Ухвала
від 06.02.2018 по справі 569/1683/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/1683/18

УХВАЛА

06 лютого 2018 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 (далі слідчий) розглянувши в судовому засіданні в м. Рівне клопотання погоджене прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про обшук,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, в межах кримінального провадження № 12017180010007377 від 07.11.2017 за ознаками злочину передбаченого ст. 198 КК України, звернувся до суду з клопотанням, у якому просить надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні та території авто мийки, в житлових та нежитлових приміщеннях, надвірних будівлях та спорудах за адресою АДРЕСА_1 .

З клопотання слідує, що кримінальне провадження відкрито на підставі повідомлення інспектора роти №1 батальйону УПП в м. Рівне ДПП ОСОБА_5 що надійшло до Рівненського відділ поліції ГУ Національної поліції в Рівненській області про те, що в ході проведення поверхневого огляду автомобіля марки «ВАЗ 2109» державний реєстраційний знак « НОМЕР_1 », сірого кольору, було виявлено сумку в якій знаходиться каміння бурштину - сирцю. 15.11.2017, під час проведення санкціонованого обшуку, у приміщенні адміністративно побутового корпусу, за адресою АДРЕСА_2 , було виявлено та вилучено каміння, ззовні схоже на бурштин сирець вагою близько 180 кг., обладнання призначене для оброблення каміння сирцю бурштину та документи, яке перебувало у власності та користуванні ОСОБА_6 .

Слідчий у клопотанні вказує, що зідно рапорту старшого оперуповноваженого УЗЕ в Рівненській області ОСОБА_7 від 01.02.2018, стало відомо, що на території автомийки, за адресою: АДРЕСА_1 (за хімчисткою «Либідь») зберігається каміння бурштину-сирцю. В ході допиту свідок ОСОБА_7 повідомив, що в нічну пору доби на вказану авто мийку невстановлені особи, здійснюють транспортування бурштину-сирцю, після чого здійснюють його зважування, обробку з метою подальшого продажу на території Китайської Народної Республіки. Допитаний в якості свідка ОСОБА_8 дав показання, що був свідком привезення бурштину сирцю невідомими особами на автомобілі «BMW X5».

Згідно витягу з бази даних Державного земельного кадастру встановлено, що вказана авто мийка знаходиться на земельній ділянці кадастровий номер 5610100000:01:015:0122, яка належить на праві постійного користування колективному підприємству фірмі «Либідь» код ЄДРПОУ 3056691.

Покликаючись на наведене, з метою встановлення причетних до незаконних операцій з бурштином осіб, слідчий доводить про необхідність проведення обшуку за вказаною адресою, оскільки речей та документів, які вказують на вчинення зазначеного злочину, що матиме істотне значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні та являються джерелом доказів, слугуватимуть речовими доказами, а також можуть бути дослідженні при проведенні судових експертиз.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думку слідчого, який клопотання підтримав, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Оцінюючи надані до клопотання матеріали, в тому числі протоколи допиту свідків ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , слідчий суддя вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку за вказаною адресою, з метою відшукання речей, документів та знаряддя, про які вказує у клопотанні слідчий, та які вказують на вчинення кримінального правопорушення, та приходить до переконання про задоволення клопотання.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні та території авто мийки, в житлових та нежитлових приміщення, надвірних будівлях та спорудах розташований на земельній ділянці №5610100000:01:015:0122 за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві постійного користування належить колективному підприємству фірмі «Либідь» код ЄДРПОУ 3056691, з метою виявлення, фіксації та відшукання каміння бурштину сирцю в обробленому вигляді та вироби з нього, інструментів, обладнання та устаткування, призначеного для видобутку бурштину сирцю, документи, які стосуються його придбання, зберігання чорнові записи, електронні носії інформації з даного приводу, які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Строк дії ухвали 20 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72016076
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/1683/18

Ухвала від 06.02.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні