Ухвала
від 14.02.2018 по справі 905/2646/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр.Науки, 5

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

14.02.2018р. Справа № 905/2646/17

За заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛЛОІНВЕСТ ЛТД» , м.Краматорськ, Донецька область

про банкрутство

ліквідатор ОСОБА_2 - голова ліквідаційної комісії

Суддя господарського суду Донецької області М.О. Лейба

Представники:

від кредиторів: не з'явилися

від ліквідатора: ОСОБА_3 - за довіреністю №б/н від 10.11.17р.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 21.11.17р. прийнято до розгляду заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛЛОІНВЕСТ ЛТД» , м.Краматорськ, Донецька область про порушення провадження у справі про банкрутство на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Ухвалою господарського суду Донецької області від 04.12.17р. за результатами підготовчого засідання порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛЛОІНВЕСТ ЛТД» , м.Краматорськ, Донецька область на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ; введено мараторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою господарського суду Донецької області від 11.12.17р. ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛЛОІНВЕСТ ЛТД» , м.Краматорськ, Донецька область визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 11.12.18р., ліквідатором по справі призначено голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2

12.12.17р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет за номером 47818 оприлюднено повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Ліквідатором за результатами проведеної роботи суду надані звіт та ліквідаційний баланс для затвердження.

Ухвалою господарського суду від 26.01.18р. розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу призначено на 08.02.18р.

07.02.18р. в доповнення до поданого звіту ліквідатором до суду надано клопотання про долучення до матеріалів справи додаткових документів.

Надані додаткові документи долучені до матеріалів справи.

Ухвалою суду від 08.02.18р. розгляд звіту та ліквідаційного балансу відкладено на 14.02.18р.

14.02.18р. до суду від ліквідатора надійшли уточнений звіт про проведену роботу станом на 13.02.18р., ліквідаційний баланс та реєстр вимог кредиторів станом на 13.02.18р., та інші додаткові документи.

Надані документи долучені до матеріалів справи.

У судове засідання 14.02.18р. представники кредиторів не з'явилися; про місце, час та дату слухання справи були повідомлені належним чином; про причини не явки суд не повідомлено. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

У випадку не з'явлення в засідання господарського суду представників обох сторін або однієї з них справа може бути розглянута без їх участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору.

Зазначений висновок збігається з правовою позицією Вищого господарського суду України, викладеною у постанові Пленуму від 26.12.2011р. №18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» із змінами і доповненнями, внесеними постановами Пленуму Вищого господарського суду України та у інформаційному листі від 15.03.2015р. №01-08/140 «Про деякі питання запобігання зловживанню процесуальними правами у господарському судочинстві» .

Розглянувши у судовому засіданні 14.02.2017р. звіт та ліквідаційний баланс, перевіривши наявні в матеріалах справи документи, заслухавши пояснення та доводи представника ліквідатора, суд встановив:

На виконання вимог ст.41 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в ході ліквідаційної процедури з метою встановлення належних банкруту всіх видів майнових активів (майна та майнових прав), які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та які в подальшому підлягають реалізації з метою задоволення вимог кредиторів та витрат, пов'язаних з процедурою ліквідації, ліквідатором вжито необхідних заходів з пошуку та виявлення майнових активів банкрута.

Так, ліквідатором проведено інвентаризацію майна банкрута та направлені запити до відповідних державних органів та установ, що здійснюють реєстрацію та облік рухомого і нерухомого майна, у тому числі до: Державної авіаційної служби України, Головного управління Держпраці у Донецькій області, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Регіонального сервісного центру МВС України в Донецькій області, органу державної виконавчої служби, Головного управління Держпромспоживслужби в Донецькій області, банківських установ, податкового органу, Державного підприємства Український інститут інтелектуальної власності .

За результатами проведених заходів та отриманих довідок встановлено відсутність зареєстрованих за боржником об'єктів права власності (повітряних та морських суден, транспортних засобів, сільськогосподарської техніки, великовантажних та інших технологічних транспортних засобів, тощо); відсутність банкрута серед власників, які володіють значним пакетом акцій емітентів. Виконавчі документи, щодо стягнення з банкрута грошових коштів на користь юридичних та фізичних осіб, на виконанні в органах державної виконавчої служби відсутні.

Згідно Інформаційної довідки з реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного рєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, відомості щодо права власності на нерухоме/рухоме майно за ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛОІНВЕСТ ЛТД» (код ЄДРПОУ 39928826) відсутні.

Згідно довідки податкового органу за банкрутом обліковуються рахунки в ГУ ПАТ Ощадбанк , ПАТ Діамантбанк , м.Київ.

Згідно довідок ГУ ПАТ Ощадбанк №222 від 27.11.17р. та ПАТ Діамантбанк №39/38л від 11.08.18р. відкриті рахунки, що обліковувалися за ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛОІНВЕСТ ЛТД» , відсутні.

Ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включені вимоги: ТОВ ДАРТ ПРОЕКТ , м.Київ, ПАТ Діамантбанк , м.Київ.

Інші кредитори з заявами про визнання грошових вимог до боржника до господарського суду Донецької області не зверталися.

За поясненнями представника ліквідатора та відповідно до поданого звіту:

- грошові кошти в сумі 600,00грн., які обліковувалися в касі банкрута станом на час порушення справи про банкрутство, направленні на погашення витрат в ході ліквідаційної процедури;

- первинні документи до архівної установи не передавалися, у зв'язку з їх відсутністю.

Іншого нерухомого та рухомого майна відповідно до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , яке є основним джерелом формування ліквідаційної маси, у підприємства - банкрута не виявлено.

Подані ліквідатором звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута станом на 22.01.18р. підтверджують факт неможливості погашення боржником кредиторської заборгованості та відповідають його дійсному майновому стану.

У зв'язку з відсутністю майнових активів, кредиторські вимоги шостої черги залишились незадоволеними.

Заперечень та зауважень до звіту ліквідатора суду не надано.

Відповідно до ч.2 ст.46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна, суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Згідно ч.5 ст.45 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

В силу ч.4 ст.83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

У разі затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому ст.46 вищевказаного закону, господарський суд на підставі ст.83 Закону закриває провадження у справі про банкрутство боржника.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що ліквідатором вчинено всі належні дії з ліквідації банкрута та надано суду документи, що підтверджують завершення ліквідаційної процедури, тому є підстави для затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута та закриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст.2, 8, 37- 46, п.6 ч.1, ч.4 ст.83, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст.ст.3, 12, 46, 86, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України в редакції Закону №2147-VIII від 03.10.2017р., суд

У Х В А Л И В :

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛЛОІНВЕСТ ЛТД» , м.Краматорськ, Донецька область.

Ліквідувати юридичну особу - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛЛОІНВЕСТ ЛТД» (84301, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Двірцева, буд. 12; код ЄДРПОУ 39928826).

Кредиторські вимоги, які не були заявлені в установлений Законом строк або відхилені господарським судом, вважати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Провадження у справі №905/2646/17 закрити.

Копію ухвали направити особам, переліченим в ст.46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та органу ДВС.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та відповідно до підпункту 17.5 пункту 17 Розділу ХІ "Перехідні положення" ГПК України може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного господарського суду через господарський суд Донецької області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів дня її проголошення.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі http://dn.arbitr.gov.ua .

В судовому засіданні оголошено вступну та резулятивну частини ухвали.

Повний текст ухвали складено та підписано 14.02.18р.

Суддя М.О. Лейба

Дата ухвалення рішення14.02.2018
Оприлюднено14.02.2018
Номер документу72176623
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство ліквідатор ОСОБА_2 - голова ліквідаційної комісії

Судовий реєстр по справі —905/2646/17

Ухвала від 14.02.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 08.02.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 26.01.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Постанова від 11.12.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 04.12.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 21.11.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні