Вирок
від 12.02.2018 по справі 314/4894/17
ВІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 314/4894/17

Провадження № 1-кп/314/103/2018

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.02.2018 року м. Вільнянськ

Вільнянський районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження № 12017080210000968 від 06.09.2018 відносно

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с.Олександрівка Каланчацького району Херсонської області, громадянин України, має повну середню освіту, не працює, не одружений, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше судимий 08.12.2014 Каланчацьким районним судом Херсонської області за ч.2 ст.185 КК України до 2 років позбавлення волі. На підставі ст.71 КК України частково приєднане покарання за вироком Каланчацького районного суду Херсонської області від 17.11.2011 і визначене покарання 2 роки 6 місяців позбавлення волі. Звільнився 30.09.2016 по відбуттю строку покарання,

обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 185 КК України,

за участю прокурора ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_3 ,

ВСТАНОВИВ:

04.04.2017, в нічний час доби, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , маючи умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, діючи повторно, з корисливих мотивів, прийшов до території КУ «Вільнянський районний краєзнавчий музей» Вільнянської районної ради, розташованого за адресою: Запорізька область, м. Вільнянськ, вул. Соборна №41, де за допомогою фізичної сили рук, таємно, повторно, з корисливих мотивів, викрав 1 секцію чавунної огорожі, розміром 1,08x0,6м, вартістю 67 гривень.

У подальшому ОСОБА_3 , усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, не маючи на те законних підстав, розпорядився вищевказаним викраденим ним майном, на власний розсуд.

Після цього, 25.04.2017, в нічний час доби, ОСОБА_3 , продовжуючи свій злочинний умисел, знову прийшов до території КУ «Вільнянський районний краєзнавчий музей» Вільнянської районної ради, розташованого за адресою: Запорізька область, м. Вільнянськ, вул. Соборна №41, де за допомогою фізичної сили рук, таємно, повторно, з корисливих мотивів, викрав 3 секції чавунної огорожі, розміром 1,08x0,6м кожна, вартістю 67 гривень за 1 секцію.

У подальшому ОСОБА_3 , усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, не маючи на те законних підстав, розпорядився вищевказаним викраденим ним майном, на власний розсуд.

Далі, на початку травня 2017, в нічний час доби, ОСОБА_5 , продовжуючи свій злочинний умисел, знову прийшов до території КУ «Вільнянський районний краєзнавчий музей» Вільнянської районної ради, розташованого за адресою: Запорізька область, м. Вільнянськ, вул. Соборна №41, де за допомогою фізичної сили рук, таємно, повторно, з корисливих мотивів, викрав 2 секції чавунної огорожі, розміром 1,08x0,6м кожна, вартістю 67 гривень за 1 секцію.

У подальшому ОСОБА_3 , усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, не маючи на те законних підстав, розпорядився вищевказаним викраденим ним майном, на власний розсуд.

Після цього, в середині травня 2017, в нічний час доби, ОСОБА_3 , продовжуючи свій злочинний умисел, знову прийшов до території КУ «Вільнянський районний краєзнавчий музей» Вільнянської районної ради, розташованого за адресою: Запорізька область, м. Вільнянськ, вул. Соборна №41, де за допомогою фізичної сили рук, таємно, повторно, з корисливих мотивів, викрав 3 секції чавунної огорожі, розміром 1,08x0,6м кожна, вартістю 67 гривень за 1 секцію.

У подальшому ОСОБА_3 , усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, не маючи на те законних підстав, розпорядився вищевказаним викраденим ним майном, на власний розсуд.

Далі, 12.07.2017 в нічний час доби, ОСОБА_3 , продовжуючи свій злочинний умисел, знову прийшов до території КУ «Вільнянський районний краєзнавчий музей» Вільнянської районної ради, розташованого за адресою: Запорізька область, м. Вільнянськ, вул. Соборна №41, де за допомогою фізичної сили рук, таємно, повторно, з корисливих мотивів, викрав 3 секції чавунної огорожі, розміром 1,08x0,6м кожна, вартістю 67 гривень за 1 секцію.

У подальшому ОСОБА_3 , усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, не маючи на те законних підстав, розпорядився вищевказаним викраденим ним майном, на власний розсуд.

Тим самим, своїми умисними діями ОСОБА_3 умисно, таємно, повторно, з корисливих мотивів, вчинив крадіжку майна, що належить КУ «Вільнянський районний краєзнавчий музей» Вільнянської районної ради, в результаті чого спричинив вказаній установі матеріальні збитки на загальну суму 804 гривні.

У судовому засіданні ОСОБА_3 після роз`яснення йому судом суті обвинувачення повністю визнав свою вину в пред`явленому обвинуваченні, обставини, викладені в обвинувальному акті, та заявлений цивільний позов, у вчиненому щиро розкаявся.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 пояснив суду, що підтверджує всі обставини, зазначені в обвинувальному акті, а також те, що металеві секції після крадіжки здавав у пункті прийому металобрухту, виручені кошти використовував на власні потреби. У скоєному щиро розкаюється. Також надав суду квитанцію про часткове відшкодування потерпілій особі спричиненої шкоди в розмірі 500 грн.

З урахуванням повного визнання обвинуваченим своєї вини у вчиненні злочину, суд, відповідно до ч. 3 ст. 349 КПК України, визнав недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, обмежившись допитом обвинуваченого та дослідженням матеріалів, що характеризують його особу.

Учасники судового провадження проти зазначеного не заперечили. При цьому судом з`ясовано правильність розуміння учасниками судового провадження змісту цих обставин, встановлено добровільність їх позицій, а також роз`яснено, що вони позбавляються права оскаржити ці обставини у апеляційному порядку.

Дослідивши та оцінивши в сукупності вищезазначені докази, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого повністю доведена дослідженими доказами, та кваліфікує його дії за ч.2 ст.185 КК України як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно.

Обставин, що обтяжують покарання, судом не встановлено.

Обставинами, що пом`якшує покарання, є визнання вини, щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю злочину.

При призначенні покарання ОСОБА_3 суд враховує позицію сторони обвинувачення, ступінь тяжкості вчиненого ним злочину, який відповідно ст.12 КК України відноситься до категорії середньої тяжкості; обставини, що пом`якшують покарання, а саме: активне сприяння розкриттю злочину, повне визнання своєї вини, щире каяття в скоєному, дані про особу винного, який раніше судимий, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, за місцем проживання характеризується позитивно, належну процесуальну поведінку обвинуваченого, часткове відшкодування шкоди потерпілій особі, та вважає за необхідне з метою виправлення обвинуваченого та попередження вчинення ним нових злочинів призначити йому покарання у межах санкції статті, за якою кваліфіковані дії обвинуваченого, у вигляді позбавлення волі із застосуванням ст.ст. 75,76 КК України.

Цивільний позов потерпілої особи КУ «Вільнянський районний краєзнавчий музей» задовольнити частково на суму 304,00 грн., враховуючи, що обвинуваченим згідно квитанції від 12.02.2018 сплачено на рахунок потерпілої особи 500грн.

Клопотання про обрання, зміну чи скасування запобіжного заходу обвинуваченому під час судового розгляду не заявлялось.

Речові докази відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 368, 369, 373, 374 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Визнати ОСОБА_3 винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.185 КК України та призначити йому покарання у вигляді 2 (двох) років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_3 від призначеного покарання з випробовуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік.

На підставі ст.76 КК України покласти на ОСОБА_3 обов`язки: періодично з`являтись на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Цивільний позов потерпілої особи задовольнити частково, стягнувши з ОСОБА_3 на користь КУ «Вільнянський районний краєзнавчий музей» Вільнянської районної ради ЄДРПОУ: 39079848, поштова адреса: 70002, Запорізька область, м. Вільнянськ, вул. Соборна, буд.41 суму в розмірі 304,00 грн.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Вирокможебутиоскарженийдо апеляційногосуду Запорізької області черезВільнянський районний суд Запорізької областіпротягомтридцятиднів з дня проголошення, а обвинуваченим, який знаходиться під вартою, - в той же строк з моменту вручення йому копії вироку.

Копію вироку негайно після проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Суддя: ОСОБА_6

12.02.2018

СудВільнянський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення12.02.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72139156
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —314/4894/17

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 14.02.2019

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Вирок від 12.02.2018

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 03.01.2018

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 29.11.2017

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні