Ухвала
від 09.02.2018 по справі 475/1264/17
ДОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Доманівський районний суд Миколаївської області

вул. Центральна, 35 м. смт. Доманівка Доманівський район Миколаївська область Україна 56400

e-mail: inbox@dm.mk.court.gov.ua

Справа № 475/1264/17

Провадження № 2/475/76/18

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

та відкладення підготовчого судового засідання

09.02.2018смт. Доманівка

Доманівський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючої судді: Вадовської А.В.,

за участю секретаря: Кравець Л.В.,

представника позивача: ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду цивільну справу за позовом органу опіки та піклування Доманівської районної державної адміністрації Миколаївської області в інтересах малолітніх ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 до ОСОБА_5, третя особа орган опіки та піклування Маринівської сільської ради Доманівського району Миколаївської області про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

Позивач орган опіки та піклування Доманівської РДА Миколаївської області звернувся до суду з позовом в інтересах малолітніх ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 до ОСОБА_5, третя особа орган опіки та піклування Маринівської сільської ради Доманівського району Миколаївської області про позбавлення батьківських прав з підстав ухилення від виконання батьківських обов'язків по вихованню дітей.

Ухвалою судді від 22.12.2017 р. провадження у справі відкрите та призначене підготовче судове засідання на 25.01.2018 р., яке через неявку відповідача відкладене до 09.02.2018 р.

У підготовче судове засідання відповідач ОСОБА_5 повторно не з'явилася, не повідомивши причину неявки, тобто без поважної причини. У визначений судом строк відзив на позовну заяву не надала.

Від представника третьої особи органу опіки та піклування Маринівської сільської ради Доманівського району ОСОБА_6 надані письмові пояснення та клопотання про розгляд справи за відсутності представника.

Заслухавши думку представника позивача ОСОБА_1, яка не заперечувала проти проведення підготовчого судового засідання за відсутності відповідача та представника третьої особи, суд прийшов до висновку про можливість проведення підготовчого засідання за відсутності вказаних осіб.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 заявила клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_7 - батька малолітніх ОСОБА_2, ОСОБА_3.

Клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Зважаючи на те, що у разі задоволення позову про позбавлення батьківських прав, суд одночасно вирішує питання про стягнення аліментів на утримання дітей, а ОСОБА_7 є батьком малолітніх дітей ОСОБА_2, ОСОБА_3, рішення у справі може вплинути на його права та обов'язки. За такого він має бути залучений до участі у справі.

Відповідно до положень п.2 ч.2 ст.198 ЦПК Українипідготовче засідання підлягає відкладенню у випадку залучення до участі у справі третьої особи.

Керуючись ст.ст.53, 187, 197, 198 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Залучити ОСОБА_7, який проживає за адресою: 56425, с.Маринівка, вул.Механізаторів, 13, Доманівського району Миколаївської області, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору .

Надати ОСОБА_7 п'ятнадцятиденний строк з моменту отримання копії позовної заяви для дачі пояснень щодо позову, які мають відповідати положенням частин 3-6 ст.178, ст.181 ЦПК України.

Копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Зобов'язати представника позивача ОСОБА_1 у строк не пізніше двох днів з дня вручення цієї ухвали направити третій особі ОСОБА_8 копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Встановити позивачеві органу опіки та піклування Доманівської районної державної адміністрації Миколаївської області, відповідачеві ОСОБА_5, третій особі органу опіки та піклування Маринівської сільської ради п'ятиденний строк з моменту отримання пояснень третьої особи ОСОБА_7 для надання відповіді на пояснення.

Копія відповіді та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Відкласти підготовче судове засідання у справі через залучення до участі у справі третьої особи до 09.00 год. 05 березня 2018 р.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Cуддя : ОСОБА_9

Дата ухвалення рішення09.02.2018
Оприлюднено09.02.2018
Номер документу72103931
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —475/1264/17

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 23.11.2018

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Вадовська А. В.

Рішення від 13.07.2018

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Вадовська А. В.

Ухвала від 05.03.2018

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Вадовська А. В.

Ухвала від 09.02.2018

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Вадовська А. В.

Ухвала від 22.12.2017

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Вадовська А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні