Ухвала
від 14.02.2018 по справі 127/3376/18
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/3376/18

Провадження №1-кс/127/1623/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2018 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчого слідчої групи прокуратури м. Києва - старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернулася до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що прокуратурою м. Києва здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017100000000216 від 21.02.2017 за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ДФС України в інтересах групи підприємств - імпортерів з ознаками фіктивності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Заступником Генерального прокурора України створено групи слідчих та прокурорів зі складу працівників прокуратури м. Києва, а також прокуратур Миколаївської, Кіровоградської, Волинської, Полтавської та Вінницької областей.

Установлено, що на території Одеської області зареєстрована низка суб`єктів господарської діяльності, які фактично діють як злочинні угрупування, що забезпечують іншим суб`єктам господарювання незаконне позамитне ввезення товарів. Це призводить до привласнення коштів державного бюджету як через незаконне зменшення митних платежів, так і через штучне і незаконне формування права на відшкодування з державного бюджету податку на додану вартість.

Організаторами найбільших таких угрупувань є ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та інші.

Установлено, що за період з початку року було розмитнене понад 100 контейнерів, в наслідок несплати обов`язкових митних платежів в повному обсязі державному бюджету України нанесено шкоду в особливо великому розмірі на приблизну суму 40 млн. грн.

Злочину схему організував громадяни - ОСОБА_9 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає в приватному будинку за адресою: АДРЕСА_1 , а також з метою конспірації використовує квартиру в якій зберігається чорнова бухгалтерія, підробні печатки та грошові кошти, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , вказане нерухоме майно належить на праві власності його дружині ОСОБА_10 .

Зазначена особа вступила в злочину змову з посадовими особами Одеській митниці ДФС та прикордонної служби.

Злочинна схема діє шляхом підміни номенклатури ТМЦ в наслідок надання завідомо підроблених документів до митних органів та зловживання посадовим становищем співробітників Одеської митниці при проведенні огляду та митного оформлення.

Вантажний автомобіль з контейнером заїжджає на територію складських приміщень розташованих за адресою: АДРЕСА_3 , без відповідного номеру, а саме, складські приміщення знаходяться на земельній ділянці без кадастрового номеру, згідно бази даних кадастрової карти України, але які спільно межують з наступними земельними ділянками кадастровий номер: 5123755200:02:002:0004, який належить на праві приватної власності ПП «ТСН», 5123755200:02:002:0048, який належить на праві приватної власності ТОВ «Чорноморочка Плюс», 5123755200:02:002:0202, який належить на праві приватної власності ТОВ «Шляховик-97», де перезавантажується із взуття і тканини й інші товари народного споживання на плити, плівку тощо, після чого направляється для проведення митного оформлення.

Додатково встановлено, що за громадянином ОСОБА_9 зареєстрована земельна ділянка за адресою: АДРЕСА_3 загальною площею 5058 кв. м, на якій розташовані складські приміщення, які ОСОБА_9 надає в оренду, але свій товар, який був ввезений на територію України з порушенням митних правил не зберігає, з метою введення правоохоронних органів в оману та їх дезорієнтування, а перевозить та розташовує його в складських приміщеннях без відповідних номерів та реєстраційних даних.

Так, в ході оперативних заходів, був здійснений виїзд за вищевказаною адресою, де встановлено, що за вхідними дверями синього кольору знаходиться адреса: АДРЕСА_4 , в`їзд на територію огороджений парканом та сірими воротами, за якими - складські приміщення, але згідно бази даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомості відсутні. В бесіді із охоронцем, який представився ОСОБА_11 встановлено, що дана адреса на дверях АДРЕСА_4 , знаходиться навмисно з метою дезорієнтування правоохоронних органів, а яка адреса насправді він не може відповісти, повідомивши про те, що всі склади розташовані за адресою: АДРЕСА_4 , але є розділ за літерами.

Внаслідок таких дій митне оформлення проходить без сплати обов`язкових митних платежів в повному обсязі та на територію України надходить велика кількість контрафактної продукції відомих світових брендів, одягу, та взуття.

Враховуючи вищевикладене та у зв`язку з тим, що в діях ОСОБА_9 та службових осіб Одеської митниці ДФС вбачаються ознаки кримінального правопорушення, з метою повного всебічного та неупередженого досудового розслідування вважаю за необхідне провести слідчі дії, а саме звернутися до слідчого судді з клопотанням про проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , вказане нерухоме майно належить на праві власності його дружині ОСОБА_10 , з можливістю огляду, виявлення та вилучення незадекларованих товарів, товарів обіг яких на території України обмежено, тощо.

Таким чином у слідства є достатні підстави вважати, що власником контрафактної продукції являється ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Без проведення вищевказаних дій, відомості про вчинене кримінальне правопорушення неможливо отримати в інший спосіб, керуючись ст. 110 та ст. 234 КПК України слідчий звернулася з даним клопотанням.

В судовому засіданні прокурор, слідчий підтримали клопотання в повному обсязі на підставі викладених обставин.

Дослідивши клопотання, додані письмові докази та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя находить, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в будинку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , який належить на праві власності ОСОБА_10 можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати прокурору групи прокурорів прокурору відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області ОСОБА_4 , слідчим слідчої групи ОСОБА_3 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , а також за їх письмовими дорученнями співробітникам оперативних підрозділів УЗЕ в Одеській області ДЗЕ НП України ОСОБА_32 , ОСОБА_33 та ДЗЕ НП України дозвіл на проникнення та проведення обшуку в будинку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , який належить на праві власності ОСОБА_10 згідно Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, для відшукання та вилучення незаконно ввезеної на територію України нерозмитненої контрафактної продукції, а також документів, наданих для переміщення указаного вантажу через митний кордон України, зокрема, які містять дійсні та завідомо неправдиві відомості, щодо фактичної кількості та виду товару, що має важливе значення для досудового розслідування.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення14.02.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72245678
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/3376/18

Ухвала від 14.02.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 14.02.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні