Ухвала
від 16.02.2018 по справі 345/597/18
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №345/597/18

Провадження № 1-кс/345/141/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.02.2018 року м. Калуш

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого СВ Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за №12017090170001571 від 22.11.2017, про проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В:

16.02.2018 слідчий СВ Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді з клопотанням, погодженим прокурором Калуської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення огляду території, що в АДРЕСА_1 , яка належить ТзОВ «Калушінвестбуд», ідентифікаційний код 41594398, місцезнаходження 77300, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Долинська, 88, директором якого є ОСОБА_5 , НОМЕР_1 , адреса засновника: АДРЕСА_2 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме вилучення речей, документів, слідів, які мають безпосереднє відношення до вчиненого кримінального провадження журналу виходу на роботу, матеріалів відеонагляду території підприємства, копій документів з приводу працевлаштування осіб.

В обґрунтування своїх вимог, слідчий посилається на те, що 21.11.2017 в чергову частину Калуського ВП ГУНП поступило повідомлення від невідомого про те, що за адресою вул. Долинська, 88 в м. Калуш на території колишнього ЗАТ «Калуський машинобудівний завод» невідомі особи ріжуть метал.

Крім цього, 05.02.2018 у Калуський ВП ГУ НП поступила заява ОСОБА_6 з приводу порушень законодавства про працю посадовими особами ТзОВ «Калушінвестбуд» .

21.11.2017 проводився огляд місця події прилеглої території «Калушінвест», що м. Калуш по вул. Долинська, 88, однак на територію вищевказаного не впустили працівники охорони, так як пояснили, що об`єкт знаходиться під охороною та є приватною власністю. Крім цього, на території підприємства здійснюється порізка металу.

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та предметів, які мають значення для кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведенні огляду території, що в АДРЕСА_1 .

Слідчий у судовому засіданні клопотання про дозвіл на проведення огляду підтримала, просила його задоволити.

Вислухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до положень ч. 1 та ч. 2 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Клопотання слідчого ОСОБА_3 відповідає вимогам, передбаченими ч. 3 ст. 234 КПК України.

Судом встановлено, що 21.11.2017 в чергову частину Калуського ВП ГУНП поступило повідомлення від невідомого про те, що за адресою вул. Долинська, 88 в м. Калуш на території колишнього ЗАТ «Калуський машинобудівний завод» невідомі особи ріжуть метал.

Крім цього, 05.02.2018 у Калуський ВП ГУ НП поступила заява ОСОБА_6 з приводу порушень законодавства про працю посадовими особами ТзОВ «Калушінвестбуд» .

Встановлено, що приватним нотаріусом ОСОБА_7 (Калуський міський нотаріальний округ), 26.10.2017 за ТзОВ «Калушінвестбуд» зареєстровано право власності на нерухоме майно, що за адресою: АДРЕСА_1 , яке реалізоване на аукціоні при продажу майна в провадженні у справі про банкрутство, належного ЗАТ «Калуський машинобудівний завод». Директором ТзОВ «Калушінвест» являється ОСОБА_5 .

Згідно детальної інформації про юридичну особу ТзОВ «Калушінвестбуд», ідентифікаційний код 41594398, місцезнаходження 77300, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Долинська, 88, адреса засновника: 75113, Херсонська область, Олешківський район село Раденськ (колишня назва району Цюрупінський район), вул. Декабристів,16.

21.11.2017 працівниками поліції проводився огляд місця події прилеглої території «Калушінвест», що в м. Калуш на вул. Долинська, 88, однак на територію вищевказаного підприємства не впустили працівники охорони, так як пояснили, що об`єкт знаходиться під охороною та є приватною власністю.

Як вбачається ізст. 13 КПК України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Положеннями ч. 2 ст. 234 КПК України визначено, що обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Ч.1 ст. 236 КПК України передбачає, що ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором.

Аналогічні положення застосовуються і до проведення огляду.

У витягу із кримінального провадження №12017090170001571 станом на 22.11.2017, слідчим, який проводить досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні є ОСОБА_3 .

Варто звернути увагу на положення ст. 237 КПК України, а саме, що для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Особи, у присутності яких здійснюється огляд, при проведенні цієї слідчої (розшукової) дії мають право робити заяви, що підлягають занесенню до протоколу огляду.

При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування.

Слідчий, прокурор має право заборонити будь-якій особі залишити місце огляду до його закінчення та вчинювати будь-які дії, що заважають проведенню огляду. Невиконання цих вимог тягне за собою передбачену законом відповідальність.

При огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження.

Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Також, варто зазначити, що оскільки відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України, огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя приходить висновку, що в частині клопотання слідчого про надання дозволу на вилучення, слід відмовити.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст.233,234,235,237 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором Калуської місцевої прокуратури ОСОБА_4 задоволити частково.

Надати дозвіл слідчому СВ Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 на проведення огляду території, що в АДРЕСА_1 , яка належить ТзОВ «Калушінвестбуд», ідентифікаційний код 41594398, місцезнаходження 77300, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Долинська, 88, директором якого є ОСОБА_5 , НОМЕР_1 , адреса засновника: АДРЕСА_2 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення: речей, документів, слідів, які мають безпосереднє відношення до вчиненого кримінального провадження журналу виходу на роботу, матеріалів відеонагляду території підприємства, копій документів з приводу працевлаштування осіб.

В задоволенні решти клопотання відмовити.

Ухвала дійсна до 26.02.2018 включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення.

Ухвала надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

СудКалуський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення16.02.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу72256304
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —345/597/18

Ухвала від 16.02.2018

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні