Ухвала
від 08.02.2018 по справі 757/5980/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/5980/18-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 лютого 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням прокурора військової прокуратури Київського гарнізону ОСОБА_3 про арешт майна,-

В С Т А Н О В И В :

05.02.2018 прокурор військової прокуратури Київського гарнізону ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням про надання дозволу на арешт майна, в обґрунтування якого зазначив наступне.

За змістом клопотання Військовою прокуратурою Київського гарнізону здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017110350000199 від 12.10.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що громадянами ОСОБА_4 та ОСОБА_5 спільно із службовими особами підприємств оборонно-промислового комплексу, які розташовані на території м. Києва з метою фінансового та матеріального забезпечення терористичних груп (організацій) так званих «ДНР-ЛНР», налагодили протиправну схему постачання до Російської Федерації приладів і обладнання (транзистори, резистори, діоди, реле, мікросхеми тощо), які в подальшому використовуються для виготовлення продукції (зброї) в оборонно-промисловій сфері на території Російської Федерації, що застосовується проти українських військових формувань та державних силових структур під час проведення антитерористичної операції на Сході України.

Так, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , використовуючи свої зв`язки, закуповують вказану вище продукцію на військових складах, базах, підприємствах державного сектору економіки України.

Також установлено, що ОСОБА_4 та ОСОБА_5 поза митним контролем ввозять на територію України прилади і обладнання (транзистори, резистори, діоди, реле, мікросхеми тощо) з Російської Федерації, а потім реалізовують до ТОВ «Промелектроніка» (код ЄДРПОУ 24510970) та ТОВ «НТО Електрон» (код ЄДРПОУ 37856639), які в подальшому реалізовують «казану продукцію до державних підприємств оборонно-промислового комплексу України.

Разом з цим з матеріалів, які надійшли з ГУ КЗЕ СБ України на виконання доручення встановлено, що ОСОБА_5 кожну п`ятницю близько - години приїжджає до залізничного вокзалу (м. Київ, Вокзальна площа, 1) на автомобілі марки «Мазда - 3», д.н.з. НОМЕР_1 , та, знаходячись на автостоянці біля ресторану «Дрова» (м. Київ, Вокзальна площа, 2), передає запаковані в картоннітонні коробки радіоелектронні прилади та обладнання вантажнику залізничного вокзалу, який в подальшому їх відвантажує до пасажирського вагону потягу № 341/342 сполученням «Кишинів - Москва». Указані речі (коробки) прямують до м. Москва Російської Федерації поза митним контролем.

У ході досудового слідства, з метою пошуку, фіксації і перевірки причетності вищевказаних осіб до вчинення указаного тяжкого злочину, в рамках указаного кримінального провадження 02.02.2018 військовою прокуратурою Київського гарнізону спільно зі співробітниками оперативного підрозділу ГУ КЗЄ СБ України проводився ряд слідчих (розшукових) дій.

Так, з протоколу огляду місця події від 02.02.2018 проведено огляд вантажу, який перевозився у вагоні № 9 пасажирського поїзду сполученням Кишинів - Москва» пасажирами ОСОБА_6 та ОСОБА_7 на момент проведення огляду вказаний потяг перебував на колії залізничної станції «Хутір-Михайлівський», що у м. Дружба Сумської області.

У ході вказаного огляду виявлено та вилучено дорожню сумку червоного кольору, в якій знаходяться 5 коробок з мікросхемами, які упаковані окремо у картонних коробках меншого розміру, 1 поліетиленовий пакет з мікросхемами, електричні роз`єми в значній кількості, 5 програмно-часових приладів, 11 пластмасових планок в кожній з яких розміщено по 50 мікросхем, 11 картонних коробок з радіозапчастинами та 5 резисторів. В іншій дорожній червоно-синій сумці знаходилась значна кількість радіоплат та 50 тріодових плат.

03.02.2018 постановою слідчим першого відділу військової прокуратури Київського гарнізону у даному кримінальному проваджені зазначені речі визнано речовими доказами.

Про день і час судового засідання прокурор повідомлявся належним чином, не з`явився. Разом з тим, прокурор подав до суду заяву, за змістом якої просить розглядати клопотання про арешт майна за його відсутності, доводи і вимоги клопотання підтримав у повному обсязі. Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

На підставі ч. 2 ст. 172 КПК України, клопотання слідчого розглядається без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, оскільки це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

При вирішенні зазначеного клопотання слідчий суддя виходив із наступного:

Відповідно до ч. 10 ст. 170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Зважаючи на викладене, враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні прокурора, правове обґрунтування клопотання, яке відповідає положенням ст. ст. 167, 170, 171 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для накладення арешту на майно вилучене у ході проведення огляду проведено огляд багажу пасажирів ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , з метою забезпечення речових доказів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 131, 132, 171173, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора військової прокуратури Київського гарнізону ОСОБА_3 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на майно вилучене у ході проведення огляду проведено огляд багажу пасажирів ОСОБА_6 та ОСОБА_7 у вагоні №9 пасажирського поїзду сполученням «Кишинів -Москва» на колії залізничної станції «Хутір-Михайлівський», що у м. Дружба Сумської області, а саме: дорожню сумку червоного кольору в якій знаходяться 5 коробок з мікросхемами, які упаковані окремо у 7 меншого розміру картонних коробках, 1 поліетиленовий пакет з мікросхемами, електричні роз`єми в значній кількості, 5 програмно-часових приладів, 11 пластмасових планок в кожній з яких розміщено по 50 мікросхем, 11 картонних коробок з радіозапчастинами та 5 резисторів. В іншій дорожній червоно-синій сумці знаходилось значна кількість звичайних радіоплат та 50 тріодових плат.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню.

Підозрюваний, його захисник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Ухвала про накладення арешту може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72121447
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —757/5980/18-к

Ухвала від 08.02.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні