.08.2015 та 23.12.2015 Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист.

11.12.2017 до Київського окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження, а саме: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Броварському районі Київської області на Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування України у Київській області.

Заява обґрунтовується тим, що відповідно до п.4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” №1105-XIV від 5.09.1999 року (далі - Закон) утворено Фонд соціального страхування України внаслідок реорганізації шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

          Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 31.10.2017 № 205-ос визначено, що Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області (код ЄДРПОУ 41316012) є правонаступником робочих органів Фонду соціального рахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Київській області та робочих органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у Київській області; відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Броварському районі Київської області (код ЄДРПОУ 21680654) припинено шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 12.12.2017 розгляд вказаної заяви призначено на 20.12.2017.

          Водночас, у судове засідання учасники судового процесу, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду заяви, не з'явились.

          У свою чергу, 15.12.2017 від Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування України у Київській області надійшла заява про розгляд питання щодо заміни сторони виконавчого провадження без участі уповноваженого представника заявника.

          Боржник (відповідач) про причини неявки уповноваженого представника суду не повідомив та будь-яких заяв та клопотань суду не надав.

          З огляду на зазначене та керуючись приписами частини 9 статті 205, а також 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд вирішив розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження за відсутності сторін у порядку письмового провадження.

          Дослідивши матеріали справи та оцінивши їх у сукупності, судом встановлено наступне.

          Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Броварському районі Київської області звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Виробничо – комерційної фірми “Темпо” про стягнення заборгованості у сумі 1318,06 грн.

          Постановою Київського окружного адміністративного суду від 07.08.2015 адміністративний позов задоволено.

Рішення суду набрало законної сили 29.08.2015 та 23.12.2015 Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист про стягнення з Виробничо – комерційної фірми “Темпо” на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Броварському районі Київської області заборгованість зі сплати страхових внесків у сумі 1318 грн. 06 коп.

Відповідно постанови від 15.09.2016 № ВП 52225974, державним виконавцем Броварського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області відкрито виконавче провадження на підставі вказаного виконавчого листа (яке на даний час триває).

Отже, судом встановлено, що стягувачем у даному виконавчому провадженні є Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Броварському районі Київської області.

          Водночас, як вбачається зі змісту пункту 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” № 1105-XIV від 5.09.1999 року (далі - Закон) виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності було припинено шляхом приєднання до Фонду соціального страхування України.

          Крім того, як вбачається зі змісту наявного в матеріалах справи Наказу від 31.10.2017 № 205-ос правонаступником Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Броварському районі Київської області є Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування України у Київській області.

На підставі відомостей, що внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань судом встановлено, що Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Броварському районі Київської області (код ЄДРПОУ 21680654) є припиненим згідно з записом про державну реєстрацію припинення юридичної особи від 25.09.2017 № 13551120015002123.

          Суд зазначає, що відповідно до статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

          Отже, підставою для заміни сторони виконавчого провадження є припинення її юридичної особи та перехід її прав і обов'язків до іншої юридичної особи.

          Як було встановлено судом, правонаступником стягувача по № ВП 52225974 - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Броварському районі Київської області є Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування України у Київській області.

          Таким чином, з огляду на зазначене, суд дійшов висновку, що заява Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування України у Київській області про задовольння заміну сторони виконавчого провадження у справі № 810/2854/15 є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 810/2845/15- задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження по справі № 810/2845/15, а саме, стягувача – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Броварському районі Київської області на Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування України у Київській області (код ЄДРПОУ 41316012).

          Ухвалу надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженнні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII “Перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Київський окружний адміністративний суд.

          Суддя                                                                                 Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення20.12.2017
Оприлюднено07.02.2018
Номер документу71981695
СудочинствоАдміністративне
Суть           стягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —810/2845/15

Ухвала від 20.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 12.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 28.07.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Постанова від 07.08.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 09.07.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 09.07.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні