Ухвала
від 07.02.2018 по справі 204/817/18
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/817/18

Провадження № 1-кс/204/281/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2018 року слідчий суддя Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , дослідивши матеріали клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «ВКП «Оліпром» ОСОБА_2 про скасування арешту майна (в порядку ст. 174 КПК України), -

В С Т А Н О В И В:

06 лютого 2018 року до слідчого судді Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «ВКП «Оліпром» ОСОБА_2 про скасування арешту майна (в порядку ст. 174 КПК України), в якому останній просить скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді Соснівського районного суду м. Черкаси від 16 лютого 2017 року на грошові кошти, що належать Товариству з обмеженою відповідальністю «ВКП «Оліпром» (код ЄДРПОУ 32756586) та знаходяться на рахунках № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , відкритих в ПАТ КБ «Приватбанк».

Дослідивши матеріали поданого клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає поверненню заявникові з наступних підстав.

Згідно вимог ч. 1ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Згідно ч. 1 ст. 174 КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Відповідно до роз`яснень абз. 3 п. 1 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ «Про судову практику в справах про зняття арешту з майна» № 5 від 03.06.2016 року, за наявності кримінального провадження власник чи інший володілець майна може звернутися до суду за захистом свого порушеного, невизнаного чи оспорюваного права власності у загальному порядку. Після підтвердження цього права зазначена особа, як і титульний власник майна, у тому числі й особа, яка не є учасником кримінального провадження, має право на звернення з клопотанням про скасування арешту та вирішення інших питань, які безпосередньо стосуються її прав, обов`язків чи законних інтересів, у порядку, передбаченомустаттями 174,539Кримінального процесуального кодексу України, до суду, що наклав арешт чи ухвалив вирок.

Судом встановлено, що арешт на грошові кошти по рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю «ВКП «Оліпром» (код ЄДРПОУ 32756586) № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , відкритих в ПАТ КБ «Приватбанк» було накладено ухвалою слідчого судді Соснівського районного суду м. Черкаси від 16 лютого 2017 року в межах кримінального провадження № 32016250000000051 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України, а отже дане клопотання про скасування арешту майна має розглядатись судом, що накладав такий арешт, тобто у даному випадку Соснівським районним судом м. Черкаси.

Таким чином, враховуючи вищевикладене вважаю за необхідне клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «ВКП «Оліпром» ОСОБА_2 про скасування арешту майна повернути заявнику для подання до належного суду.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 170,174 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «ВКП «Оліпром» ОСОБА_2 про скасування арешту майна (в порядку ст. 174 КПК України) повернути заявнику.

Копію ухвали про повернення клопотання невідкладно надіслати заявникові разом з клопотанням та усіма доданими до нього матеріалами.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана безпосередньо до Апеляційного суду Дніпропетровської області протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72066352
СудочинствоКримінальне
Сутьскасування арешту майна (в порядку ст. 174 КПК України

Судовий реєстр по справі —204/817/18

Ухвала від 07.02.2018

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні