Ухвала
від 07.02.2018 по справі 583/131/17
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/131/17

1-кс/583/109/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"07" лютого 2018 р. Охтирський міськрайонний суд Сумської області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Охтирка клопотання прокурора Охтирської місцевої прокуратури юриста 1 класу ОСОБА_3 про арешт майна за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12017200060000024 від 11 січня 2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

02.02.2018 до суду надійшло клопотання прокурора Охтирської місцевої прокуратури юриста 1 класу ОСОБА_3 про арешт майна за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12017200060000024 від 11 січня 2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, яким просить накласти арешт на кошти в сумі 258267,86 грн, розміщені на безготівковому рахунку №26003206299 ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» в національній валюті гривні в АБ «УКРГАЗБАНК».

Клопотання мотивоване тим, що ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» 31.01.2001 зареєстроване виконавчим комітетом Охтирської міської ради Сумської області за юридичною адресою: Сумська область, м. Охтирка, вул. Київська, 34, і зазначеному товариству присвоєно ідентифікаційний номер юридичної особи 31021319, засновниками якого виступають: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , які користуються та розпоряджаються всіма корпоративними правами на вказане товариство в якості його власників.

Відповідно до статутних документів предметом діяльності ТОВ ВБП «ОХТИРБУД», серед іншого, є виготовлення виробів із бетону; знесення; електромонтажні роботи; штукатурні та покрівельні роботи; будівництво житлових і нежитлових будівель. Вказане виробничо-будівельне підприємство не має відособлених виробничих структурних підрозділів.

Відповідно до протоколу №4 від 15.11.2001 засідання засновників ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» та наказу по ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» №66 від 15.11.2001 ОСОБА_5 з 15.11.2001 прийнятий на посаду директора вказаного будівельного підприємства, та перебуває на зазначеній посаді до цього часу.

Згідно з посадовою інструкцією директора ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» від 01.01.2016, директор підприємства, серед іншого: керує відповідно до чинного законодавства господарською та фінансово-економічною діяльністю будівельного підприємства; веде справи від імені власників товариства; без довіреності діє від імені будівельного підприємства та представляє його інтереси; приймає та звільняє працівників; затверджує правила внутрішнього трудового розпорядку; посадові інструкції та інші організаційно-правові документи на підприємстві; контролює і забезпечує дотримання законності в діяльності підприємства; здійснює контроль за раціональним витрачанням матеріальних, технічних, трудових ресурсів підприємства, підвищенням якості будівельних робіт; дотриманням правил і норм охорони праці та техніки безпеки; видає накази і розпорядження за всіма напрямками роботи підприємства; має право розпоряджатися фінансовими коштами і майном товариства в межах визначених статутом та чинним законодавством; несе відповідальність за не виконання чи неналежне виконання своїх посадових обов`язків передбачених посадовою інструкцією.

Таким чином, ОСОБА_5 , займаючи посаду директора ТОВ ВБП «ОХТИРБУД», наділений повноваженнями, пов`язаними із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, тобто відповідно до ст. 18 КК України є службовою особою юридичної особи приватного права.

Досудовим розслідування встановлено, що 26.08.2016 між Управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Сумської області (замовник) та Приватним підприємством «Харківспецбудмеханізація -7» (генпідрядник) укладено договір на капітальний ремонт дороги по вул. Батюка в м. Охтирка Сумської області, відповідно до проекту розробленого у 2013 році Сумським ВКП ДП «Укрдіпродор», згідно з яким здійснення ремонту чи улаштування зливової каналізації не передбачалось. Загальна вартість робіт за вказаним договором складала 4,7 млн. гривень.

Після початку виконання робіт ПП «Харківспецбудмеханізація 7» по проекту капітального ремонту дороги по вул. Батюка в м. Охтирка у вересні 2016 року виникло питання щодо необхідності влаштування по вул. Батюка зливової каналізації.

За замовленням Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Сумської області будівництво зливової каналізації в м. Охтирка оформлюється шляхом виготовлення двох окремих проектів, а саме: «Капітальний ремонт дороги по вул. Батюка в м. Охтирка (коригування), виготовленого Сумським ВКП ДП «Укрдіпродор» згідно з договором про виконання проектно-вишукувальних робіт №150/233 від 12.12.2016, та «Капітальний ремонт зливової каналізації для відведення талих та дощових вод по вул. Батюка вул. Мішечкіна в м. Охтирка Сумської області», виготовленого ПБ МП «Будівельник» згідно з договором на розробку проектно-кошторисної документації №246 від 16.12.2016.

Таким чином, факт здійснення ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» будівництва зливової каналізації по пров. Тельмана та вул. Мішечкіна в м. Охтирка документально оформлюється в рамках проекту «Капітальний ремонт зливової каналізації для відведення талих та дощових вод по вул. Батюка вул. Мішечкіна в м. Охтирка Сумської області», виготовленого ПБ МП «Будівельник», шляхом наступного укладення договору про виконання робіт № 253 від 23.12.2016 між Управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Сумської області (замовник) та ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» (підрядник), вартість якого складає 916 тис. грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що виконання підрядних будівельних робіт по капітальному ремонту зливової каналізації по відведенню талих та дощових вод по вул. Батюка вул. Мішечкіна за замовленням Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Сумської області, організовував директор ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» ОСОБА_6 , який, використовуючи своє службове становище керівника будівельної організації та пов`язані з цим службові повноваження, особисто здійснював безпосереднє керівництво процесом виконання будівельних робіт по пров. Тельмана та вул. Мішечкіна в м. Охтирка Сумської області, надаючи необхідні вказівки підлеглим працівникам ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» щодо часу, порядку та обсягу виконання будівельних робіт, використання при цьому будівельних матеріалів, зокрема і щодо підвезення піску, його використання на об`єкті будівництва для улаштування основи трубопроводу зливової каналізації.

Таким чином, директор ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» ОСОБА_5 володів достовірними даними щодо об`ємів виконаних будівельних робіт по улаштуванню основи трубопроводу зливової каналізації та об`ємів піску природного, рядового, що поставлявся та використовувався працівниками ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» за його безпосередніми вказівками в ході виконання даного виду будівельних робіт.

У ході керівництва будівельними роботами по капітального ремонту зливової каналізації по відведенню талих та дощових вод по вул. Батюка вул. Мішечкіна, у ОСОБА_5 виник намір на протиправне заволодіння бюджетними коштами шляхом завищення об`ємів та вартості фактично виконаних будівельних робіт.

Переслідуючи мету заволодіння бюджетними коштами, усвідомлюючи протиправний та суспільно небезпечний характер своїх дій та настання від них суспільно небезпечних наслідків у вигляді завдання Управлінню капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Сумської області матеріальної шкоди, та бажаючи їх настання, тобто діючи з прямим умислом на протиправне заволодіння чужим майном, з корисливих мотивів, в інтересах юридичної особи приватного права - ТОВ ВБП «ОХТИРБУД», співзасновником та керівником якої він є, ОСОБА_5 , використовуючи своє службове становище керівника підрядної будівельної організації та пов`язані з цим службові повноваження, маючи до того всі виробничі можливості, умисно не здійснив улаштування піщаної основи під трубопровід зливової каналізації в об`ємах, передбачених проектно-кошторисною документацією. Разом з цим, ОСОБА_5 , переслідуючи вищевказану протиправну мету, 26.12.2016, перебуваючи у невстановленому слідством місці в м. Охтирка Сумської області, при складанні акту №1 приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в за грудень 2016 року, умисно зазначив в ньому завідомо неправдиві відомості про об`єми виконаних ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» робіт по улаштуванню основи трубопроводу зливової каналізації та використаного при цьому піску природного, рядового в розмірах, визначених проектно-кошторисною документацією, а не про дійсні об`єми фактично виконаних робіт по улаштуванню основи трубопроводу та використаного при цьому піску природного, рядового, таким чином, завищивши об`єми та вартість фактично виконаних будівельних робіт та пов`язаних з цим витрат.

Так, встановлено, що при виконанні улаштування основи трубопроводу зливової каналізації фактично не застосовано 87,5% піску зазначеного в акті приймання виконаних будівельних робіт №1 форми КБ-2в за грудень 2016 року, що дорівнює 424,376 м3 піску з 485,001 м3, зазначеного у відомості ресурсів до вказаного акту. У зв`язку з цим, до акту виконаних будівельних робіт №1 форми КБ-2в за грудень 2016 року безпідставно включено наступні невиконані роботи та застосовані ресурси необхідні для їх виконання: 424,376 м3 улаштування піщаної основи під трубопровід, 466,1125 м3 розробки (навантаження) ґрунту в траншеях та котлованах екскаваторами місткістю ковша 0,25 м3 з навантаженням на автомобілі-сомоскиди, група ґрунту 2, перевезення 769,09 т ґрунту (не заміщеного піщаною підсипкою), виконання 465,5 м3 робіт на відвалі, група ґрунту 2-3 (враховуючи відсутність піску, що замістив ґрунт), використання 50,503 маш-год. екскаваторів одноковшових дизельних на пневмоколісному ходу, місткістю ковша 0,25 м3 (поправка на невиконані роботи з кількості піску), 134,964375 маш-год. навантажувачів одноковшових, вантажопідйомністю 1 т (поправка роботи навантажувача, що компенсує відсутність ґрунту, отриманого заміщенням піщаною підсипкою).

Крім того, ОСОБА_5 , маючи значний досвід керівної роботи на посаді директора будівельної організації та достовірно знаючи про факт відсутності у ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» відособлених виробничих структурних підрозділів, перебуваючи у невстановленому місці в м. Охтирка Сумської області, при складанні 26.12.2016 актів №1 та №2 приймання виконаних ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» будівельних робіт за грудень 2016 року, діючи з метою протиправного заволодіння бюджетними коштами шляхом завищення вартості робіт, усупереч вимогам п. 4.3.1 ДСТУ Н Б Д.1.1-1:2013 умисно не провів уточнення усереднених показників при визначенні витрат підприємства, шляхом застосування до показників понижуючих коефіцієнтів: при розрахунку блоку загальновиробничих витрат до показників графи 3, що враховує зменшення витрат на заробітну плату працівників, зайнятих на керуванні та обслуговуванні будівельного виробництва; при розрахунку ІІІ блоку загальновиробничих витрат до показників графи 4, що враховує зменшення інших витрат загальновиробничих витрат на величенну, що відноситься до утримання та обслуговування апарату управління відособлених виробничих структурних підрозділів будівельної організації.

Відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса №22147 від 20.12.2017 вартість фактично виконаних будівельних робіт виконаних ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» за договором підряду №253 від 23.12.2016 на капітальний ремонт зливової каналізації для відведення талих та дощових вод по вул. Батюка вул. Мішечкіна в м. Охтирка Сумської області (акти приймання виконаних будівельних робіт: №1 від 26.12.2016 на 805438,33 грн, акт №2 від 26.12.2016 на 44238,53 грн) завищена на 258267, 86 грн, оскільки вартість фактично виконаних будівельних робіт за актом №1 від 26.12.2016 на суму 805438,33 грн складає 547867 грн, а вартість фактично виконаних будівельних робіт за актом №2 від 26.12.2016 на суму 44238,53 грн, складає 43542 грн.

Відповідно до п. 1.2 ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва», затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №293 від 05.07.2013, акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в є обов`язковим при визначенні вартості будівництва об`єктів, які споруджуються за рахунок бюджетних коштів, коштів державних та комунальних підприємства, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії. Примірна форма акта приймання виконаних будівельних робіт КБ-2в затверджена додатком «Т» вищевказаного ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва», тобто складені за встановленою формою акти форми КБ-2в мають значення офіційного документу.

У подальшому, з метою доведення до кінця свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння бюджетними коштами, ОСОБА_5 в якості директора ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» 26.12.2016 подав до Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Сумської області на підпис представнику замовника для проведення оплати складені ним 26.12.2016 акти приймання виконаних будівельних робіт №1 та №2 форми КБ-2в за грудень 2016 року та рахунки за ними №379 та №380 від 26.12.2016, з завідомо неправдивими відомостями про обсяги та вартість виконаних ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» будівельних робіт, за якими Управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Сумської області відповідно до договору про виконання робіт №253 від 23.12.2016 платіжними дорученнями №663 та №664 від 26.12.2016 здійснено перерахування у безготівковому вигляді на користь ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» грошових коштів на суму, відповідно, 805438,33 грн та 44238,53 грн, на загальну суму 849676,86 грн, здійснивши, таким чином, оплату ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» за завищену вартість робіт на суму 258267,86 грн.

Після надходження вказаних коштів 29.12.2016 на рахунок ТОВ ВБП «ОХТИРБУД», ОСОБА_5 в якості директора та співзасновника цього товариства отримав можливість розпорядитися протиправно отриманими коштами на свій власний розсуд.

22.01.2018 ОСОБА_5 повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366 КК України складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки, та ч. 4 ст. 191 КК України заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах.

Для забезпечення можливого застосування спеціальної конфіскації коштів, які надійшли на безготівковий рахунок відкритий ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» в АБ «УКРГАЗБАНК» № НОМЕР_1 в національній валюті гривні, з метою запобігання можливості їх приховування, відчуження тощо підозрюваним ОСОБА_5 , оскільки такі можливості ОСОБА_5 має в силу своїх службових повноважень директора та співзасновника ТОВ ВБП «Охтирбуд», прокурор звернувся з даним клопотанням.

В судовому засіданні прокурор наполягала на задоволенні клопотання.

З метою забезпечення арешту майна клопотання розглядається без повідомлення представника ТОВ ВБП «ОХТИРБУД», згідно з положеннями ч. 2 ст. 172 КПК України.

Вивчивши надані матеріали, вислухавши прокурора, дослідивши письмові докази, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Встановлено, що Охтирським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12017200060000024 від 11.01.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Згідно витягу з зазначеного кримінального провадження, службові особи ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» здійснили підроблення актів №1 та №2 про приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в за грудень 2016 року та рахунків за ними №379 та №380 від 26.12.2016 за договором про виконання робіт №253 від 23.12.2016, укладеному між Управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Сумської області та ТОВ ВБП «ОХТИРБУД», з зазначеними в них завідомо неправдивими відомостями про обсяги та вартість виконаних будівельних робіт та використаних при цьому ресурсів, шляхом їх завищення на суму 258267,86 грн, та у заволодінні чужим майном у великих розмірах, а саме бюджетними коштами в сумі 258267,86 грн, шляхом зловживання своїм службовим становищем в якості директора ТОВ ВБП «ОХТИРБУД», у спосіб подання вказаних підроблених офіційних документів до Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Сумської області та отримання ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» оплати за ними, внаслідок чого Управлінню капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Сумської області, що є розпорядником цих коштів, спричинено матеріальної шкоди на вказану суму, яка у 250 разів перевищує розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, що є тяжкими наслідками. Правова кваліфікація: ч. 2 ст. 366 КК України.

Також, внаслідок завищення обсягів та вартості робіт по капітальному ремонту зливної каналізації для відведення талих та дощових вод по вул. Батюка вул. Мішечкіна в м. Охтирка Сумської області у 2016 році, посадовими особами ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» привласнено бюджетні кошти у великих розмірах. Правова кваліфікація: ч. 4 ст. 191 КК України.

Крім того, в ході здійснення процесуального керівництва досудовим розслідуванням у даному кримінальному провадженні було виявлено ознаки іншого кримінального правопорушення за фактом службового підроблення виконробом ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» ОСОБА_7 акту огляду прихованих робіт при здійсненні будівельних робіт з улаштування зливної каналізації по відведенню талих та дощових вод по вул. Батюка вул. Мішечкіна в м. Охтирка. Правова кваліфікація: ч. 2 ст. 366 КК України.

22.01.2018 ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України.

З протоколу тимчасового доступу до речей та документів від 31.01.2018, проведеного на підставі ухвали слідчого судді Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 30.01.2018 №583/131/17, вбачається, що при проведенні зазначеної процесуальної дії вилучено виписку з особового рахунку № НОМЕР_1 ТОВ ВБП «ОХТИРБУД», відкритому в АБ «УКРГАЗБАНК» за період з 01.12.2016 по 23.01.2018, з якої вбачається, що на вказаний рахунок Управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради Сумської області були перераховані кошти ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» за капітальний ремонт зливної каналізації для відведення талих та дощових вод по АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно п. 7 ч. 2 ст. 131 КПК України, одним із заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Згідно положень ч. 2, ч. 4 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення, зокрема, спеціальної конфіскації. У такому випадку арешт накладається на майно підозрюваного, обвинуваченого, засудженого або третьої особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно підлягатиме спеціальній конфіскації у випадках, передбачених Кримінальним кодексом України. Арешт накладається на майно третьої особи, якщо вона набула його безоплатно або за вищу або нижчу ринкової вартості і знала чи повинна була знати, що таке майно відповідає будь-якій із ознак, зазначених у пунктах 1 - 4 ч. 1 ст. 962 КК України.

З огляду на викладене, враховуючи, що кошти, про накладення арешту на які порушує питання прокурор, відповідають критеріям, зазначеним у п. 1 ч. 1 ст. 962 КПК України, слідчий суддя дійшов висновку про необхідність арешту зазначеного майна.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22, 131, 132, 170, 172, 173, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Охтирської місцевої прокуратури юриста 1 класу ОСОБА_3 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на кошти в сумі 258267,86 грн (двісті п`ятдесят вісім тисяч двісті шістдесят сім грн 86 коп.), розміщені на безготівковому рахунку №26003206299 ТОВ ВБП «ОХТИРБУД» в національній валюті гривні в АБ «УКРГАЗБАНК».

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду Сумської області протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя Охтирського міськрайсуду

Сумської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.02.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу72082833
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12017200060000024 від 11 січня 2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України

Судовий реєстр по справі —583/131/17

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ільченко В. М.

Ухвала від 21.02.2018

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ільченко В. М.

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ільченко В. М.

Ухвала від 15.02.2018

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ільченко В. М.

Ухвала від 09.02.2018

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ільченко В. М.

Ухвала від 09.02.2018

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ільченко В. М.

Ухвала від 07.02.2018

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ільченко В. М.

Ухвала від 30.01.2018

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ільченко В. М.

Ухвала від 26.01.2018

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ільченко В. М.

Ухвала від 24.01.2018

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ільченко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні