Ухвала
від 07.02.2018 по справі 243/943/18
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 243/943/18

Кримінальне провадження № 1-кс/243/178/2018

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

07 лютого 2018 року слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області - ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 розглянувши клопотання слідчого СВ Слов`янського відділу поліції ГУНП в Донецькій області лейтенанта поліції ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду, у кримінальному провадженні №4201805172000022 від 02 лютого 2018 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 240 ч. 2 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

До Слов`янського міськрайонного суду Донецької області, в межах якого здійснюється досудове розслідування, слідчим СВ Слов`янського відділу поліції ГУНП в Донецькій області подано клопотання про надання дозволу на проведення огляду території заводу по виробництву керамічної маси, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 .

Із вказаного клопотання вбачається, що невстановлені посадові особи ТОВ "Керамічні маси Донбасу" здійснюють видобування корисних копалин без відповідних дозволів.

Згідно наданих матеріалів Сіверсько-Донецьким басейновим управлінням ресурсів встановлено, що на підприємстві ТОВ «Керамічні маси Донбасу» 01.11.2017 року закінчив дію дозвіл на спецводокорисування та до теперішнього часу посадові особи вищевказаного підприємства не виконали жодної дії, спрямованої на отримання нового або подовження старого дозволу.

Відповідно до статистичної звітності №2ТП-водгосп підприємство у грудні 2017 року видобуло зі свердловин 0,9 тис.куб. м. підземних вод.

В ході досудового розслідування виникла потреба в проведенні огляду місця події, а саме з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення в ході огляду свердловин для відбору води, фіксування показників лічильника, що знаходяться на території ТОВ «Керамічні маси Донбасу» (Ідентифікаційний код юридичної особи 32359731, юридична адреса: 84102, Донецька обл., місто Слов`янськ, вулиця Гончарна, будинок 8).

Проведення огляду місця події на території ТОВ «Керамічні маси Донбасу» добровільної згоди власників є неможливим, адже вказані особи є заінтересованими. Без ухвали суду слідчому буде відмовлено від проведення з метою подальшого знищення чи зміни речових доказів, що перебувають на території підприємства.

Згідно Інформаційної довідки речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна, завод по виробництву керамічної маси, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , належить ЗАТ «Керамічні маси Донбасу», код ЄДРПОУ: 32359731.

Беручи до уваги вищевикладене, з метою всебічного, повного та об`єктивного дослідження обставин кримінального правопорушення, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018051720000022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення в ході огляду свердловин для відбору води, фіксування показників лічильника, що перебувають на території заводу по виробництву керамічної маси, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , просить суд надати дозвіл на проведення огляду території заводу по виробництву керамічної маси, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , що належить ЗАТ «Керамічні маси Донбасу», код ЄДРПОУ: 32359731 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення в ході огляду свердловин для відбору води, фіксування показників лічильника.

Заслухавши думку слідчого та прокурора, які клопотання підтримали та оглянувши представлені матеріали, вважаю, що клопотання слід задовольнити виходячи з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на огляд житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право провести огляд житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Приймаючи до уваги, що для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування обставин кримінального правопорушення, органу досудового розслідування необхідно оглянути вказане приміщення, зазначене у клопотанні, вважаю за необхідне надати слідчому дозвіл на проведення огляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 233, 237 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Слов`янського відділу поліції ГУНП в Донецькій області лейтенанта поліції ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду, у кримінальному провадженні №4201805172000022 від 02 лютого 2018 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 240 ч. 2 КК України задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області лейтенанту поліції ОСОБА_4 на проведення огляду території заводу по виробництву керамічної маси, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , що належить ЗАТ «Керамічні маси Донбасу», код ЄДРПОУ: 32359731 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення в ході огляду свердловин для відбору води, фіксування показників лічильника.

Строк виконання ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Копію даної ухвали надіслати слідчому, прокурору.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали оголошено 08 лютого 2018 року о 08 год. 00 хв.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72098226
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду, у кримінальному провадженні №4201805172000022 від 02 лютого 2018 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 240 ч. 2 КК України

Судовий реєстр по справі —243/943/18

Ухвала від 07.02.2018

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Кузнецов Р. В.

Ухвала від 07.02.2018

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Кузнецов Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні