Рішення
від 23.04.2010 по справі 2-931/10
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

м. Дніпропетровськ, пр. Пушкіна, 29, 49101, (0562) 33-50-26

№2-931/2010р .

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 квітня 2010 року Кіровський районний суд міста Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Ходасевича О.В.,

при секретарі Ребізант Ю.В.,

представника позивача ОСОБА_1,

розглянув у відкритому судовому засіданні в місті Дніпропетровську цивільну справу за позовом Комунального виробничого підприємства Дніпропетровської міської ради Жилсервіс-3 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості з квартплати та комунальних послуг, -

В С Т А Н О В И В:

До Кіровського районного суду м. Дніпропетровська звернувся представник Комунального виробничого підприємства Дніпропетровської міської ради Жилсервіс-3 з позовом до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості з стягнення заборгованості з квартплати та комунальних послуг, в обґрунтування позовних вимог посилається на те, що відповідачка, проживаючи зі своєю сім'єю у гуртожитку, користуючись наданою житловою площею і використовуючи електро-, теплоенергію та газ, не сплачує квартплату та комунальні послуги, у зв'язку з чим утворилась заборгованість у розмірі 2297,05 гривень.

Просить суд стягнути з відповідачки на користь Комунального виробничого підприємства Дніпропетровської міської ради Жилсервіс-3 заборгованість за надані комунальні послуги та квартплату у розмірі 2297 (дві тисячі двісті дев'яносто сім) гривень 05 копійок.

В ході судового засідання представник позивача посилаючись на ті самі підстави просив позов задовольнити в повному обсязі.

Відповідачка про час і місце судового засідання повідомлялася належним чином, про причину неявки суд не повідомила. Зі згоди представника позивача суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст. 224 ЦПК України.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, вивчивши матеріали справи у їх сукупності приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі, з наступних підстав:

У судовому засіданні встановлено, що відповідачка разом зі своєю сім'єю мешкає у гуртожитку, який знаходиться на балансі Комунального виробничого підприємства Дніпропетровської міської ради Жилсервіс-3 , що підтверджується довідкою паспортного столу про склад сім'ї.

Користуючись наданою житловою площею і використовуючи електро-, теплоенергію та газ відповідачка не сплачує за квартплату та комунальні послуги, у зв'язку з чим виникла заборгованість, яка станом на 01.09.2009 року становить 2297 (дві тисячі двісті дев'яносто сім) гривень 05 копійок.

Відповідно до ст.526 ЦК України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Згідно п.39 Примірного положення про гуртожитки плата за користування жилою площею в гуртожитку і за комунальні послуги вноситься не пізніше десятого числа наступного за оплачуваним місяця.

Згідно ч.1 ст.623 ЦК України, боржник, що порушив зобов'язання, зобов'язаний відшкодувати кредитору заподіяні цим збитки.

За ст.625 ЦПК України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконати ним грошового зобов'язання.

Таким чином суд приходить до висновку про те, що позов Комунального виробничого підприємства Дніпропетровської міської ради Жилсервіс-3 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості з квартплати та комунальних послуг підлягає задоволенню в повному обсязі.

Витрати на оплату інформаційно-технічного забезпечення за вимогами ст. 88 ЦПК України - покладаються на відповідача.

На підставі викладеного, та керуючись ст. ст. 10, 11, 88, 209, 212-215 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В:

Позов Комунального виробничого підприємства Дніпропетровської міської ради Жилсервіс-3 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості з квартплати та комунальних послуг - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь Комунального виробничого підприємства Дніпропетровської міської ради Жилсервіс-3 суму боргу в розмірі 2297 (дві тисячі двісті дев'яносто сім) гривень 05 коп.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь Комунального виробничого підприємства Дніпропетровської міської ради Жилсервіс-3 витрати на оплату інформаційно-технічного забезпечення розгляду справи в сумі 30 (тридцять) гривень.

Рішення суду набирає законної сили в порядку передбаченому ст.223 ЦПК України.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня проголошення рішення заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку ч. 4 ст. 295 ЦПУ України.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя О.В. Ходасевич

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення23.04.2010
Оприлюднено06.02.2018
Номер документу72002432
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-931/10

Рішення від 23.04.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Боженко Л. В.

Ухвала від 30.08.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 20.08.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Рішення від 09.09.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 20.05.2010

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Рішення від 23.04.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Ходасевич О. В.

Ухвала від 21.10.2010

Цивільне

Борівський районний суд Харківської області

Зеленькова Н. Г.

Ухвала від 13.04.2010

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Муленко Л. М.

Ухвала від 14.04.2010

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 07.04.2010

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Серебрякова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні