Ухвала
від 14.02.2018 по справі 592/1575/18
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/1575/18

Провадження № 1-кс/592/728/18

УХВАЛА

Про тимчасовий доступ до речей і документів

14 лютого 2018 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , старшого слідчого СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області капітана поліції ОСОБА_3 , розглянув клопотання старшого слідчого СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017201010000100 від 03.04.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасника судового провадження слідчого ОСОБА_3 , -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернулася з клопотанням, погодженим з прокурором, про доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Вимоги мотивує тим, що в квітні 2017 року між Державним ліцеєм-інтернатом з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та фізичними особами підприємцями: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 за результатами проведення аукціону на веб-порталі ІНФОРМАЦІЯ_2 укладені договори поставки на придбання продовольчих товарів.

Пізніше між Державним ліцеєм-інтернатом з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_1 та фізичними особами підприємцями: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 за короткий термін часу неодноразово укладено ряд додаткових угод про збільшення ціни на 10% за одиницю товару без зміни суми договору поставки, у зв`язку з підвищенням ринкової ціни, однак зазначене підвищення ринкової ціни на даний час не знайшло свого підтвердження та обґрунтування, в свою чергу посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_1 не вжито заходів щодо перевірки та встановлення коливання ринкових цін на придбані товари. Внаслідок укладення додаткових угод вартість продукції зросла та стала вищою за пропозиції, які пропонували інші учасники торгів.

Враховуючи вищевикладене, з метою встановлення причин та законних підстав неодноразового укладення між ІНФОРМАЦІЯ_3 з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_1 та фізичними особами підприємцями: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 за короткий термін часу ряду додаткових угод до договорів поставки про збільшення ціни на 10% за одиницю товару, отримання доказів вчиненого кримінального правопорушення та встановлення інших обставин справи, у слідства виникла необхідність вилучити та долучити до матеріалів вказаного провадження документи щодо здійснення Державним ліцеєм-інтернатом з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І.Г. Харитоненка державної закупівлі продуктів харчування у фізичних осіб підприємців: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Вказані документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Заслухавши думку слідчого, яка клопотання підтримала із зазначених в ньому підстав та просила задовольнити, вивчивши матеріали клопотання, вважаю його обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню. Так, заявлені слідчим документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , самі по собі та в сукупності з іншими документами можуть містити відомості, які є доказами, що самостійно чи в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме нададуть можливість встановити причини та законні підстави неодноразового укладення договорів про збільшення ціни на 10% за одиницю товару.

Крім того не можливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 160, 163 КПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Надати тимчасовий доступ до документів зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість вилучити оригінали зазначених документів для запобігання їх можливому знищенню.

2. Документи, до яких повинен бути наданий тимчасовий доступ:

Оригінали документів чи належним чином завірені копії, а саме:

договори поставки №19 та №20 від 01.04.2017 року, укладені між Державним ліцеєм-інтернатом з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_1 та фізичною особою підприємцем ОСОБА_6 (код НОМЕР_2 ), та документи до даних договорів, такі як: додаткові угоди, платіжні доручення, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, специфікації до договорів, заяви ФОП ОСОБА_6 про збільшення ціни на 10% за одиницю товару, додані до заяв документи, що свідчать про збільшення ринкової ціни та довідки з ІНФОРМАЦІЯ_4 про середні споживчі ціни на окремі продовольчі товари, та інші документи, на підставі яких здійснюється зміна ціни товару;

договір поставки №17 від 01.04.2017 року, укладений між Державним ліцеєм-інтернатом з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_1 та фізичною особою підприємцем ОСОБА_5 (код НОМЕР_3 ), та документи до даного договору, такі як: додаткові угоди, платіжні доручення, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, специфікації до договорів, заяви ФОП ОСОБА_5 про збільшення ціни на 10% за одиницю товару, додані до заяв документи, що свідчать про збільшення ринкової ціни та довідки з ІНФОРМАЦІЯ_4 про середні споживчі ціни на окремі продовольчі товари, та інші документи, на підставі яких здійснюється зміна ціни товару;

договір поставки №18 від 01.04.2017 року, укладений між Державним ліцеєм-інтернатом з посиленою військово-фізичною підготовкою ІНФОРМАЦІЯ_1 та фізичною особою підприємцем ОСОБА_4 (код НОМЕР_4 ), та документи до даного договору, такі як: додаткові угоди, платіжні доручення, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, специфікації до договорів, заяви ФОП ОСОБА_4 про збільшення ціни на 10% за одиницю товару, додані до заяв документи, що свідчать про збільшення ринкової ціни та довідки з ІНФОРМАЦІЯ_4 про середні споживчі ціни на окремі продовольчі товари, та інші документи, на підставі яких здійснюється зміна ціни товару.

Установа, яка має надати тимчасовий доступ до документів ІНФОРМАЦІЯ_5 з посиленою військово-фізичною підготовкою « ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

3. Строк дії ухвали тридцять днів з дня постановлення ухвали.

4. Право тимчасового доступу до документів надається старшому слідчому СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 та/або за дорученням відповідному співробітнику оперативного підрозділу Сумського ВП ГУНП в Сумській області.

Відповідно до вимог ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена, крім ухвал про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження.

Примірник 2 та завірену копію - надано слідчому.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.02.2018
Оприлюднено28.02.2023

Судовий реєстр по справі —592/1575/18

Ухвала від 14.02.2018

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Фоменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні