Ухвала
від 15.02.2018 по справі 520/925/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/925/18

Провадження № 2/520/3642/18

УХВАЛА

15.02.2018 року

Київський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого - судді Калініченко Л.В.

при секретарі - Єгоровій Н.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Одесі питання про виправлення описки в мотивувальній частині рішення Київського районного суду міста Одеси від 07.02.2018 року по цивільній справі №520/925/18 за позовом ОСОБА_1, Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАМБОС до Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Південний про зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Київського районного суду міста Одеси перебувала цивільна справа №520/925/18 за позовом ОСОБА_1, Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАМБОС до Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Південний про зобов'язання вчинити певні дії .

За наслідком розгляду вказаної справи, 07.02.2018 року Київським районним судом міста Одеси ухвалено рішення, яким позов ОСОБА_1, Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАМБОС до Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Південний про зобов'язання вчинити певні дії - задоволено частково. Зобов'язано Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк Південний укласти з Товариством з обмеженою відповідальністю ЛАМБОС договір банківського рахунку та відкрити поточний розрахунковий рахунок. У задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Південний про зобов'язання вчинити певні дії - відмовлено. Стягнуто з Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Південний на користь Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАМБОС витрати по сплаті судового збору в сумі 1762 гривні 00 копійок.

Судом встановлено, що в мотивувальній частині рішення Київського районного суду міста Одеси від 07.02.2018 року судом допущено описку та помилково зазначено назву компанії, як: ІМПЕКС ПРОВАЙДЕР ЛТД., замість вірного - ІМЕКС ПРОВАЙДЕР ЛТД.

Сторони у судове засідання з вирішення питання щодо виправлення описки в рішенні суду не з'явились.

У відповідності до вимог ст. 269 ЦПК України, питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

У зв'язку з чим, судом було ухвалено провести розгляд питання щодо виправлення описки в рішенні суду в судовому засіданні за відсутності сторін по справі.

Згідно зі ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Судове рішення повинно бути точним. Помилки у тексті судового рішення, зумовлені арифметичними помилками або описками, що стосуються істотних обставин або ускладнюють виконання рішення, можуть бути усунуті судом, який ухвалив рішення або ухвалу. Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Помилки можуть бути виправлені в ухвалі або в рішенні суду не залежно від того чи набрало воно законної сили і чи воно виконане.

Враховуючи вищевикладене, перевіривши обставини справи, оскільки судом встановлено, що в мотивувальній частині рішення Київського районного суду міста Одеси від 07.02.2018 року по цивільній справі №520/925/18 допущено описку та помилково зазначено назву компанії, як: ІМПЕКС ПРОВАЙДЕР ЛТД., замість вірного - ІМЕКС ПРОВАЙДЕР ЛТД., суд вважає, що вказану описку за необхідно виправити з власної ініціативи суду.

Керуючись ст. 269 ЦПК України, п. 15.5 Перехідних положень Розділу ХІІІ ЦПК України , суд,

УХВАЛИВ:

Виправити описку в мотивувальній частині рішення Київського районного суду міста Одеси від 07 лютого 2018 року по цивільній справі №520/925/18 за позовом ОСОБА_1, Товариства з обмеженою відповідальністю ЛАМБОС до Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк Південний про зобов'язання вчинити певні дії, зазначивши вірно назву компанії, як: ІМЕКС ПРОВАЙДЕР ЛТД. , замість помилкового: ІМПЕКС ПРОВАЙДЕР ЛТД. .

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області шляхом подання до Київського районного суду м. Одеси апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Головуючий Калініченко Л. В.

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення15.02.2018
Оприлюднено16.02.2018
Номер документу72221403
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —520/925/18

Ухвала від 15.02.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Рішення від 07.02.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 07.02.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Рішення від 07.02.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 25.01.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні