Ухвала
від 19.02.2018 по справі 133/2784/15-ц
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

133/2784/15-ц

У Х В А Л А

19.02.2018

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

В складі головуючого - судді Сороки Д.В.

за участю :

секретаря Пясковської Н.А.

позивача ОСОБА_1

представника позивача адвоката ОСОБА_2

представника відповідачів:

ОСОБА_3 , ОСОБА_4 адвоката ОСОБА_5

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Сестринівської сільської ради Козятинського району Вінницької області, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на спадкове майно,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 25.01.2018 провадження по справі було зупинено в зв'язку з розглядом відводу судді Сороки Д.В.

Ухвалою Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 26.01.2018 у задоволенні заяви про відвід судді було відмовлено.

31.01.2018 відновлено провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Сестринівської сільської ради Козятинського району Вінницької області, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на спадкове майно та призначено підготовче судове засідання 19.02.2018 о 14:30 год.

24.01.2018 на адресу Козятинського міськрайонного суду надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_4 та ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про встановлення факту прийняття спадщини, визнання права на земельну частку пай та житловий будинок.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідачів- адвокат ОСОБА_5 просить прийняти до провадження їх зустрічну позовну заяву та об'єднати в одне провадження з цивільною справою за позовом ОСОБА_1 до Сестринівської сільської ради Козятинського району Вінницької області, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на спадкове майно .

ОСОБА_1 та його представник адвокат ОСОБА_2 не заперечували щодо прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом.

Ст. 193 ЦПК України передбачено, що відповідач має право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об'єднуються в одне провадження з первісним позовом.

У випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Суд заслухавши думку сторін, та враховуючи те, що оскільки обидва позови є взаємопов'язані, спільний їх розгляд є доцільним, приходить до висновку, що цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Сестринівської сільської ради Козятинського району Вінницької області, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на спадкове майно підлягає об'єднанню в одне провадження з зустрічною позовною заявою ОСОБА_4 та ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про встановлення факту прийняття спадщини, визнання права на земельну частку пай та житловий будинок.

Задоволено клопотання представника позивача - адвоката ОСОБА_2 про витребування спадкової справи до майна померлой 16 жовтня 2002 року ОСОБА_6 у приватного нотаріуса Козятинського районного нотаріального округу Вінницької області ОСОБА_7 до початку судового розгляду.

Приписами ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно дост. 200 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду; закриття провадження у справі; закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суддею проведено підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та які є достатніми для закриття підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи.

Суд дійшов висновку про можливість закінчення підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст. 193,, 197 , 198 , 200ЦПК України ,-

У Х В А Л И В :

Об'єднати позовну заяву ОСОБА_1 до Сестринівської сільської ради Козятинського району Вінницької області, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на спадкове майно та зустрічну позовну заяву ОСОБА_4 та ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про встановлення факту прийняття спадщини, визнання права на частину земельної частки паю та частину житлового будинку .

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Сестринівської сільської ради Козятинського району Вінницької області, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на спадкове майно та зустрічною позовною заявою ОСОБА_4 та ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про встановлення факту прийняття спадщини, визнання права на частину земельної частки паю та частину житлового будинку та призначити справу до судового розгляду по суті в загальному порядку у відкритому судовому засіданні на 12 лютого 2018 року о 09 год.30 хв. у залі судового засідання у приміщенні суду.

Про час і місце розгляду справи повідомити сторін у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя підпис ОСОБА_8

З оригіналом вірно:

Суддя

Секретар

Дата документу 19.02.2018

СудКозятинський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.02.2018
Оприлюднено20.02.2018
Номер документу72245510
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —133/2784/15-ц

Ухвала від 17.05.2018

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сорока Д. В.

Ухвала від 05.04.2018

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сорока Д. В.

Ухвала від 01.03.2018

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сорока Д. В.

Ухвала від 19.02.2018

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сорока Д. В.

Ухвала від 19.02.2018

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сорока Д. В.

Ухвала від 31.01.2018

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сорока Д. В.

Ухвала від 26.01.2018

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Проць В. А.

Ухвала від 25.01.2018

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сорока Д. В.

Ухвала від 18.12.2017

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сорока Д. В.

Ухвала від 27.09.2017

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сорока Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні