Ухвала
від 23.01.2018 по справі 760/2994/18
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 760/2994/18

№1-кс/760/2177/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 лютого 2018 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Солом`янського управління поліції ГУ НП у місті Києві ОСОБА_4 , за погодженням із прокурором Київської місцевої прокуратури №9 ОСОБА_3 про дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки міста Київ, громадянки України, яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , з метою її приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, -

ВСТАНОВИВ:

До Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого Солом`янського управління поліції ГУ НП у місті Києві ОСОБА_4 , погодженого прокурором Київської місцевої прокуратури №9 ОСОБА_3 про дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_5 , з метою приводу до суду для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Клопотання обґрунтоване тим, щоСлідчим відділом Солом`янського управління поліції ГУ НП у місті Києві проводиться досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016100090012575 від 26.10.2016 року, за ознаками вчинення кримінального правоп орушення, передбаченого ч. 2 ст.191, ч. 3 ст.191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 09.04.2012 pоку, на підставі наказу №68к, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 призначено на посаду касира-оцінювача ПТ «Ломбард «Сейф» ТОВ «КАРАТ-КРЕДИТ» код ЄДРПОУ 36509583.

Того ж дня, між ПТ «Ломбард «Сейф» ТОВ «КАРАТ-КРЕДИТ» в особі директора ОСОБА_6 та ОСОБА_5 укладений договір про повну індивідуальну матеріальну відповідальність.

15.08.2012 року на підставі наказу №75к ОСОБА_5 переведено на посаду Завідуючого відділенням згідно заяви на постійну основу.

02 січня 2013 року, на підставі довіреності №7 ПТ Ломбард Сейф ТОВКарат-Кредит і компанія, в особі директора ОСОБА_7 , уповноважило ОСОБА_5 представляти інтереси і виконувати від імені Товариства дії, необхідні для здійснення господарсько-фінансової діяльності Відділення.

У невстановлений слідством час, у ОСОБА_5 , яка будучи завідуючою відділення, діючи з корисливих спонукань, всупереч врегульованих законом суспільним відносинам у сфері власності та всупереч інтересам ПТ «Ломбард «Сейф» ТОВ «КАРАТ-КРЕДИТ» код ЄДРПОУ 36509583, визначила для себе предметом злочинного посягання грошові кошти, які перебували у касі ломбардного відділення, розташованого за адресою м. Київ. вул. Гетьмана, 25А,як додаткове джерело доходу, з метою збагачення за рахунок матеріальних цінностей підприємства (грошових коштів) шляхом внесення до офіційних документів, а саме договорів фінансового кредиту та закладу майна до ломбарду завідомо неправдивих відомостей щодо здачі громадянами до Товариства техніки.

За результатами проведеної інвентаризації виявлено: нестачу виробів з дорогоцінних металів та побутової техніки оціночною вартістю на загальну суму 641112,55 грн. під які видано кредит на загальну суму 591 331,91 грн.; нестачу інкасованих виробів з дорогоцінних металів на загальну суму 229503,80 грн. під які видано кредит на загальну суму 220626,05 грн.; нестачу коштів в касі на загальну суму 14805,52 грн.

Згідно письмових пояснень ОСОБА_5 остання повідомила, що з метою отримання коштів для особистих потреб, вироби з дорогоцінних металів, які надавалися клієнтами згідно з договорами фінансового кредиту до Повного товариства Ломбард Сейф ТОВ Карат-Кредит вона перезакладала в інші ломбарди м.Києва, а отримані кошти витрачала на свої власні потреби, а також для погашення відсотків за користування раніше укладеними кредитами, з метою приховування своїх незаконних дій. У зв`язку з чим ОСОБА_7 прийнято рішення викупити з інших ломбардів м.Києва вироби із золота, які ОСОБА_5 перезаклала.

Крім цього, ОСОБА_5 у своєму поясненні повідомила, що були випадки коли вона від імені Повного товариства Ломбард Сейф ТОВ Карат-Кредит укладала договори фінансового кредиту зі своїми знайомими без надання ними предметів застави і видавала грошові кошти у сумах вказаних у таких договорах.

17.11.2016 року ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку міста Києва, громадянку України, яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України.

Проведеними слідчо - оперативними розшуковими заходами встановлено, що 26.10.2016 року, ОСОБА_5 перетнула державний кордон України та поїхала до Москви, Російської Федерації, з метою переховування від правоохоронних органів.

18.11.2016 року, підозрювану ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 оголошено в розшук.

З метою уникнення притягнення до кримінальної відповідальності, усвідомлюючи тяжкість вчиненого злочину та невідворотність покарання, ОСОБА_5 переховується від органів досудового розслідування, що свідчить про неможливість запобігання ризикам шляхом застосування більш м`яких запобіжних заходів, слідчий просив надати дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_5 .

В судовому засіданні прокурор клопотання про надання дозволу на затримання підозрюваної ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою її приводу до суду для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - підтримав з зазначених вище підстав та просив задовольнити.

Заслухавши слідчого, прокурора, дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження, приходжу до наступного висновку.

Згідно ст. 188 КПК України прокурор, слідчий за погодженням з прокурором має право звернутися із клопотанням про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Це клопотання може бути подане: 1) одночасно з поданням клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або зміни іншого запобіжного заходу на тримання під вартою; 2) після подання клопотання про застосування запобіжного заходу і до прибуття підозрюваного, обвинуваченого до суду на підставі судового виклику; 3) після неприбуття підозрюваного, обвинуваченого за судовим викликом для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсутності у слідчого, суду на початок судового засідання відомостей про поважні причини, що перешкоджають його своєчасному прибуттю.

Згідно ч. 2 ст. 189 КПК України клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою приводу розглядається слідчим суддею, судом негайно після одержання цього клопотання.

Відповідно до ч. 3 ст. 189 КПК України розгляд клопотання здійснюється в закритому судовому засіданні за участю прокурора.

Заслухавши доводи прокурора, дослідивши матеріали поданого клопотання, проаналізувавши докази на обґрунтування клопотання в їх сукупності, прихожу до висновку що клопотання підлягає задоволенню, тому враховуючи вищезазначене вважаю, що є достатні підстави для надання дозволу на затримання підозрюваної, так як остання переховується від органів досудового розслідування.

На підставі викладеного та керуючись статтями 42, 131, 132, 176-178, 183, 187-190, 372 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого Солом`янського управління поліції ГУ НП у місті Києві ОСОБА_4 , за погодженням із прокурором Київської місцевої прокуратури №9 ОСОБА_3 про дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки міста Київ, громадянки України, яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , з метою її приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити.

Надати дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки міста Київ, громадянки України, яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , з метою її приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після затримання підозрюваної ОСОБА_5 , доставити до Солом`янського районного суду м. Києва не пізніше тридцяти шести годин з моменту її затримання, а також негайно вручити копію даної ухвали підозрюваній.

Ухвала про дозвіл на затримання з метою приводу втрачає законну силу з моменту:

1) приводу підозрюваної ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до суду;

2) закінчення строку дії ухвали, зазначеного в ній, або закінчення шести місяців із дати постановлення ухвали, у якій не зазначено строку її дії;

3) відкликання ухвали прокурором.

Копію ухвали направити для виконання до Солом`янського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві та для контролю до Київської місцевої прокуратури №9.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.01.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу72198385
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Судовий реєстр по справі —760/2994/18

Ухвала від 23.01.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Антипова І. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні