Ухвала
від 19.12.2017 по справі 808/204/17
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

З ПИТАНЬ ПОНОВЛЕННЯ ПРОПУЩЕНОГО СТРОКУ ДЛЯ ПРЕД'ЯВЛЕННЯ ВИКОНАВЧОГО ЛИСТА ДО ВИКОНАННЯ

19 грудня 2017 рокуСправа № 808/204/17м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Бойченко Ю.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області про поновлення строку на пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі

за позовом Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області

до                     Товариства з обмеженою відповідальністю “Старлайн-Юа”

про                     стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

11.12.2017 на адресу суду від Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області (далі - Запорізька ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області, заявник) надійшла заява (вх. № 34813) про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання по справі №808/204/17.

В обґрунтування заяви заявник зазначає, що 24.10.2017 Запорізька ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області отримала виконавчий лист по даній справі зі строком пред'явлення виконавчого листа до виконання до 22.05.2017. Зазначає, що згідно із п. 2 ч. 4 ст. 4 Закону України “Про виконавче провадження” виконавчий документ повертається стягувачу органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем без прийняття до виконання протягом трьох робочих днів з дня його пред'явлення, якщо пропущено встановлений законом строк пред'явлення виконавчого документа до виконання. Отже, виходячи з цього, Запорізька ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області не в змозі пред'явити виконавчий лист до органу державної виконавчої служби, а тому відповідно до ст. 261 КАС України (у редакції, чинній до 15.12.2017) просить поновити строк для пред'явлення виконавчого листа №808/204/17 до виконання.

Для розгляду питання щодо поновлення пропущеного позивачем (стягувачем) строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, судом було призначене судове засідання на 19.12.2017 о 15:40, про що повідомлено учасників справи.

Представники позивача (стягувача) та відповідача (боржника) у судове засідання не з'явились, про причини неявки суд не повідомили, про час та місце проведення судового засідання повідомлялись належним чином.

Відповідно до частини третьої статті 376 КАС України суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У відповідності до частини дев'ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Згідно з частиною четвертою статті 229 КАС України при розгляді справи в порядку письмового провадження фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За таких обставин, суд вважає за можливе провести судове засідання без участі учасників справи, за наявними у справі матеріалами, в порядку письмового провадження.

Розглянувши наявні матеріали справи судом встановлено наступне.

13 січня 2017 року Запорізька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Запорізькій області (далі – позивач) звернулась до Запорізького окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю “Старлайн-Юа” (далі – відповідач), в якому позивач просить суд стягнути з відповідача податковий борг в розмірі 17569,71 грн.

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 31.01.2017 у справі №808/204/17 адміністративний позов задоволено повністю.

Копію постанови Запорізького окружного адміністративного суду від 31.01.2017 у справі №808/204/17 отримано представником Запорізької ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області 09.02.2017, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, яке міститься в матеріалах справи. Вказане рішення оскаржено не було та набрало законної сили 21 лютого 2017 року.

24 жовтня 2017 року за заявою стягувача (вх. №26701 від 02.10.2017) судом видано виконавчий лист по даній справі, в якому визначено строк пред'явлення виконавчого документа до виконання до 22 травня 2017 року.

До 02.10.2017 року будь яких звернень щодо отримання виконавчого листа від позивача до Запорізького окружного адміністративного суду не надходило.

11 грудня 2017 року Запорізька ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області звернулася до суду із даною заявою про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Всебічно і повно з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується вказана заява, суд вважає її такою, що не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини шостої статті 12 Закону України “Про виконавче провадження” від 02.06.2016 №1404-VIII стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Частиною першою статті 376 КАС України встановлено, що стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Поважними причинами визнаються лише такі обставини, які є об'єктивно непереборними, не залежать від волевиявлення особи, та пов'язані з дійсними істотними перешкодами чи труднощами для своєчасного вчинення відповідних дій та підтверджені належними доказами.

Запорізькою ОДПІ не зазначено поважних причин пропуску строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання або поважних причин через які позивач тривалий час не отримував виконавчий лист.

На підставі викладено, суд не знаходить підстав для задоволення зазначеної заяви та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання з підстав, наведених заявником.

Керуючись ст.ст. 241, 248, 376 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні заяви Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області про поновлення строку для пред'явлення до виконання виконавчого листа, виданого 24.10.2017 Запорізьким окружним адміністративним судом, у справі за позовом Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю “Старлайн-Юа” про стягнення податкового боргу.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами встановленими статтями 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                       Ю.П.Бойченко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.12.2017
Оприлюднено07.02.2018
Номер документу71998900
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/204/17

Ухвала від 19.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 12.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Постанова від 31.01.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 16.01.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні