Ухвала
від 08.02.2018 по справі 552/707/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Справа № 552/707/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 лютого 2018 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора у кримінальному провадженні прокурора Полтавської місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про надання дозволу на проведення обшуку в межах кримінального провадження №42016170000000313, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор у кримінальному провадженні прокурор Полтавської місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: м.Київ, просп.Повітрофлотський, 54.

Посилався на те, що прокуратурою Полтавської області здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні №42016170000000313 від 08.11.2016 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.205; ч.5 ст.27 ч.3 ст.212; ч.1 ст.366; ч.2 ст.209; ч.1 ст.388 КК України.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області.

Зазначав, що в ході досудового розслідування встановлено, що з 2016 року на території Полтавської, Дніпропетровської, Миколаївської та інших областей України діє злочинна група осіб, члени якої, за попередньою змовою між собою, створили та придбали фіктивні підприємства, використовують їх реквізити з метою прикриття власної незаконної діяльності із придбання, зберігання, транспортування та збуту за готівкові кошти сільськогосподарської продукції, у тому числі за межі митної території України; легалізації майна (сільськогосподарської продукції), одержаного унаслідок вчинення кримінального правопорушення; відмивання доходів, одержаних унаслідок ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах, та введення їх у легальний обіг за межами України.

Використовуючи ряд підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, серед яких: ТОВ «Шерон Груп» (код ЄДРПОУ 37480101), ТОВ «Юрс Груп» (код ЄДРПОУ 41569775), ТОВ «Гределіс» (код ЄДРПОУ 38896152), ТОВ «Гределіс Схід» (код ЄДРПОУ 39393040) та інші, здійснюється придбання за готівковий розрахунок сільськогосподарської продукції на території Полтавської та суміжних областей, без обов`язкового відображення вказаних операцій по бухгалтерському та податковому обліку підконтрольних їм підприємств.

Частина незаконно придбаної за готівку сільськогосподарської продукції реалізовується з використанням реквізитів вищевказаних суб`єктів господарської діяльності, а частина експортується з використанням реквізитів ТОВ «Шерон Груп».

З`ясовано, що упродовж 2016-2017 років ТОВ «Шерон Груп» здійснено митне оформлення та експортовано до Польщі насіння ріпаку та соєвих бобів на загальну суму 52 910 126 грн.

В ході детального аналізу фінансово-господарської діяльності ТОВ «Шерон Груп» за наявними інформаційними системами ГУ ДФС у Полтавській області (серед яких ІС «Податковий Блок» та АІС «Архів електронної звітності») не встановлено придбання підприємством товарної позиції, яка в подальшому експортується до Польщі.

Вищевказані факти свідчать про протиправну діяльність невстановлених осіб, які використовують реквізити створених/придбаних підприємств з метою проведення експортних операцій сільськогосподарської продукції з маскуванням об`єкту оподаткування та неповернення валютної виручки, а як наслідок несплати податків в особливо великих розмірах.

За наслідками досудового розслідування, зокрема, проведених негласних слідчих (розшукових) дій, оперативним підрозділом ОУ ГУ ДФС у Полтавській області, установлено членів злочинної групи та механізм її діяльності.

Встановлено, що керівником ТОВ «Шерон Груп» є ОСОБА_4 , який в той же час є співзасновником ТОВ «Юрс Груп», а співзасновником ТОВ «Гределіс» є його мати ОСОБА_5 , що також свідчить про пов`язаність діяльності вказаних підприємств та безпосередню участь ОСОБА_4 у протиправній діяльності, яка здійснюється з використанням їх реквізитів.

Під час досудового розслідування встановлено, що підприємства ТОВ «Шерон Груп», ТОВ «Гределіс» ТОВ «Юрс Груп», зареєстровані та фактично здійснюють свою фінансово-господарську діяльність за адресою: м. Київ, проспект Повітрофлотський, буд. 54.

З`ясовано, що ОСОБА_4 фактично проживає та здійснює свою діяльність у АДРЕСА_1 , здійснює фінансово-господарську діяльність м. Київ, проспект Повітрофлотський, буд. 54.

Тобто адресою, де фактично знаходяться відшукуванні документи, які мають доказове значення по кримінальному провадженню, є приміщення за адресою: м. Київ, проспект Повітрофлотський, буд. 54.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №103342429 від 10.11.2017 року приміщення за адресою: м. Київ, проспект Повітрофлотський, буд. 54, належить на праві спільної часткової приватної власності ПАТ «НАК «Надра України»» (31169745), ТОВ «Капіталгруп-Девелопмент» (35671233), ПАТ «Завод Радіоапаратури» (05416627), ВАТ ОКБ «Південь»» (14310939).

Тому просив надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: м. Київ, проспект Повітрофлотський, буд. 54.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також місцезнаходження розшукуваних осіб.

Розглянувши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що з нього вбачається достатньо підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, що відшукуванні речі та документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, вказані речі та документи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні.

Вказаний висновок підтверджується матеріалами негласних слідчих (розшукових) дій, наданих прокурором для огляду слідчому судді в судовому засіданні.

Крім того, такий висновок підтверджується даними Картки експортера ТОВ «Шерон Груп» та Бази даних покупців та продавців ТОВ «Шерон Груп», з яких вбачається, що за відсутності підтверджених даних щодо придбання сільськогосподарської продукції, вказаним підприємством здійснюються операції з її зберігання та експорту.

Як вбачається з даних Карток платників податків ТОВ «Шерон Груп», ТОВ «Юрс Груп» та ТОВ «Гределіс», вказані підприємства розташовані за адрексою: м.Київ, проспект Повітрофлотський, 54, співзасновником ТОВ «Шерон Груп» та ТОВ «Юрс Груп» є ОСОБА_4 , а ТОВ «Гределіс» - ОСОБА_5 .

Тому клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у приміщеннях за адресою: м. Київ, проспект Повітрофлотський, буд. 54, які належать на праві спільної часткової приватної власності ПАТ «НАК «Надра України»» (31169745), ТОВ «Капіталгруп-Девелопмент» (35671233), ПАТ «Завод Радіоапаратури» (05416627), ВАТ ОКБ «Південь»» (14310939)), та перебувають у користуванні ТОВ «Шерон Груп» , ТОВ «Юрс Груп, ТОВ «Гределіс», ТОВ «Гределіс Схід», ТОВ «Компанія Грано СВ», ТОВ «Компанія Грано», з метою виявлення та вилучення оригіналів документів ТОВ «Шерон Груп» (код ЄДРПОУ 37480101), ТОВ «Юрс Груп» (код ЄДРПОУ 41569775), ТОВ «Гределіс» (код ЄДРПОУ 38896152), ТОВ «Гределіс Схід» (код ЄДРПОУ 39393040), ТОВ «Компанія Грано СВ» (код ЄДРПОУ 38469401), ТОВ «Компанія Грано» (код ЄДРПОУ 39550655) за період з 01 січня 2016 року по день виконання ухвали, у тому числі, угод, договорів та додатків до них, додаткових угод; видаткових накладних; податкових накладних; товарно-транспортних накладних; актів приймання передачі виконаних робіт (надання послуг); актів приймання передачі ТМЦ; довіреностей на отримання ТМЦ; оригіналів договорів про складське зберігання продукції; складських квитанцій; свідоцтв (подвійних складських свідоцтв), у тому числі погашених; письмових вимог про видачу товару; оригіналів документів для відпуску та переоформлення продукції, у тому числі: письмових звернень власника, доручень на право отримання продукції, наказів керівника зернового складу (форми №16), актів-розрахунків; актів приймання-передавання продукції; пропусків; матеріальних перепусток; оригіналів документів, що підтверджують оплату поставленого товару чи наданих послуг (квитанцій до прибуткового касового ордеру, банківських виписок); оригіналів документів, що засвідчують якість продукції, у тому числі: приймальних актів форми № 14 (форми №15), карток аналізу продукції (форма №47); оригіналів документів щодо зважування вантажів, вагових журналів; журналів обліку в`їзду/виїзду автотранспорту; чорнових записів; транспортних засобів, готівкових коштів в тому числі в іноземній валюті, здобутих злочинним шляхом; банківських та пластикових карток для обслуговування карткових, депозитних та кредитних рахунків; юридично-правові документи; печаток, та штампів юридичних та фізичних осіб, кліше підписів фізичних осіб або відтиски, в тому числі суб`єктів підприємницької діяльності, задіяних в схемі ухилення від сплати податків; мобільних телефонів, комп`ютерної техніки (жорстких дисків), інших носіїв інформації, які є засобом або знаряддям вчинення злочину та які можуть бути використані як докази під час досудового розслідування і судового слідства; не облікованого у встановленому законодавством порядку, чи розміщеного на складі зерна, набутого кримінально протиправним шляхом.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

08.02.2018

Дата ухвалення рішення08.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72076562
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в межах кримінального провадження №42016170000000313

Судовий реєстр по справі —552/707/18

Ухвала від 08.02.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні