Ухвала
від 05.02.2018 по справі 807/1496/17
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 лютого 2018 рокум. Ужгород№ 807/1496/17

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої - судді Маєцької Н.Д., суддів - Гаврилка С.Є., Рейті С.І.

розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Технокарпати" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Технокарпати" звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Державної фіскальної служби України, яким просить: 1) Визнати протиправним та скасувати рішення Державної фіскальної служби України від 06.10.2017 р. № 209207/37172989 про відмову у реєстрації податкової накладної № 24 від 25.09.2017 р. в Єдиному реєстрі податкових накладних, поданої ТОВ "Технокарпати"; 2) Зобов'язати Державну фіскальну службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну № 24 від 25.09.2017 р. подану ТОВ "Технокарпати".

Позивач в судове засідання не з'явився, однак 17 січня 2018 року подав до суду заяву в порядку статті 189 КАС України, якою просить закрити провадження в даній справі, у зв'язку тим, що ДФС України податкову накладну від 25 вересня 2017 року № 24 зареєстровано в Єдиному реєстрі податкових накладних, відповідно до вимог пункту 57-1 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України. Крім того, просив повернути сплачений судовий збір.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився та не повідомив суд про причини не прибуття, хоча повідомлявся належним чином про відкриття провадження в адміністративній справі, про дату, час і місце розгляду даної справи.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 205 КАС України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Відповідно до ч. 4 ст. 229 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції Закону України від 03.10.2017 року № 2147-VIII, діє з 15.12.2017 року) у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву представника позивача про закриття провадження в адміністративній справи, дослідивши необхідні для розгляду заяви матеріали адміністративної справи, суд приходить висновку про задоволення заяви, виходячи з наступного:

Відповідно до ч. 1 ст. 189 КАС України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі (ч. 3 ст. 189 КАС України).

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 238 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Оскільки заява позивача про закриття провадження у зв'язку із відмовою від позову не суперечить закону, не порушує чиїх-небудь прав, свобод або інтересів, суд приймає відмову від адміністративного позову та закриває провадження у справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 238 КАС України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

При зверненні до суду позивачем було сплачено судовий збір в сумі 1600,00 грн., що підтверджується платіжним дорученням № 1044 від 22 листопада 2017 року.

Відповідно до ст.140 КАС України у разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються, а витрати відповідача за його заявою стягуються із позивача, крім випадків, коли позивач звільнений від сплати судових витрат. Однак якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

Судом встановлено, що 02 січня 2018 року відповідачем зареєстровано податкову накладну № 24 від 25 вересня 2017 року в Єдиному реєстрі податкових накладних, що підтверджується копією квитанції про реєстрацію накладної/розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних від 02 січня 2018 року за № НОМЕР_1.

Враховуючи те, що реєстрацію вказаної накладної проведено після подачі позову ТОВ "Технокарпати", суд приходить до висновку про необхідність стягнути з Державної фіскальної служби України сплачений судовий збір у сумі 1600,00 грн.

Керуючись ст.ст. 140, 189, 238, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти відмову від позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Технокарпати" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити дії.

2. Провадження у справі закрити.

3. Присудити на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Технокарпати" (Закарпатська область, м. Мукачево, вул. Кооперативна, 46, код 37172989) за рахунок бюджетних асигнувань Державної фіскальної служби України (м. Київ, Львівська площа, 8, код 39292197) судові витрати у розмірі 1600,00 грн. (одна тисяча шістсот гривень 00 коп.).

4. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції (з урахуванням особливостей, що встановлені пп. 15.5 п. 15 Розділу VII КАС України).

Судді:ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення05.02.2018
Оприлюднено06.02.2018
Номер документу72025830
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/1496/17

Ухвала від 05.02.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

Ухвала від 28.12.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

Ухвала від 28.11.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні