Ухвала
від 02.02.2018 по справі 279/430/18
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

провадження №1-кс/279/98/18

Справа № 279/430/18

У Х В А Л А

І М Е Н ЕМ У К Р А Ї Н И

"02" лютого 2018 р. м. Коростень

Слідчий суддя Коростенського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018060060000133 від 15 січня 2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1ст.366 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів,

У С Т А Н О В И В:

В клопотанні слідчого зазначено, що в грудні 2017 року невстановлена особа ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), шляхом внесення недостовірних відомостей про завершення будівельних робіт підробила офіційні документи акти виконаних робіт з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ) щодо виконаних будівельних робіт згідно укладеного договору «Капітальний ремонт котельні Поліської загальноосвітньої школи I-III ступенів по АДРЕСА_1 », які станом на 10.01.2018 не завершені, а знаходяться на початковому етапі.

За вищезазначеним фактом слідчим відділенням Коростенського ВП 15.01.2018 розпочато кримінальне провадження №12018060060000133 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

В ході досудового розслідування стало відомо, що 07.12.2017 року між ІНФОРМАЦІЯ_3 в особі сільського голови ОСОБА_4 , що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з одного боку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в особі директора ОСОБА_5 , що діє на підставі протоколу загальних зборів учасників, уклали договір №17-10-2017 на виконання будівельних робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт котельні ІНФОРМАЦІЯ_4 по АДРЕСА_1 » на суму 784 308 грн. 00 коп. Згідно умов договору закінчення робіт та передача об`єкта має бути не пізніше 31.12.2017.

У ході перевірки законності використання бюджетних коштів Коростенського району Житомирської області здійснено виїзд за адресою розташування Поліської загальноосвітньої школи I-III ступенів по АДРЕСА_1 . Під час якого, станом на 10.01.2018 роботи по вищевказаному об`єкту не виконані в повному обсязі.

Таким чином, посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_5 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », перебуваючи в злочинній змові, зловживаючи службовим становищем, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-3, КБ-2в, привласнили бюджетні кошти в значній сумі.

З метою встановлення істотних обставин, які мають значення та відносяться до предмету доказування, а саме передбачені п.3 ч. 1 ст. 91 КПК України, визначення правильної кваліфікації, існує обґрунтована потреба в проведенні будівельно-технічної експертизи по об`єкту будівництва: «Капітальний ремонт котельні Поліської загальноосвітньої школи I-III ступенів по АДРЕСА_1 »

В ході виконання доручення виникла необхідність у вивченні документів стосовно проведення будівельно-монтажних робіт по об`єкту: «Реконструкція-термомодернізація будівлі Горщиківського ДНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » за адресою: АДРЕСА_2 ».

Оригінали документів знаходяться за юридичною адресою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), АДРЕСА_3 , а саме: проектно-кошторисна документація; договори про виконання робіт (зі змінами та доповненнями); договори генпідряду та субпідряду; акти прихованих робіт; документи щодо якості відповідності та походження матеріалів, які використовувались під час робіт; платіжні первинні бухгалтерські документи; акти виконаних робіт (форми КБ-2в); довідки про вартість виконаних робіт (форми КБ-3); договірна ціни; ресурсні відомості; розрахунки загальновиробничих витрат; документи щодо здійснення технічного нагляду; документи щодо здійснення авторського нагляду; декларації про початок виконання будівельних робіт; декларації готовності об`єкту до експлуатації. Дані документи мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази.

Слідчий , прокурор в судове засідання не з"явились, а тому відповідно до ч.4 ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що воно підлягає до задоволення, виходячи з таких підстав.

У відповідності до вимог ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх.

За правилами ч.2 ст.93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК України.

Таким чином, з врахуванням того, що у матеріалах кримінального провадженню вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищезазначена документація має значення доказу по кримінальному провадженні, та необхідна для проведення будівельно-технічної експертизи, а також те, що в інший спосіб отримання необхідних відомостей неможливо, з метою недопущення знищення та внесення змін до вищезазначеної документації, слідчий суддя вважає необхідним клопотання задовольнити.

Дії, передбачені ст.159, ст.162 КПК України є заходами забезпечення кримінального провадження, дозвіл на застосування яких надає слідчий суддя суду першої інстанції, при цьому відомості щодо таких дій не становлять державної таємниці, тобто тимчасовий доступ полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 159- 166 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Надати слідчому СВ Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , або за його дорученням старшому оперуповноваженому в ОВС УЗЕ в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_7 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_8 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_9 , оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_10 , оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_12 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_13 , оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_14 , тимчасовий доступ до документів, а саме: оригінали документів стосовно проведення робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт котельні ІНФОРМАЦІЯ_4 по АДРЕСА_1 », що знаходяться за юридичною адресою в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), АДРЕСА_3 , а саме: проектно-кошторисна документація; договори про виконання робіт (зі змінами та доповненнями); договори генпідряду та субпідряду; акти прихованих робіт; документи щодо якості відповідності та походження матеріалів, які використовувались під час робіт; платіжні первинні бухгалтерські документи; акти виконаних робіт (форми КБ-2в); довідки про вартість виконаних робіт (форми КБ-3); договірна ціни; ресурсні відомості; розрахунки загальновиробничих витрат; документи щодо здійснення технічного нагляду; документи щодо здійснення авторського нагляду; декларації про початок виконання будівельних робіт; декларації готовності об`єкту до експлуатації та інших документів, що стосуються кримінального провадження.

Відповідно до ст.165 КПК України - "1. Особа, яка зазначена в ухвалі слідчої - судді про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. 2. Зазначена в ухвалі слідчої- судді особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. 3. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. 4. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Роз`яснити, що згідно ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. 2. У разі якщо дозвіл на проведення обшуку надано за клопотанням сторони захисту, слідчий суддя, суд доручає забезпечення його проведення слідчому, прокурору або органу внутрішніх справ за місцем проведення слідчих дій. Проведення обшуку здійснюється за участю особи, за клопотанням якої надано дозвіл на його проведення, згідно з положеннями цього Кодексу.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Коростенського

міськрайонного суду

Житомирської області ОСОБА_15

Дата ухвалення рішення02.02.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72168357
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —279/430/18

Ухвала від 17.04.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Коваленко В. П.

Ухвала від 02.02.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Коваленко В. П.

Ухвала від 02.02.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Коваленко В. П.

Ухвала від 02.02.2018

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Коваленко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні