Ухвала
від 31.01.2018 по справі 757/5091/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/5091/18-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 січня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України підполковника поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

31 січня 2018 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження № 12017000000001212 від 24.07.2017 року старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України підполковника поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_4 про проведення обшуку за місцем фактичного знаходження ПП «ШЛЯХ ДО МРІЇ.О.К.» (код ЄДРПОУ 36940662), а саме за адресою: м. Київ, вул. Ковпака, 17 оф. 3 та оф. 4

В обґрунтування слідчий вказує на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України розслідується кримінальне провадження №12017000000001212 за фактами систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди службовими особами за вчинення службовою особою в інтересах того хто надає неправомірну вигоду дій з використанням службового становища в складі організованої групи, набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами та за фактами незаконного зберігання з метою збуту та збуту наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 368-2 та ч. 2 ст. 307 КК України.

Зокрема слідчим зазначено, що організованою групою створено ряд підприємств на території м. Києва, які використовують у всесвітній мережі Інтернет власні веб-сайти на яких рекламують надання посередницьких послуг щодо всупереч установленому порядку поза існуючою чергою швидкого отримання біометричних паспортів громадян України для виїзду за кордон з зазначенням вартості в залежності від терміну виготовлення документу. Так вартість отримання паспорту протягом 1 робочого дня становить від 18000 грн., 3 робочих днів 11000 грн., 5-7 робочих днів 7000 грн., 10-14 робочих днів 4500 грн. Відповідно до відведених ролей представники зазначених підприємств займаються підготовчим етапом з оформлення закордонних паспортів, а саме ведуть готівковий розрахунок за оформлення закордонного паспорта, заповнюють бланк-заяву та роблять ксерокопії документів. Після проведення вказаних дій, працівники офісів відповідно до плану, відомого усім учасникам організованої групи, скеровують замовників послуги до різних відділів централізованого оформлення документів ГУ ДМС у місті Києві для зустрічі з особою посередником, якому передається пакет документів, після ознайомлення з якими останній самостійно за власні кошти сплачує вартість адміністративних послуг, вартість бланку паспорту та отримані квитанції надає замовнику і повідомляє про необхідність зайти до визначеного ним службового кабінету. Крім цього можливе відразу направлення замовника до конкретного кабінету відділів централізованого оформлення документів ГУ ДМС у місті Києві. У кабінеті працівники відділу, які входять до складу організованої групи, відповідно до своїх повноважень здійснюють фотографування та сканування відтисків пальців рук замовника. Дані дії проходять без відповідного оформлення електронної черги або попередньої реєстрації на сайті ГУ ДМС України у місті Києві. В цей час особи, які офіційно зареєструвалися в електронній черзі не викликаються до зазначеного кабінету, оскільки перевага надається «замовникам», які сплатили неправомірну вигоду. В подальшому отримані грошові кошти у вигляді неправомірної вигоди розподіляються між представниками компаній, службовими особами ГУ ДМС України у місті Києві та службовими особами підпорядкованих йому територіальних підрозділів відповідно до попередньої злочинної домовленості.

Установлено, що ОСОБА_5 за допомогою ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який працює на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» (код ЄДРПОУ 16286441) та інших невстановлених осіб за неправомірну вигоду домовляється щодо прискорення друку паспортів громадян України для виїзду за кордон поза чергою та їх подальше направлення до відповідних підрозділів ДМС України.

Однією з компаній, які направляють клієнтів відповідно до попередньої злочинної домовленості до підпорядкованих територіальних підрозділів ГУ ДМС України у місті Києві єПП «ШЛЯХ ДО МРІЇ.О.К.» (код ЄДРПОУ 36940662) та в подальшому частину отриманих коштів останні передають службовим особам в якості неправомірної вигоди.

Установлено, що ПП «ШЛЯХ ДО МРІЇ.О.К.» (код ЄДРПОУ 36940662) фактично знаходиться в офісах № 3 та № 4 буд. № 17 по вул. Ковпака в м. Києві.

Згідно з інформаційною довідкою № 106190674 від 05.12.2017 приміщення розташовані за адресою: м. Київ, вул. Ковпака, 17 зареєстровані за СтартрейдінвестЛімітед, Компанією «REHAUAG+CO», ТОВ «АТТІС-1» (код ЄДРПОУ 23734035), СПзІІ «Основа-Солсиф» (код ЄДРПОУ 20057315), ТОВ «Синтез-Дизайн» (код ЄДРПОУ 32106471), ОСОБА_7 .

В судовому засіданні слідчий клопотання з викладених у ньому підстав підтримав просив задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Як вбачається з матеріалів клопотання, з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання та вилучення вищевказаних документів та речей, а також інших документів та речей, необхідних для всебічного, повного, швидкого та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження.

Слідчий суддя дослідивши матеріали сторони кримінального провадження, дійшов висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки слідчим в клопотанні не доведено необхідність надання дозволу на проведення обшуку оперативним підрозділам.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України підполковника поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні та за їх дорученням відповідним слідчим на проведення обшуку за місцем фактичного знаходження ПП «ШЛЯХ ДО МРІЇ.О.К.» (код ЄДРПОУ 36940662), а саме за адресою: м. Київ, вул. Ковпака, 17 оф. 3 та оф. 4, з метою відшукування та вилучення речей і документів щодо систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди за оформлення і видачу паспортів громадян України для виїзду за кордон всупереч установленого порядку, а саме списки осіб які в порушення встановленого порядку отримують зазначені паспорти, їх анкетні дані, копії паспортів, паспорти, документи щодо подачі на отримання паспорту громадянина України для виїзду за кордон та щодо самого їх отримання, документи щодо черговості виготовлення паспортів та їх видачу, документи, які свідчать про порушення встановленого порядку виготовлення документів, кошти, в тому числі і заздалегідь ідентифіковані, блокноти з рукописними записами, чорнові записи, мобільні телефони, стартові пакети мобільних операторів, сім-картки, банківські картки, документи щодо відкриття та обслуговування в банківських установах рахунків, магнітні носії інформації, флешки, оптичні диски для лазерних систем зчитування, жорсткі диски, планшети, ноутбуки, комп`ютери, інші електронні носії інформації на яких може зберігатись інформація про вчинення вищезазначених злочинів та за допомогою яких здійснювався зв`язок між співучасниками злочину, інші предмети та документи, які зберегли на собі сліди злочинів та можуть бути використані як докази в даному кримінальному провадженні,а також наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори, їх аналоги та предмети за допомогою яких вони виготовляються, розфасовуються.

В решті вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення31.01.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу71995955
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/5091/18-к

Ухвала від 31.01.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

Ухвала від 31.01.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні