Рішення
від 14.02.2018 по справі 924/1046/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"14" лютого 2018 р.Справа № 924/1046/17

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Смаровоза М.В. при секретарі судового засідання Нестеруку М.П., розглянувши справу

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародна група компаній ВІРАМАКС"

до товариства з обмеженою відповідальністю "Супра-Буд"

за участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1

про стягнення 129315,64 грн. основного боргу, 16284,28 грн. 24% річних, 16336,17 грн. пені, 4533,62 грн. інфляційних втрат, 123971,84 грн. збитків

за участю представників:

ТОВ " МГК ВІРАМАКС" : ОСОБА_2 - за довіреністю від 27.12.2017р.;

ТОВ "Супра - Буд" : не з'явився;

ОСОБА_1: не з'явився.

В судовому засіданні 14.02.2018р. оголошено вступну та резолютивну частини рішення у справі.

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить суд стягнути з відповідача 129315,64 грн. основного боргу, 16284,28 грн. 24% річних, 16336,17 грн. пені, 4533,62 грн. інфляційних втрат, 123971,84 грн. збитків на підставі укладеного між сторонами договору оренди будівельного обладнання № ВР/А/203/56 від 01.12.2016р., вказуючи на існування у відповідача перед позивачем вказаних грошових зобов'язань станом на 20.10.2017р.

В обґрунтування позовних вимог зазначається, що на виконання умов вищевказаного договору ТОВ „Віратех» надало у тимчасове платне користування, а ТОВ „Супра-Буд» прийняло у користування обладнання згідно актів здачі-прийняття робіт (надання послуг) на період з грудня 2016р. по липень 2017р., однак вимоги щодо оплати за користування майном відповідач виконав частково, що підтверджується виписками по особовому рахунку. З огляду на викладене виник борг у розмірі 129315,64 грн., на який позивачем згідно п. 6.3 договору нарахував 16284,28 грн. - 24% річних, 16336,17 грн. пені, на підставі ст. 625 ЦК України 4533,62 грн. інфляційних втрат. Крім того, внаслідок повернення орендованого майна відповідачем згідно актів приймання дефектного обладнання від 25.05.2017р. та від 20.07.2017р. розмір збитків склав 123971,84 грн., з яких вартість відсутніх елементів становить 49540,62 грн., вартість ремонту елементів, які підлягають ремонту - 61500,37 грн. та вартість елементів, які не підлягають ремонту - 12930,85 грн.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

Незважаючи на те, що відповідач та третя особа, повідомлені належним чином про час та місце розгляду справи (ухвали у справі було надіслано за належною адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань), відзив на позов не подали, позовні вимоги за суттю та розміром не оспорили, повноважного представника для участі у судовому засіданні не направили, справу може бути розглянуто за наявними в ній матеріалами.

Розглядом наявних матеріалів справи встановлено наступне.

01.12.2016 між ТОВ "ВІРАТЕХ» (орендодавець) та ТОВ "Супра-Буд" (орендар) був укладений договір оренди обладнання №ВР/А/203/56, відповідно до п. 1.1 якого орендодавець надає орендарю у тимчасове платне користування (оренду) обладнання, кількість, характеристики, ідентифікуючі ознаки і оціночна вартість якого вказані у додатках (специфікаціях) до цього Договору та Актах прийому-передачі обладнання в оренду.

Сторони погодили, що оціночна вартість устаткування зазначається в цілях подальшого визначення розміру шкоди в разі неповернення, втрати, загибелі та/або пошкодження устаткування. Оціночна вартість може бути змінена протягом терміну дії цього договору внаслідок інфляційних процесів в Україні, а також збільшення валютного курсу, які прямо впливають на вартість складових частин (деталей, механізмів, вузлів, запчастин) орендованого устаткування. Така зміна оціночної вартості можлива лише до моменту повернення обладнання з оренди і оформлюється шляхом підписання між сторонами цього договору нової специфікації до цього договору.

Згідно з п. 2.1 договору передача обладнання в оренду здійснюється на підставі акта прийому-передачі обладнання в оренду, що підписується уповноваженими представниками сторін.

Пунктом 2.4 вказаного договору передбачено, що акт прийому-передачі в оренду підписується між сторонами цього договору (або уповноваженими представниками сторін) в місці передачі обладнання - на складі орендодавця за адресою: м. Львів, вул. Кукурудзяна, 2. Дата акту прийому передачі обладнання відповідає даті відвантаження обладнання зі складу орендодавця. Якщо Орендар (його представник) в момент передачі обладнання не пересвідчиться у його комплектності, обладнання вважається таким, що передано Орендарю у комплектному стані. Справність обладнання перевіряється Орендарем упродовж 3-х календарних днів з моменту підписання ОСОБА_3 приймання-передавання обладнання. Якщо після вищевказаного строку Орендар не направив Орендодавцю письмового повідомлення про несправність отриманого в оренду обладнання, вважається, що таке обладнання передано у справному стані. Орендар підписанням акту прийому-передачі обладнання в оренду підтверджує, що обладнання знаходиться в належній комплектності, претензії до обладнання та документації відсутні, або приймає обладнання в оренду з відповідними зауваженням.

Також, між сторонами підписано додаток №1 (специфікація) до вищевказаного договору, в якому визначено перелік переданого в оренду товару (обладнання), його кількість та вартість.

У додатку №2 (ОСОБА_3 прийому-передачі) від 01.12.2016р. до вищевказаного договору, ТОВ "ВІРАТЕХ» передав, а ТОВ „Супра-Буд» прийняв визначене в останньому обладнання в справному стані, без технічних видимих механічних або хімічних пошкоджень, за відсутності взаємних претензій.

Оскільки в матеріалах справи не міститься будь-яких застережень з боку Відповідача щодо якості та комплектності отриманого в оренду обладнання, суд відзначає, що Орендодавець належним чином виконав свої зобов'язання за Договором оренди та передав Відповідачу у оренду визначене цим Договором обладнання.

Орендар протягом усього терміну оренди забезпечує належне збереження і комплектність обладнання, отриманого в оренду, повернення йому у тому ж технічному стані, що і при отриманні в оренду (п. 2.8. договору).

Згідно з п. 3.1, 3.7 договору повернення обладнання з оренди, у т. ч. у разі розірвання договору, оформлюється ОСОБА_3 прийому-передачі (повернення) обладнання, який підписується уповноваженими представниками сторін. Устаткування вважається повернутим орендодавцю у разі підписання між сторонами цього договору (їх уповноваженими представниками) ОСОБА_3 (ОСОБА_3) прийому-передачі (повернення) обладнання.

При виявленні дефектного (поламаного) обладнання, стан якого не дозволяє використовувати його за прямим призначенням, або відсутнього обладнання, орендодавцем в день повернення обладнання, або упродовж 3-х робочих днів, виготовляється ОСОБА_3 прийому дефектного товару. В ОСОБА_3 прийому дефектного товару описуються недоліки устаткування і міститься фотографія таких недоліків. Акт прийому дефектного товару підлягає підписанню обома сторонами цього договору. На решту ж обладнання, яке повернуто орендарем в нормальному стані, без видимих механічних пошкоджень складається ОСОБА_3 прийому-передачі, який підлягає підписанню уповноваженими представниками сторін (п. 3.7.2 договору).

Якщо представник орендаря ухиляється від підписання ОСОБА_3 прийому-передачі дефектного товару, відмовляється від внесення коментарів по суті виявлених недоліків відсутніх елементів, орендодавець протягом 3-х робочих днів з моменту оформлення направляє такий акт прийому-передачі товару з супровідним листом і рахунком на оплату за місцезнаходженням (юридичною адресою) орендаря. У випадку відмови від отримання кореспонденції від орендаря (повернення кореспонденції), не підписання акту прийому дефектного товару протягом 3-х робочих днів з моменту отримання такого акту або не направлення акту прийому дефектного товару протягом 3-х робочих днів з моменту отримання такого акту аргументованих заперечень по суті виявлених дефектів і недостач (недоліків), вважається, що орендар згоден як з обсягом виявлених дефектів / недостач так і з сумою, що підлягає сплаті орендодавцю за пошкоджене або відсутнє обладнання (його частини) (п. 3.7.2 договору).

У п. 4.1 договору передбачено, що порядок нарахування та оплати орендної плати. Нарахування орендної плати починається з наступного дня, зазначеного в акті прийому-передачі обладнання і закінчується днем оформлення акту прийому-передачі (повернення) обладнання з оренди. Орендар здійснює 100% попередню оплату за користування обладнанням, переданим йому в оренду за умовами цього договору. Нарахування орендної плати починається з наступного дня від дати, зазначеної а акті прийому-передачі обладнання в оренду та закінчується днем оформлення акту прийому-передачі (повернення) обладнання з оренди.

При цьому, сторони дійшли згоди, що перед підписанням акту прийому - передачі обладнання в оренду орендар вносить у вигляді 100% передоплати орендну плату у 2-х кратному розмірі від орендної ставки, передбаченої п. 4.2 цього договору. У такий 2-х кратний розмір орендної ставки включено: орендна ставка за перший місяць оренди; гарантійний платіж у розмірі місячної орендної ставки, передбаченої п. 4.2 цього договору Для цілей цього договору сторони погодили, що гарантійний платіж - це платіж, який здійснюється орендарем для покриття вартості можливих дефектів орендованого устаткування в майбутньому (які виявлені як під час оренди так і в процесі повернення обладнання з оренди), а також можливої дебіторської заборгованості орендаря за цим договором. Сторони також погодили, що даний гарантійний платіж відповідає положенням ст.. 594 ЦК України і не може інтерпретуватись як оплата другого і наступних місяців оренди. Сторони також погодили, що за рахунок сплаченої суми гарантійного платежу орендодавець може зробити погашення суми дебіторської заборгованості орендаря перед орендодавцем (п. 4.1.1 договору).

Орендна плата за наступні місяці оренди (2-й і далі) сплачується орендарем шляхом щомісячного перерахування грошових коштів на п/р орендодавця не пізніше дати (числа місяця) отримання обладнання в оренду. Тобто, якщо орендар отримав обладнання в оренду 10 числа певного місяця, наступний платіж має бути ним внесений до 10 числа наступного місяця (п. 4.1.2 договору).

Згідно зі змістом п. 4.2.1 договору розмір орендної плати становить 39500,00 грн. на місяць, у тому числі ПДВ 6583,33 грн. У разі використання (оренди) обладнання не повний місяць, розмір орендної плати за неповний місяць оренди обчислюється за формулою: орендна ставка * кількість днів оренди в поточному місяці/кількість календарних днів у поточному місяці.

Відповідно до п. 4.6 договору орендар несе повну матеріальну відповідальність за отримане за цим договором орендоване обладнання, відшкодовуючи його вартість, зазначену в додатках (специфікаціях), що є невід'ємними частинами цього договору та в акті прийому-передачі.

Орендар зобов'язаний відшкодувати орендодавцю повну вартість пошкодженого, некомплектного або знищеного обладнання, а також вартість ремонту, протягом трьох робочих днів з моменту виставлення орендодавцем рахунку на оплату (п. 5.2.9 договору).

У разі пошкодження (псування) обладнання (при неможливості відновлення), порушення комплектності, при якому подальша експлуатація обладнання неможлива або з причини загибелі (втрати) обладнання, орендар сплачує орендодавцю вартість обладнання (його складових частин) згідно оціночної вартості зазначеної в додатках (специфікаціях) до цього договору та актах прийому-передачі обладнання протягом трьох днів з дня виставлення йому рахунку орендодавцем. ОСОБА_3 прийому дефектного товару або відображення дефектів в ОСОБА_3 прийому-передачі, є підставою для відшкодування орендодавцю орендарем вартості дефектного обладнання (його частин) або вартості ремонту такого обладнання протягом 3-х робочих днів з моменту виявлення таких дефектів або визначення його вартості (п. 6.1 договору).

Згідно з п. 6.2 договору у разі невиконання орендарем умов щодо оплати за цим договором, орендар сплачує пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожний день прострочення, що обчислюється за весь період дії такого порушення зобов'язання.

У разі прострочення виконання орендарем зобов'язання зі сплати, на останнього покладається відповідальність у вигляді сплати на користь орендодавця 24 (двадцять чотири) % річних відповідно до ч. 2 ст. 625 Цивільного кодексу України (п. 6.3 договору).

По закінченню, або достроковому припиненні терміну дії цього договору орендар передає (повертає) орендодавцю обладнання за актом прийому-передачі обладнання (п. 7.1 договору).

Договір набуває чинності з моменту його підписання і дії до 31.12.2016, а в частині виконання зобов'язань до моменту їх повного виконання (п. 8.1 договору).

Виконання зобов'язань ТОВ „Супра-Буд» за договором №ВР/А/203/56 від 01.12.2016р. забезпечується порукою гр. ОСОБА_1 на підставі укладеного договору поруки від 01.12.2016р., згідно з яким поручитель зобов'язується солідарно відповідати перед ТОВ „ВІРАТЕХ» за виконання всіх зобов'язань боржника, що випливають з основного договору, а також несе відповідальність перед кредитором за допущені боржником порушення (прострочення).

На підтвердження виконання умов договору оренди обладнання №ВР/А/203/56 від 01.12.2016р. позивачем надано копії актів здачі-прийняття робіт (надання послуг) №ОУ-000021 від 31.12.2016р. на суму 35040,33 грн., №ОУ-0000031 від 31.01.2017р. на суму 39500,00 грн., №ОУ-0000034 від 28.02.2017р. на суму 39500,00 грн., №ОУ-0000085 від 31.03.2017р. на суму 7149,29 грн., №ОУ-0000135 від 30.04.2017р. на суму 36270,00 грн., №ОУ-0000207 від 31.05.2017р. на суму 31524,32 грн., №ОУ-0000273 від 30.06.2017р. на суму 11750,64 грн., №ОУ-0000286 від 20.07.2017р. на суму 7581,06 грн. Загальний розмір плати за оренду склав 208315,64 грн.

Відповідач на виконання умов п. 4.1.1 договору 01.12.2016р. сплатив 79000,00 грн., що відображено у виписці по особовому рахунку позивача за 01.12.2016р., а залишок боргу в сумі 129315,64 грн. залишив без оплати, незважаючи на надіслання претензії позивача.

25.05.2017р. та 20.07.2017р. орендарем повернуто дефектне обладнання орендодавцю, про що складено акти приймання дефектного товару з відмітками про вид несправності останніх, переліком елементів які ремонту не підлягають та підлягають ремонту, а також перелік неповернутого майна. 28.07.2017р. та 03.10.2017р. позивачем надіслано на адресу місцезнаходження відповідача претензії з вимогою про сплату боргу та акти приймання дефектного обладнання від 25.05.2017р. та від 20.07.2017р. Відповідач не повернув позивачу підписані акти прийому дефектного товару та не навів жодних аргументованих заперечень по суті виявлених дефектів і недостач (недоліків) відображених у відповідних актах.

31.10.2016 року між ТОВ Віратех та ФОП ОСОБА_4 укладено договір №МТ 0110 від 31.10.2016 року. Відповідно до договору №МТ 0110 Виконавець надає послуги по ремонту, відновленню та технічному обслуговуванню будівельного обладнання. 05 серпня 2017 року для виконання відновлювальних робіт, укладено додаткову угоду на виконання певного об'єму робіт (копія додається).

На виконання указаного договору Виконавцем проведено відновлювальні роботи та ремонтні роботи дефектів, що указані в актах приймання дефектного обладнання від 25 травня 2017 року та 20 липня 2017 року, а саме дефектів, які підлягають ремонту.

За змістом доданого позивачем договору про відступлення права вимоги від 18.12.2017р. ТОВ "ВІРАТЕХ" (первісний кредитор) відступив ТОВ "Міжнародна група компаній Вірамакс" (новий кредитор) право вимоги до наступних боржників: товариство з обмеженою відповідальністю "Супра-Буд", код ЄДР 37864352) м. Хмельницький, вул. Толстого, буд. 5/1;- ОСОБА_1, РНОКПП: НОМЕР_1, НОМЕР_2, Хмельницька область, Старокостянтинівський район, с. Воронківці на підставі договору оренди обладнання від 01 грудня 2016 року №ВР/А/203/56 та договору поруки від 01 грудня 2016 року, поручитель ОСОБА_1

Згідно з п. 1.3 договору сукупний розмір боргового зобов'язання боржника перед первісним кредитором, утворений внаслідок неналежного виконання зобов'язань боржником складає 290441,55 грн.: 129315,64 (сто двадцять дев'ять тисяч триста п'ятнадцять грн.) 64 коп. основна заборгованість, 16284,28 грн. (шістнадцять тисяч двісті вісімдесят чотири грн.) 28 коп. 24 відсотки річних Додаток №2 розрахунок, 16336,17 грн. (шістнадцять тисяч триста тридцять шість грн.) 17 коп. розмір пені, Додаток №3 розрахунок, 4533,62 грн. ( чотири тисячі п'ятсот тридцять три грн.) 62 коп. розмір інфляційних на суму заборгованості, Додаток №4 розрахунок, 123971,84 грн. (сто двадцять три тисячі дев'ятсот сімдесят одна грн.) 84 коп. - вартість не оплаченого дефектного обладнання, дефектні акти.

Новий кредитор замінює первісного кредитора як уповноважену сторону у виниклому зобов'язанні в розмірі вимог, зазначеному в п. 1.3 цього договору, тобто набуває всіх прав, передбачених чинним законодавством щодо боржника, а первісний кредитор ці права втрачає з моменту підписання цього договору. Сторони підтверджують, що первісний кредитор передав, а новий кредитор прийняв у сю необхідну первинну документацію. Даний договір є новацією боргу по відношенню до договорів, право вимоги за якими є підставою для укладення цього договору (п.п. 1.5 - 1.7 договору).

За змістом п. 4.4 договору будь-який спір, що виникає з цього договору або в зв'язку з ним, може бути переданий на розгляд і остаточне вирішення до господарського суду відповідно до чинного законодавства України. Згідно з п. 6.1 цей договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання сторонами та його скріплення печатками сторін.

Ухвалою суду в даній справі від 18.01.2018р. замінено позивача у справі № 924/1046/17 (товариство з обмеженою відповідальністю "ВІРАТЕХ") його правонаступником - товариством з обмеженою відповідальністю "Міжнародна група компаній ВІРАМАКС".

Досліджуючи надані докази, оцінюючи їх в сукупності, судом береться до уваги наступне.

Пунктом 3 ст.3, ст.627 Цивільного кодексу України закріплено принцип свободи договору, який передбачає, що сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Ст. 526 Цивільного кодексу України визначено, що зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Згідно зі ст.530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Якщо строк (термін) виконання боржником обов'язку не встановлений або визначений моментом пред'явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов'язок у семиденний строк від дня пред'явлення вимоги, якщо обов'язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.

Згідно зі ст.193 Господарського кодексу України суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом. Не допускаються одностороння відмова від виконання зобов'язань, крім випадків, передбачених законом, а також відмова від виконання або відстрочка виконання з мотиву, що зобов'язання другої сторони за іншим договором не було виконано належним чином.

Статтею 625 Цивільного кодексу України передбачено, що боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов'язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Відповідно до ч.ч.1, 3 ст.549 Цивільного кодексу України, неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов'язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання.

Згідно з ч.ч.1, 2 ст.551 Цивільного кодексу України, предметом неустойки може бути грошова сума, рухоме і нерухоме майно. Якщо предметом неустойки є грошова сума, її розмір встановлюється договором або актом цивільного законодавства.

Відповідно до ст.3 Закону України „Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань» розмір пені, встановлений за згодою сторін, обчислюється від суми простроченого платежу та не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.

Беручи до уваги наведені вище положення закону, враховуючи встановлені судом факти та зміст позовних вимог, суд вважає правомірними вимоги позивача щодо стягнення з відповідача 129315,64 грн. основного боргу, 16284,28 грн. 24% річних, 16336,17 грн. пені, 4533,62 грн. інфляційних втрат, 123971,84 грн. збитків у зв'язку з неналежним виконанням відповідачем умов договору оренди будівельного обладнання № ВР/А/203/56 від 01.12.2016р., тому позовні вимоги підлягають задоволенню. Відповідачем доказів на підтвердження добровільного погашення вказаної заборгованості не подано.

У зв'язку із задоволенням позову судові витрати у вигляді 4356,62 грн. відшкодування судового збору відповідно до ст.129 ГПК України, покладаються на відповідача.

Керуючись ст.ст. 2, 20, 24, 73, 74, 129, 232, 237, 238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ВИРІШИВ:

Позов товариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародна група компаній ВІРАМАКС" до товариства з обмеженою відповідальністю "Супра-Буд" (за участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1) про стягнення 129315,64 грн. основного боргу, 16284,28 грн. 24% річних, 16336,17 грн. пені, 4533,62 грн. інфляційних втрат, 123971,84 грн. збитків задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Супра-Буд" (м. Хмельницький, вул. Толстого, буд. 5/1, ідентифікаційний код 37864352) на користь товариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародна група компаній ВІРАМАКС" (м. Одеса, вул. Бугаївська, 21, офіс 606, ідентифікаційний код 41538244) 129315,64 грн. основного боргу, 16284,28 грн. 24% річних, 16336,17 грн. пені, 4533,62 грн. інфляційних втрат, 123971,84 грн. збитків, 4356,62 грн. відшкодування судового збору.

Видати наказ.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів до Рівненського апеляційного господарського суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст рішення складено 16.02.2018р.

Суддя М.В. Смаровоз

Віддрук. 4 прим. (рек. з пов. про вруч.):

1 - до справи, 2 - ТОВ " МГК ВІРАМАКС" (65005, м. Одеса, вул. Бугаївська, 21), 3 - відповідачу (29000, м. Хмельницький, вул. Толстого, 5/1); 4 - третій особі (ОСОБА_1, 31151, с. Воронківці, Старокостянтинівський р-н, Хмельницька обл.).

Дата ухвалення рішення14.02.2018
Оприлюднено20.02.2018
Номер документу72252691
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 129315,64 грн. основного боргу, 16284,28 грн. 24% річних, 16336,17 грн. пені, 4533,62 грн. інфляційних втрат, 123971,84 грн. збитків

Судовий реєстр по справі —924/1046/17

Ухвала від 07.10.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Смаровоз М.В.

Ухвала від 01.10.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Смаровоз М.В.

Рішення від 14.02.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Смаровоз М.В.

Ухвала від 18.01.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Смаровоз М.В.

Ухвала від 18.01.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Смаровоз М.В.

Ухвала від 12.12.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Смаровоз М.В.

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Смаровоз М.В.

Ухвала від 17.11.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Смаровоз М.В.

Ухвала від 08.11.2017

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Смаровоз М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні